четвъртък, 25 март 2021 г.

М. Радуга за квантовите свойства на пространството на сънищата

 Изненадващо, някои изследователи, използващи техники на осъзнато сънуване, отбелязват изненадващо явление. Оказва се, че колкото по-ясно е нашето възприятие и осъзнаване, толкова по-трудно е пространството на осъзнатите сънища да се поддаде на нашето съзнание. Ето защо известният американски антрополог К. Кастанеда, след като изпадна в такова „дълбоко” състояние, се опита да мине през вратата, както обикновено, но само натърти коленете си, тъй като този опит в резултат не се различаваше от подобен опит в будното състояние.

В същото време той забелязва удивителната яснота на съзнанието, яркостта на възприятието и почти пълното осъзнаване, както при обикновеното му състояние на съзнание. Но се оказва, че има техники, които помагат за справяне с този проблем, който по правило обикновено възниква по време на истинско извънтелесно пътуване до друга реалност. Ето например това, което съветва в този случай руският изследовател на осъзнати сънища М. Радуга, на страниците на книгата си "Фаза. Разчупване на илюзията за реалност":


"Почти всички методи за управление на фазовото пространство са взети от едно от основните му свойства: степента на управляемост на фазовото пространство е обратно пропорционална на дълбочината на фазата. Тоест, колкото по-дълбока е фазата, толкова по-трудно е да се правят някакви трикове в него, тъй като неговите закони стават много подобни на физическия свят.

Тайната на това свойство се крие във факта, че дълбочината на фазата до голяма степен почива на броя на усещанията, насочени към това или онова пространство или този или онзи обект. Техниките на движение и намиране се използват, когато тези усещания са отслабени или ги няма, поради което пространството губи стабилност или се връща в състояние на суперпозиция. Това свойство на фазата е поне аналогично или дори пълно следствие от суперпозицията в квантовата физика. Всъщност същността на всички техники за преместване или намиране на обекти се основава на познаването на техниките, които ви позволяват да манипулирате това свойство.

С други думи, когато държим в ръцете си червен молив във фаза и го разглеждаме, се включва тактилно и визуално възприятие, което, когато е силно стимулирано, помага на обекта да съществува в пълна форма. Ако обаче затворите очи, стабилността на външния вид на молива е силно отслабена. В такава ситуация е достатъчно да се концентрираме върху факта, че моливът е син, тъй като, отваряйки очите си, ще го видим по този начин (при определено обучение). Подобно явление възниква поради факта, че цветът на молива вече не се регистрира от зоните на възприятие на мозъка и следователно може да се промени.

Ако поставите червения молив на масата, т.е. пуснете ръцете си и се съсредоточите със затворени очи върху факта, че няма да е на масата, тогава когато отворите отново очите си, няма да е там (при определено обучение). Изводът е, че когато моливът е на масата, а практикуващият има затворени очи и той не го държи, нито една зона на възприятие не се свързва с него и моливът не държи тези зони на възприятие. Отчасти се държат само от паметта, която фазерът редактира чрез самохипноза.

Използвайки различни технически трикове, тази функция за заобикаляне на стабилността на пространството може да се използва с различна степен на лекота. Остава само да се избере техника, която да отговаря на индивидуалните характеристики на практикуващия".


 И така, както разбрахте, че за да се „фиксираме“ в състояние на осъзнато сънуване, трябва да използваме колкото се може повече възприятителни органи върху някакъв обект или част от пространството, а ако сме затънали в достатъчно „твърдата“ реалност на друг свят, която прилича чрез собствената си „неподатливост” на нашата ежедневна реалност, е необходимо, напротив, да се намали броят на каналите за възприемане на тази реалност. Това позволява "събирателната точка на възприемане" да се премести отново от твърдо фиксирано състояние в "плаващо".

И тогава нашето тяло на съновидението се превръща в по-фина материална форма, към която законите на паралелната реалност вече не важат напълно и ние отново придобиваме способността да преминаваме през прозорци и врати и дори да летим. Но, разбира се, трябва да започнете да тренирате от малко, като например опита с молив, описан от М. Радуга. И едва тогава, след като се уверим, че реалността на този свят отново се подчинява на нашето съзнание, вече да се опитаме да се движим през врати и стени.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.