петък, 27 август 2021 г.

Защо Ватиканът фалшифицира историята и религията през Средновековието?

 Колкото повече анализирате информацията за фалшифицирането на историята, толкова по -зловеща е ролята на Ватикана в тази тотална измама на човечеството. И очевидно не е случайно, че в многокилометровите и многостепенните хранилища на Ватиканската библиотека многобройни артефакти и истински писмени източници на древни цивилизации се държат недостъпни за обикновените хора. Защо този „център на католицизма“, за какъвто Ватиканът се представя, се нуждае от всичко това? Да, целият въпрос е, че не само официалната история, но и самата католическа религия също са фалшифицирани и създадени с помощта на много измислени митове в много по-късните времена на Средновековието.


Така например английският историк Е. Джонсън, изучавайки историята на католицизма, стига до изумителни заключения, които излага в книгата си „Писма на Павел“. Ето ги и тях:


- Деянията на апостолите са написани в средата на 16 век.

- Вулгата или латинската Библия заедно с еврейската Библия са най-ранните съществуващи библейски текстове (латински). В този случай цялата история попада в шестнадесети век. Окончателната версия на Библията, приета като официална от Католическата църква, е публикувана през 1589-1592 г.

- Библията на Гутенберг (за която се твърди, че е отпечатана през 1456 г.) най-вероятно е една от приказките на историците, възникнали след като през 16 век или дори по-късно някой е имал нужда да „докаже“ съществуването на Библията в средата на 15 век. Публикуването на Библията е датирано със задна дата. Изключително високото типографско качество на изданието „Гутенберг“ показва, че тази Библия е могла да бъде отпечатана едва след периода на развитие на типографското изкуство.

- Новият Завет се формира постепенно и е създаден от монаси в манастири, като Деяния и Послания под формата на фрагменти, а след това мозайката на Новия Завет е направена от фрагментите.

- Деянията на апостолите са написани преди около 400 години (сега вече е преди 500 години). Те бяха основата за съставянето на Новия Завет. Това е въведение в Новия Завет. Лицата, мястото и времето са измислени. Работата е извършена от монаси, координирана и разпространена в манастири по време на ранната реформация.

- Тертулиан, Евсевий Кесарийски, Йероним, Ориген и Августин - тези автори и техните произведения са измислени от латински средновековни монаси.

- Съчиненията на Евсевий са написани от средновековни монаси на латински в Париж. След това те бяха преведени на гръцки, за да покажат, че ранните църкви са били формирани в Гърция.

- „Йероним“ и „Августин“ не са имената на хора, писали преди повече от 1400 години, а псевдоним на монашеска фракция от епохата на Ренесанса.

- Монасите създадоха учението за първородния грях.

- В своите догматични и полемични писания Тертулиан споменава само послания 1 и 2 до Тимотей, послания до Галатяни, Римляни, Коринтяни и Филипяни.

- Легендата за труда на Маркион се появява сравнително късно и е поставена под заглавието „Тертулиан“.

- Тертулиан първо формулира концепцията за Троицата и полага основите на църковния латински.

- Невъзможно е да се каже нещо със сигурност за еврейската култура преди 1492 г. На иврит за това, очевидно, е писано за средата на XVI век.

- Не са оцелели произведения на равини по-стари от 15 век. Много малко книги са оцелели до 15 век от н.е.

- Първата книга на иврит е отпечатана на място, наречено Soncino, близо до Кремона, но може да се установи, че дори датата на отпечатване от 16 век е силно съмнителна.

- Трудно е да се проследи появата на иврит в християнските книги дори през първата половина на XVI век.

- Кабала, или традицията се оказва изобретение на епохата на Възраждането.

- Отново и отново се налага абсурдната теория, че евреите са били първи във всичко.


Последното заключение е особено ценно, защото посочва в интерес на кого Ватиканът е извършил както тоталната фалшификация на историята, така и на християнската религия. Ето защо фалшификаторите се опитаха да направят водеща в официалната история „Тората“ и включиха еврейския Стар завет в „християнството“, измислено от тях, което го направи по същество „клон“ на юдаизма. И ако юдаизмът е религията на „избрания“ народ, то християнството и другите религии от „библейския проект“ са религии за „гоите“, чиято съдба е да служат на „избрания народ“. Ето защо в тези религии психологията на „Божиите слуги“, роби на племенния бог на евреите Яхве-Йехова, който обеща на евреите за изпълнение на неговите завети да им даде във владение целия свят заедно със собствеността на „гоите", е толкова упорито имплантирана в тези религии.

В същото време Ватиканът все повече разкрива своята роля не просто като център на католицизма, а на целия „библейски проект“ за заробването на човечеството, за чиито интереси както историята, така и религиите са фалшифицирани след 15 век. Очевидно е, че около този период е настъпило завладяването на Земята от нехуманоидна сила, което е създало паразитна сатанинска цивилизация на Запада, чийто образ е отразен в еврейския Яхве-Йехова.

