вторник, 17 август 2021 г.

Истинска карта на света след Потопа

 Намерих в интернет доста интересна карта на света през 1690 г., чийто автор е Николас Вишер, който е представител на третото поколение от изключителна фамилия картографи, живели и работили в разгара на златния век на холандската картография. Вишер са били известни в цяла Европа с точността на своите карти и смелостта на орнаментите, използвани в техните произведения.


Какво е толкова интересно в тази карта? Защото изглежда, че за разлика от късните карти на Г. Меркатор и А. Орелиус, както и от техните „първи атласи в света“, това не е „римейк“ на фалшификатори. За характерните „затруднения“, оставени от тези фалшификатори, вече писах по-рано в съответните публикации и дори показах тяхната „марка“. Но световната карта на Н. Вишер изглежда е истинска карта на света след Потопа. И той пръв използва разделението на западното и източното полукълбо, а също така изобразява под формата на кръгове приполярните области на двата нови полюса.
Защо мисля така? Защото върху нея е нанесен не само новият (след Потопа) екватор, но и неговото положение преди самата катастрофа, изместила полюсите, която според моите изчисления (въз основа на изучаването на различни карти) се е случила някъде през периода от втората половина на 16 век до първата половина на 17 век. Само присъствието на картата на този стар екватор веднага привлича погледа.

Но не само това. Ако погледнем Северна Америка, можем да видим, че Калифорния все още се изобразява като остров. Виждаме също, че тогавашните картографи все още не са познавали очертанията на Аляска и северния край на Гренландия. Хиперборея вече не е на тази карта. И от нея са останали само Гренландия, Шпицберген и Нова Земя. Там трябва да потърсите артефакти от арктическия дом на предците. Между другото, очертанията на Нова Земя след Потопа също не са показани напълно.

Но ние не виждаме образа на Антарктида близо до Южния полюс. И това напълно съответства на официалната версия за откриването на този континент от руската военноморска експедиция едва през 1820 г. Той също така доказва, че тази карта не е късен "римейк". Но в същото време проходът на Дрейк, открит през 1578 г., вече е маркиран в южния край на Южна Америка.

На картата на Източното полукълбо изображението на територията, където сега е пустинята Сахара, е поразително. Виждаме много реки и градове там. Това потвърждава предположенията на някои алтернативни търсачи, че пустинята Сахара се е образувала в резултат на по-късна катастрофа, свързана с унищожаването на определено небесно тяло в земната атмосфера - или комета, или един от спътниците на Земята, съществували в онези дни, освен Луната.
Интерес представлява и изображението на многото острови между остров Мадагаскар и Индийския субконтинент, които очевидно са съществували в Индийския океан по това време. Но бреговете на Австралия и Нова Зеландия все още не са напълно проучени. Но изненадващо Австралия е обозначена на тази карта като Нова Холандия. И така, може би преди Великобритания тази територия е била собственост на Холандия?
Като се има предвид, че холандците притежават близката Индонезия, а също така са имали свои собствени крепости в Цейлон и крайбрежието на Индия, тази версия изобщо не изглежда фантастична. Наистина името на Нова Зеландия, разположено до Австралия, явно е дадено от холандците, тъй като именно в Холандия има провинция, наречена Зеландия.
Между другото, знаете ли, че Ню Йорк първоначално се е наричал Ню Амстердам и също е принадлежал на холандците. О. Павлюченко има интересна версия за тези „гали“, които са построили крепости-звезди, описани във видеоклиповете му по канала AISPIK. Тази версия обяснява по-логично от официалната история прехода на много холандски звездни крепости под контрола на Британската империя. И това всъщност се случило най-вероятно след катастрофата от средата на 19 век, когато ново преразпределение на света беше извършено от „новите господари“ от Британските острови, които пострадали по-малко от тази катастрофа от другите.
Камчатка все още не е на тази карта, но някои от териториите, които сега са на дъното на северните ни морета, все още са изобразени като част от сушата. В същото време в Сибир има много градове, включително в североизточната му част такива градове като Тартар и Монгул, които ни обясняват от къде фалшификаторите на историята са измислили своите митични „татаро-монголи“, които всъщност нямат нищо общо с татарите, нито с монголите. Това се потвърждава и от надписа в района на Южен Урал - „казашки татари“. На тази карта има и Лукоморие, възпято в стихотворенията на А. Пушкин. Но е възможно картографите на Европа все още да не са знаели за гибелта при потопа на по-голямата част от Тартария, заедно с много от нейните градове в Източен Сибир. Въпреки че, разбира се, по това време не е имало такова име като Сибир.
Между другото, границата на тази карта между Европа и Тартария минава малко на изток от Волга, а Москва вече е изобразена като част от Европа или „Свещената Римска империя“ според О. Павлюченко, А. Кадикчански и някои други алтернативни изследователи. Това потвърждава и логично обяснява версията на А. Кадикчански, че след незаконното узурпиране на властта от династията Романови (изследванията на А. Пижиков потвърждават, че след като Михаил Романов е избран за цар през 1613 г., той няма право да прехвърля властта по наследство), чуждестранните полкове са тези, които помогнаха на Романови да удържат властта и да не допуснат истинските наследници на московския трон. Но официалните историци наричат ​​тази война „въстанието на С. Разин“, свързвайки тези събития с един от казашките генерали от армията на истинските наследници на московските царе.
Изглежда, че точно по времето на „големия смут“ след смъртта на Иван Грозни, Московското царство изпада в зависимост от Ватикана, или по-скоро от Свещената Римска империя. Ето защо поставените от тази империя получиха фамилията „Романови“. Но в Русия от най-ранни времена римляните са наричани „романи“. Е, фамилията "Романови" просто ни насочва към техните истински господари.
Като цяло тази карта е наистина интересна и препоръчвам внимателното й изучаване на всеки, който се интересува от истинското минало. Лично аз нямах никакви съмнения относно нейната автентичност, за разлика от онези карти и атласи на Г. Меркатор и А. Ортелиус, които датират от 1570-1590 г., т.е. цял век по-рано от световната карта на Н. Вишер.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.