сряда, 1 юни 2022 г.

Безслухова система за дистанционно индоктриниране чрез медиите. Патент 1992

 ИЗОБРЕТЕНИЕ

Съответно няколко обекта и предимства на това изобретение са следните:

(а) да предостави техника за създаване на подсъзнателна презентация, която е нечуваема за слушателите, но се възприема и демодулира (декодира) от ухото за използване от подсъзнанието.

(б) предоставя техника за предаване на нечуваема подсъзнателна информация на слушателя(ите) при постоянно, високо ниво на мощност на сигнала и в чист честотен диапазон.

(в) предоставя техника за създаване на нечуваеми подсъзнателни презентации, към които по желание може да се добави музика или други "фонови" програми.

Допълнителни улеснения и предимства ще станат ясни при разглеждане на следното описание и чертежи.

Изображения (3)


Класификации

H04B14/002 Предавателни системи, които не се характеризират със средата, използвана за предаване, характеризиращи се с използването на носеща модулация

Преглед на още 3 класификации

US5159703A

Съединени щати


Изтеглете PDF Намерете подобна предходна техника

ИзобретателОливър М. Лоури

Световни оферти

1989 САЩ

Заявка US07/458,339 събития

1989-12-28

Заявление, подадено от Lowry Oliver M

1989-12-28

Приоритет на заявката US07/458,339

1992-10-27

Уважено заявление

1992-10-27

Публикация US5159703A

2003-04-22

Заведен е първият световен семеен иск

2009-12-28

Очаквана дата на изтичане

Статус

С изтекъл срок на валидност - свързано с таксата

ИнформацияПатентни препратки (10) Цитирани в (21) Правни разработки Свързани документи Приоритет и свързани заявкиВъншни препраткиUSPTOUSPTOUSPTO PatentCenterUSPTO AssignmentEspacenetGlobal DossierDiscuss

Описание

ПРЕДВАРИТЕЛНИ УСЛОВИЯ - ОБЛАСТ НА ИЗОБРЕТЕНИЕ

Настоящото изобретение се отнася най-общо до електронната обработка на аудиосигнали и по-специално до методите за подсъзнателно представяне.

ПРЕДИСТОРИЯ - ОПИСАНИЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ТЕХНИКАТА

Днес сублиминалното обучение се използва широко и само в САЩ сублиминалните касети се произвеждат от редица компании. Няколко десетилетия научни изследвания показват, че подсъзнателните послания могат да повлияят на нагласите и поведението на човека. В тези дискусии подсъзнанието може да се определи като "под прага на чуваемост за съзнателния ум". Въпреки това, за да бъде ефективна, подсъзнателно предадената информация (която специалистите наричат утвърждения) трябва да бъде представена на ухото на слушателя по такъв начин, че да може да бъде възприета и "декодирана" от подсъзнанието на слушателя. В тази дискусия става дума за аудио информация, но информацията може да попадне в подсъзнанието на субекта чрез всеки един от телесните сензори, като докосване, мирис, зрение или слух. Като пример могат да се посочат ранните разработки в областта на подсъзнателното въздействие, при които като средство за въздействие се използват филми и диапозитиви. Ранните изследвания на визуалния и слуховия ефект на сублиминалната стимулация са описани в американски патенти. № 3 060 795 от Corrigan et al и № 3 278 676 от Becker. Патент на САЩ. no. 4,395,600 Landy and Tyler е представителен за по-новите разработки в днешната техника за подсъзнателно предаване на съобщения.

Повечето аудиозаписи на сублиминални послания, които се предлагат днес, се изготвят с една основна техника. Това означава, че вербалните утвърждения се смесват и записват на по-ниско ниво от "предния план" на музиката, звуците на океанския прибой, ромоленето на планински поток или други подобни "маскиращи" звуци. Обикновено утвържденията се записват на 5 децибела (dB) или около 5 децибела (dB) под "предния фон" и обикновено се прилага регенеративен автоматичен контрол на усилването, което позволява на утвържденията да променят амплитудата на запис в пряка зависимост от краткосрочната средна амплитуда на постоянно променящия се "преден фон". С други думи, силата на звука на утвържденията ще следва или ще проследява промените в силата на звука на програмите на преден план, но при по-ниско ниво на звука. Обикновено схемата включва и разпоредби за "изключване" на утвържденията, когато амплитудата на музиката е ниска или нулева. Това гарантира, че утвържденията няма да се чуват по време на тихите периоди на програмата. По този начин съвременните подсъзнателни утвърждения могат да бъдат характеризирани като "маскирани" от музика или други звуци, постоянно променящи амплитудата си и намаляващи или напълно изключващи се в периоди на слабо или тихо "фоново" програмиране.


https://patents.google.com/patent/US5159703A/en

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.