четвъртък, 27 октомври 2011 г.

Самотата е сигурен признак , че сте близо до излизането от Самсара

    Страданието и самотата могат да ви направят силен и невъзмутим. Необходимо е само да се разчетат интуитивно преживяванията, които сте имали ...


   Нееднократно съм споделял, че инкарнираното съзнание на тази планета обитава в условията на затворен цикъл, известен като Самсара. В какво с няколко думи се изразява този цикъл : раждане - остаряване - болести - физическа смърт ... и отново същото ! Това е най-опростен поглед ; разбира се конфигурациите са по-сложни. След множество размисли и наблюдения успях да изведа един общ знаменател, под който протичат преживяванията с условие да са част от Самсара - това е активния начин на живот с опция за "изкачване" в пирамидалната структура на социума. За ниските и средни нива на инкарнация е напълно в реда на нещата да следват този шаблон , а и те са преобладаващи на Земята . Затова няма да се спирам върху тях, всеки , запознат с "Матрицата 5" на Вал Валериан знае добре нужното.
   По какво да познаем , че вече нямаме желание да обитаваме Самсара ? От моя опит съм установил няколко сигурни признака : желание за усамотение , висока степен на търпимост , смирение пред обстоятелствата - резултат от прозрението, че те са програмирани от Висшия Аз. Ако се занимавате с медитация има и още по-добри резултати : енергийна икономия, прочит на Акашовите записи. При осъзнаване от гледна точка на чистия интелект вие започвате да виждате своя обстоятелствено протичащ живот не като затвор, а като даденост, която ще ви помогне да излезете успешно от затворения цикъл.
    Имам една ключова инкарнация като отшелник, в която суровите условия на живот се оказаха мой голям помощник, за да установя стабилна връзка с моя Висш Аз. Когато тази връзка е слаба или липсва, доминира постъпващата информация от 5-те сетива. Но в тези условия тя е манипулативна и оставя вибрациите на съзнанието в ниските честоти. Когато възстановите връзката си с Висшия Аз, където вече има панорамен поглед върху ситуацията, установявате в какъв затворен кръг сте вкарани. Започват процеси по прекъсването на връзки с хора, невибриращи на вашата честота. 
    Същевременно ставате "отворен" за прозрения. Това е естествен етап от периода на излизането ви от цикъла. Други характеристики тук са доброволното самоограничение и безразличието към т. нар. "светски живот". Съвсем естествено не се нуждаем от нечия компания, понеже сме установили, че когато правим нещо, ни ръководи някаква привидно "непозната" сила. Но в нея няма нищо тайнствено. Всеки, който някога е правил нещо със сърце, познава тази сила. Трябва да й се довериш и да не задаваш въпроси.


       Знанието е като дървото - има горчиви корени, но и сладки плодове !


8 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Братче, радвам ти се искрено и чисто <3<3<3 Гуш..

    ОтговорИзтриване
  3. Тези думи са и твои, сестриче , също и на всички , достигнали този етап . Гуш <3 <3 <3

    ОтговорИзтриване
  4. Много точно казано! БЛАГОДАРЯ!

    ОтговорИзтриване
  5. много хубаво си го казал ! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. :) Oстава да добавя , че е добре да се опознаят механизмите на Самсара , за да може да има опитност , позволяваща избягването им

    ОтговорИзтриване
  7. В момента точно това ми се случва, но го приемам спокойно и с благодарност...

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.