И не случайно известният руски пътешественик, биолог, антрополог и автор на редица книги Г. Сидоров директно нарича Ватикана не само един от центровете на т.нар. „световно правителство“, но и резиденция на върховните жреци на тъмния егрегор Амон-Сет-Яхве-Йехова-Сатана. Доказателството за това е свидетелството на някои други независими изследователи, че много католически църкви и самият Ватикан се използват от представители на световния паразитен „елит“ като място за провеждане на черни меси и сатанински кървави ритуали на човешки жертвоприношения.

Що се отнася до предварителните заключения на Е. Джонсън, ето какво е написано за тях в книгата на издателството „Концептуал“, наречена „Как и за какво се правят свещените писания“: „Честно казано, заключенията на Джонсън са шокиращи за християните и за историците традиционалисти. Освен факта, че авторът ни дава напълно различна хронология на историята на християнската църква, той говори и за изграждането на текстовете на „свещеното“ писание, за да се осигури господство над християнския свят.

Според Джонсън бенедиктинските монаси съставили символа на вярата и Евангелието, измислили персонажите: основателите на църквата, християнски учени, апостолите със своите послания и дела, на които приписвали собствените си мисли. Съответно се оказва, че по време на Реформацията шепа знахари извършват трансформацията на християнското учение, създават католическата църква в Европа и започват разширяването на латинската модификация на християнството.

Имайте предвид, че не само Джонсън, но и други западни изследователи са писали за фалшификатите на християнските книги от латинците. Например Бартоломю Жермон, френски йезуит от Орлеан (1663-1712), вярва, че древните ръкописи с текстовете на Свети Августин и дори евангелските ръкописи са били фалшифицирани в бенедиктинския манастир Корби до 13 век. Много произведения на Августин, Джером, Исидор Севилски, Бернар и др. - са фалшификати. Според Жермон книгите на Свещеното Писание също са променени. Евангелието от Лука и няколко послания на апостол Павел ...

Латинската църква не създава нови свещени книги, а се занимава само - в съответствие със задачите, възложени й от глобалното управление - с „корекции“ на текстовете и добавяне на подходящи раздели, които коренно променят същността на християнското вероучение".

Така че католицизмът не е истинско християнство, а религия на латентния сатанизъм, която няма нищо общо с учението на Христос. Неслучайно католицизмът провъзгласява разпятието на Христос за символ на вярата - символ на кърваво сатанинско жертвоприношение на тъмен егрегор, на който са принудени да се покланят християните, които не напразно се наричат ​​„паство“ ( стадо), по същество състоящо се от „жертвени овни“, които жертват всичко в името на същия тъмен сатанински егрегор, с помощта на първо Инквизицията, а след това - „кръстоносните походи“, религиозните войни и революциите, бунтовете, войните, тероризъм и т.н.

И в този аспект опитите на сегашното ръководство на РПЦ да „легнат“ под Ватикана са истинско предателство към стадото им и помагат на глобалистите при създаването на икуменистка религия, основана на юдаизма - „Църквата на Сатаната“, в която всички други религии от „библейския проект“ трябва да се слеят. Ватиканът действа като център на обединение на тази сатанинска религия, която илюминатите искат да наложат на целия свят.

В книгата си „Комитет 300“ бившият британски разузнавач Джон Колман пише: „Открита конспирация срещу Бога и хората, която включва поробването на повечето хора, оставени на тази земя след войни, бедствия и кланета, действа без да се крие ... Какви са целите на тази тайна елитна група, наследниците на илюминатите, култът към Дионис, култът към Изида, катари, богомили? Членовете на тази елитна група, които също се наричат ​​„ОЛИМПИЙЦИ "(те наистина вярват, че по своето положение и сила са равни на легендарните богове на Олимп, които се поставят, подобно на своя бог Луцифер, над нашия истински Бог) твърдо вярват, че те по божествено право са призвани да постигнат следното:


(1) Установяване на царуването на Едно световно правителство - Нов световен ред с обединена църква и парична система под техен контрол. Малко хора знаят, че Единното световно правителство започва да създава своята „църква“ през 1920-30 г., тъй като осъзнава необходимостта да се даде отдушник за естествената нужда на човечеството от религиозна вяра и затова основава „църковна“ организация, която да ръководи тази вяра до желания от тях курс ...

(3) Унищожаване на религиите и особено на християнството, с едно изключение - създадената от тях религия, спомената по-горе ...

(14) Насърчаване на религиозни култове като „Мюсюлмански братя“, мюсюлмански фундаменталисти от различни деноминации, сикхизъм и провеждане на експерименти за убийство по модел на „Синовете на Сам" на Джим Джоунс ...

(15) Разпространение на идеите за „религиозно освобождение“ по целия свят с цел да се подкопаят съществуващите религии и особено християнството ... “


Следователно хората трябва да са наясно какво всъщност се случва по отношение на по-честите контакти на йерарси от различни конфесии и че декларираното „сближаване и обединение“ на световните религии всъщност е неразделна част от установяването на глобален сатанински ”нов световен ред". В този аспект фалшифицирането на историята и религиите, извършено от Ватикана през Средновековието, беше систематична подготвителна работа на сили, враждебни на човечеството, за да подготвят този наистина античовешки план.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.