понеделник, 9 ноември 2020 г.

В. Ажажа за "астралните контакти" в уфологията

 Хората са знаели за съществуването на различни адски същества преди хиляди години. Но само шамани, магьосници, медиуми, пророци, магьосници и особено чувствителни натури в екстрасензорен смисъл биха могли да общуват директно с тези същества. Изненадващо, в наше време тези контакти не са се загубили и следвайки духа на времето, те частично са мигрирали към уфологията. И точно този феномен е описал в книгата си "Внимание: летящи чинии!" известният руски уфолог, кандидат на техническите науки В. Ажажа.
И това е, което той пише за тези контакти: „Напоследък рязко се е увеличил броят на хората, които не са наблюдавали визуално НЛО и не са влизали в така наречения близък контакт с тях, но се декларират като контактьори, установили дистанционна, телепатична връзка, относително казано, с космоса. Смята се, че в този случай контактът с човек се установява от определени енергийни интелигентни структури на финия паралелен свят, наричан астрал в древните езотерични учения. Техният контакт с човек се осъществява чрез мисловно предаване на информация чрез различни образи, мисли, форми, текст, символи и идеи.
Особено голяма опасност представляват така наречените насилствени телепатични контакти, които възникват под въздействието на астралните сили, независимо от волята, желанията и съзнанието на човек, и то в най-разнообразни форми. Това може да бъде визуален образ, звучащ глас, мисловни образи, усещане за психическо, енергийно и физическо влияние на някой друг чрез летаргия, изтръпване или, обратно, възбуда, раздразнителност, чувство на вибрации и т.н.
Анализът на работата с хора в астрален контакт показа, че представителите на тези „интелигентни сили“ са способни да работят „професионално“, за да подчинят волята и съзнанието на човек на своята воля. Нещо повече, при такива контакти се забелязват добри познания за човешката психология и способността да се влияе върху някой от енергийните му центрове. За всеки контактуващ се избират свои собствени, индивидуални методи за въздействие, всички те са насочени към убеждаване на човек във всемогъществото на онези, които влизат в контакт с тях. И това, което е типично, дори ако контактуващият усети и признае негативните аспекти на този контакт, той не винаги иска да спре самата телепатична комуникация. Хората са толкова увлечени от новите открити възможности, че не са в състояние да анализират и оценят „силовото“ телепатично и енергийно влияние, насочено към тях.
Контактът се инициира не само от представители на чужд за нас разум, но и от самите хора. В момента случаите на необмислени, неконтролирани телепатични контакти, установени с помощта на всякакви спиритически сеанси, медитации, трансмедитации и други магически техники, са станали особено чести. Поради широкия достъп до всяка окултна литература ... неопитни, магически неграмотни хора започват сляпо да следват всичко, което се препоръчва от тази литература.
Така, попадайки под въздействието на „силите на злото“, както по волята на тези сили, така и по собствена воля, човек, неусетно за себе си, става частично или напълно контролиран от астралните сили. Тъй като има все повече отрицателни астрални контакти, последиците от тях не се забавят, за да повлияят: за мнозина това завършва с различни видове психични заболявания, лудост и дори самоубийство, а някои постепенно се превръщат в послушен „биоробот“, кротко изпълняващ наложените действия на „силите на злото“. Такива контакти могат да стигнат твърде далеч и да завършат с пълно унищожаване на естественото защитно психоенергетично поле на човек, когато психическото „Аз“ на човек е напълно или частично елиминирано.
Ето защо всякакви „гласове“, които възникват в главата, трябва да бъдат третирани с определена степен на критичност и да не им се дава повод да поемат контрола. Причините за появата на такива "гласове" могат да бъдат различни. Това може да е енергийно паразитно същество, което се опитва да се свърже с човешкото биополе, за да вампирства с неговата енергия. Или безплътно същество, което се опитва да овладее физическото тяло. Но такива "гласове" могат да възникнат, например, с целенасоченото влияние на съзнанието на специално обучени пси-оператори или различни разработки на пси-оръжия, целящи да подчинят съзнанието на хората или да получат достъп до поверителна информация. Затова най-добре е да махате надалеч тези „гласове“. Но, разбира се, фанатичните натури със сигурност ще видят в това проявление волята на „боговете“ или „учителите“.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.