събота, 6 август 2011 г.

ЕГРЕГОРЪТ НА ПАРИТЕ (ЧАСТ 24)

 Подобно на икономическата система, политиката е станала още по-централизирана през последния един век. Местното управление би трябвало да носи отговорност и взима решения по много въпроси, иззети от парламентите, а парламентите на свой ред предават отговорностите си на ЕС. Всичко това води към мечтата на Илюминати за Световно правителство и аз дори съм чувал някои интелигентни хора да подкрепят идеята, водени от добри намерения. Отново и отново ще кажа - не, не. Както е с много промени, които поставят властта в ръцете на малцина и това може да бъде представено като много желателно. Някои пък вярват, че насочването към такова правителство е естествена част от нашата еволюция и път към целостта. Започнали сме от племена и комуни, внушава този начин на мислене и се развиваме през национални и континентални правителства към Световно правителство. Аз оспорвам този възглед. Световното сътрудничество и Световното правителство не са едно и също. Наистина ли някой мисли, че едно Световно правителство, свикано при настоящата система ще бъде по-малко глупаво, болно, корумпирано и самоунищожително от националните или международни правителства ? Не, разбира се. Но тук ние не визираме правителство, което е с потенциал да наложи всичко това на една единствена страна. Говорим за света.
    И от двете страни на ляво-десния политически спектър има такива, които подкрепят идеята, но тогава представата за леви и десни е още една илюзия, подобно на повечето неща. Това са различни аспекти на един и същи нереален сапунен мехур. Илюминати нямат политическа линия. Те използват всеки и всичко за своите цели. В техните редици се намират политици от всякакъв вид и убеждения. Комунистите и капиталистите говорят на един и същи език - този на техните манипулатори. Така или иначе, комунизмът е просто по-авторитарна форма на капитализма. Политиците, дори с висок ранг са само подставени лица в сравнение с онези, действащи зад кулисите. Президентът Рейгън бе отличен пример за това. Той стреляше, но други зареждаха оръдието. Представете си какъв контрол биха имали една малка група от хора, ако Световното правителство стане факт. Това няма нищо общо с еволюцията към целостта, а единствено с контролирането на живота на 6 милиарда души. Начинът за избягване на това е да се предаде взимането на решения и контролът надолу по редицата на хората и общностите и да не се създава последно стъпало на стълбата към световно доминиране. Трябва да настояваме за това и да откажем сътрудничество на настоящата система.
    Погледнете примерите за поведението на глобалните политико-икономически организации, които вече съществуват. Тези творения на Илюминати - МВФ и Световната банка трябва да гарантират, че системата ще се обслужва при всякакви обстоятелства. Когато страните от Третия свят започнат да се борят за връщане на дълговете на богатите, МВФ излиза на сцената като им заема още пари, които не съществуват и които те няма да могат да изплатят. В замяна на тази "помощ" МВФ настоява за мерки за орязване на средствата за социално слабите, за здравеопазване, образование и субсидиите за прехрана.
    Това носи още повече болка и страдания сред населението. Те също настояват тези страни да увеличат своя експорт, за да наберат пари. Но докато МВФ държи сметка на тези страни, пазарът се наводнява с определени стоки и цената пада. Всички те изнасят повече, но печелят по-малко. Кой печели ? Западът. Той трябва да плаща по-малко за внесените стоки. Световната банка ( не я бъркайте със Световната централна банка ) се предполага, че инвестира в проекти за подпомагане на по-бедните страни. Вместо това, тя е отговорна за инвестициите в страните от Третия свят, унищожили тяхната природа, изхвърлили местните фермери на улицата и обогатили западните компании за сметка на самата страна, за която се предполага, че е подкрепяна от банката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.