сряда, 31 август 2011 г.

Физичните възможности на телепатията. Информацията като енергия, енергията като информация


Какво е информация? Могат да се дадат три определения:
1.Информацията е материя, чисто осъзнаване ни е дадено посредством усещания, разположени под прага  на  нашата чувствителност (философско определение).
2.Информация е сумата  от сведения, разпределени  във външната и вътрешната памет (в кодиран вид), където активното начало   принадлежи   на   външната   памет   (кибернетично определение).
3.Информацията е енергия,  преработена  в  полетата  на взаимодействие   с   веществото  от органите   за   мислене   на разумните същества (на живите същества въобще), излъчвана в околната среда или съхранявана  в кръговете на информационно - енергийната   обмяна   на  специализираните органи на живите същества, в тела от мъртвата природа или в общото биомагнитно поле (физично определение).

Енергиен квант, попаднал от външната среда в организма на живо същество и възприет като информации, може да предизвика усилване на физиологичните процеси и да повлияе върху психиката. С други думи, енергията с изчезващо малка мощност, възприета като информация, възбужда енергии с неизмеримо по-големи мощности.
Вече се запознахме със същността на този процес, затова сега ще разгледаме обратния. Всяко силно емоционално сътресение (или емоционално обагрена мисъл) измества честотата на високочестотното излъчване на организма към синята част на спектъра и рязко увеличава мощността на излъчването. Но това не винаги е резултат от претоварване с енергия. В повечето случаи процесът е предизвикан от претоварване с информация. Ние съвършено спокойно понасяме поглъщането на голямо количество енергия, когато се печем на слънце, но само кратката, тихо произнесена дума "война" е достатъчна да засили рязко процесите на енергийната обмяна. Така информацията, която идва от външната среда и се приема по пътя на традиционните ни усещания или чрез усещания, намиращи се под прага на нашата чувствителност, и информацията като материя, доведена до нашето съзнание (без осъзнаване на самото усещане), се превръща в енергия. Тази енергия поставя началото на своеобразно информационно-енергийно "разпадане" (или "синтез") в психиката, а после и във физиологията, което от своя страна води до рязко увеличаване на количеството излъчвана енергия-информация. Така при определени условия всяка енергия може да придобие значението на информация и обратното. Речта на един оратор за маймуните е енергия, а за човека е информация. Информацията-енергия е в състояние да предизвика осезаеми промени във времето, пространството и гравитационното поле - нужни са обаче известна настройка и определен резонанс.


1 коментар:

  1. Времето е енергия, щом можем по светлината, дошла от далечна звезда, да изчислим колко години е пътувала. Така и информацията, получена в мига на "сега", се запазва и пресъздава или преобразува "утре", запазвайки енергийните си стойности. И казаното "вчера" образува "днес" енергия в прочелия или чулия записа на думите му - може да се нарече вид телепатия от енергията на времето.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.