петък, 24 февруари 2017 г.

Аварията в атомната електроцентрала в Чернобил и АЕЦ "Фукушима-1" са били изкуствени?



Много независими изследователи и учени смятат, че американският комплекс HAARР, разположен в Аляска, както и останалата част от компонентите му - на други места на нашата планета, не се използва за научни изследвания на йоносферата, а за съвършено други цели. Предполага се, че възможностите на HAARP позволяват използването му не само за унищожаване на ракети и самолети, блокиране на комуникацията, но и като времево и климатично оръжие, както и да влияе върху съзнанието на хората и да провокира земетресения.
Именно последното качество на комплекса, според някои учени е било използвано, за да се провокира земетресението и цунамито в Япония, което е довело до аварията в АЕЦ "Фукушима-1". Смята се, че по този начин световният "eлит" изнудва японското правителство да се откаже от плановете си за внедряване в производството на нови перспективни технологии с безплатно гориво. И както можем да видим, вече никой не помни за нашумелия малко преди тази ръкотворна трагедия японски мотоциклет с магнитен задвижващ двигател, чието производство се предвиждаше да започне в Япония.
Разбира се хората, които работят за световния "eлит" саркастично ще се смеят спрямо "теорията на конспирацията" и ще говорят с гръмки и умни фрази, че да се провокира земетресение с HAARP системата е невъзможно. Това е разбираемо, защото господарските "30 сребърника", получени за предателството на интересите на цялото човечество, тези "слуги" на глобалния "eлит" трябва усърдно да си ги заработят.
Е, за да не останем голословни по този въпрос, ние се обръщаме към мнението на кандидата на физическите и математическите науки, професор С. Сал, който по този повод каза: "Установките на HAARP позволяват да се засили звука на инфраниските честоти в атмосферата, и по-специално - в озоносферата. Енергията, натрупана от озона се превръща в акустични трептения. Така с помощта на тези акустични трептения може постепенно да се "подготвят" зони за бъдещи земетресения. И в момента, в който искате да предизвикате земетресение, HAARP изпраща импулсен свръхмощен сигнал и земетресението се случва. Именно този метод на подготовка е направен за земетресението в Япония".
Л. Мърей, експерт по въздействие на радиацията, също заяви в края на март 2011 г., че събитията в Япония са в резултат на атака, извършена с HAARP инсталация с подкрепата на ЦРУ, Министерството на енергетиката на САЩ и British Petroleum - в интерес на клана Ротшилд. И не е учудващо, че почти всички компоненти на системата HAARP се намират недалеч от мащабни добивни компании, собственост на британски поданици на този клан.
Л. Мърей отбеляза също, че в периода от 8 до 10 март 2011 г. е било открито точково (във вид на кръг) облъчване на Япония, зафиксирано в инфрачервения диапазон, включително и на територията на атомната електроцентрала Фукушима. А два дни преди земетресението магнитометрите на HAARP също записват лъчение с честота 2,5 Hz. Тя също така се позовава на изявление на един от служителите на НАСА, че в навечерието на земетресението в сградата на НАСА в Maунтин Вю масово се събрали много видни израелци, включително двамата собственика на Гугъл.
Сега някои сили се опитват да прехвърлят отговорността за това, което се е случило на извънземните. Но това се прави явно, за да ни отведе далеч от истинските виновници за тази трагедия. И ако някакви "извънземни" все пак са замесени, това са само гущероподобните господари на световния "eлит". Също така, има всички основания да се смята, че аварията в Чернобил също е изкуствена.
Ето например мнението на полковника в оставка В. Баранов, който е ръководил отдела за набиране на личния състав на специалните части на територията на атомната електроцентрала в Чернобил: "Аварията в Чернобил беше провокирана! Министерството на атомната енергетика, Академията на науките със своите изследования и проектантските институти не са били подготвени за аварийна ситуация. Ядрената катастрофа в Чернобил не е нещастен случай. Ядрените реактори имат високо ниво на надеждност, което се потвърждава от редица тестове. Помпите и резервната охладителна система не могат да излязат от строя едновременно. В допълнение, снимки на експлозията на реактора са направени от американски спътник, който подозрително своевременно и "случайно" се появил на нужната орбита над 4-ти блок в точния момент.
Анализирайки фактите и хронологията на "студената война", ние заключихме, че катастрофата в Чернобил не е нещастен случай. Това беше в пълния смисъл на думата диверсия на века, което доведе до унищожаване на икономическата основа на Съветския съюз и на "съветската" социалистическа система като цяло. Противниците на Съветския съюз се възползваха от невежеството и некомпетентността на правителството на Горбачов, както и от липсата на контрол върху важните обекти".
Характерно е, че проблемите, които възникват в централата в Чернобил са подобни на тези. които се появиха след три десетилетия в АЕЦ "Фукушима-1", с изключение на цунамито. Но точно преди аварията в Чернобил е отбелязано странно земетресение, което очевидно е имало изкуствен характер и е продължило само няколко секунди. Но именно то допринася за създаването на авариен режим на работа за четвъртия реактор на атомната централа.
Убеден в изкуствената природа на аварията е и  бившия шеф на азиатско-тихоокеанския отдел на списание "Форбс"  Б. Фулфорд. Още през 2007 г. министърът на финансите на Япония му казал в интервю, че "групата на американските олигарси" заплашила страната му с изкуствени земетресения, принуждавайки Япония да им даде контрол върху тяхната финансова система. Фулфорд отбеляза също: "Епицентърът на това земетресение в Япония е директно под АЕЦ "Фукушима-1". Събитията повтарят точно това, което бе разказано от очевидци на случилото се в Чернобил. В момента преди катастрофата  земята под Чернобил се разтреперила".
Вярвате ли в "случайности" като тези? Аз - не. И не само аз. Ето - президентът на Академията за геополитически проблеми, генерал-полковник Леонид Ивашов заявява следното: "HAARP е в състояние да повлияе на атмосферните процеси до възбуждане на природни бедствия: мощни бури, земетресения, наводнения и урагани. Според някои доклади,  американците дори успяват да получат нещо като гигантски кълбовидни мълнии с дължина километри. Всичко това предполага възможността за създаване на интегрирани системи от геофизични оръжия".
Съвсем ясно е какви сили използват тези геофизични оръжия, за да изнудват правителствата на различните страни и към кои кланове на "американските олигарси" принадлежат изнудвачите, бързащи да завземат властта над целия свят и да установят "нов световен ред". Трябва да се разбере, че много от бедствията, маскирани като естествено природни, всъщност тежат на съвестта на паразитните представители на световния "eлит", или така нареченото "Световно правителство".


По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.