четвъртък, 18 август 2011 г.

Връзката със Сириус

 Oт древните времена и през многобройни цивилизации Сириус – “Звездата на Кучето”, е била винаги обградена от мистерия. Езотеричните учения от всички векове са приписвали на нея специален статут и окултен символизъм. Учените пък са я свързвали с миналото и настоящето на Земята и нейния материален израз.
   Какво прави Сириус толкова специална ? Дали това е фактът, че тя е най-ярката звезда в небето, или пък има с нас древна мистериозна връзка ?
   Сируис е разположена в съзвездието “Голямо куче”, заради което е известна като “кучешка звезда”. Тя е над 20 пъти по-ярка от нашето Слънце и 2 пъти по-масивна от него. През нощта Сириус е най-ярката звезда в небето с нейната синя светлина. Нищо чудно, че Сириус е привличала  вниманието на всички цивилизации. Но дали има други причини за този интерес.
   Артефактите от древните цивилизации разкриват, че Сириус е имала голямо влияние върху астрономията, митологията и окултизма. Тя е била считана за “слънцето зад слънцето” и за източник на неговата мощ. Ако нашето слънце с топлината си поддържа физическия свят жив, Сириус поддържа жив духовния свят.
   В древен Египет Сириус е била считана за най-важната звезда на небето. Астрономически тя е била основата на цяла религиозна система. Била е наричана Сотис и асоциирана с Изис, богинята-майка. В египетската митология Изис е женския аспект от триъгълника, формиран от нея, Озирис и техния син Хорус. Древните египтяни са почитали Сириус и почти всички техни действия са били асоциирани по един или друг начин с нея. Анубис – богът на смъртта с кучешка глава е имал връзка с кучешката звезда. Тот (Хермес), големият учител на човечеството, също е свързан със Сириус. Египетският календар е бил свързан с движението на Сириус и появата й точно преди наводненията на Нил през лятото.
   Движението на Сириус е било наблюдавано и от древните гърци, шумери, вавилонци и други цивилизации. Звездата е била считана за свещена.
   “Кучешката звезда” е предвещавала идването на горещите и сухи дни на юли и август. Оттам е и изразът “летните кучешки дни”.

   Според учени голямата пирамида в Гиза е била построена в перфектно съотношение със звездите, особено със Сириус.
   Орион, който се асоциира с бога Озирис, е отговарял за фараонската камера, докато Сириус, асоциирана с богинята Изис, е отговаряла на камерата на кралицата.
   През 1971 г. се появи книгата “Мистерията на Сириус”, в която се твърдеше, че догоните, древно африканско племе в Мали, са знаели подробности за Сириус, които са невъзможни за постигане без използването на телескоп. Догоните са разбирали бинарното естество на Сириус, въпреки че не са разполагали с технологията да направят такова откритие . Това води до извода, че догоните са имали пряка връзка със същества от Сириус.
   Според митологията на догоните човечеството се е родило от Хоммо-амфибийна раса, която е населявала планета, обикаляща Сириус. Те са кацнали от небето в кораб придружаван от “огън и гръм” и са дали на хората своите знания. Това означава, че Хоммо са били пришълци от Сириус, които са дошли на Земята в древно време, за да научат египтяните за Сириус и за нашата собствена слънчева система. Знанията впоследствие са били загубени по пътя на еволюцията на човечеството.
   Шумерите, египтяните и вавилонците също изграждат своята митология върху архетипа на “големия учител от небесата”. Според цивилизациите, той е известен като Енох, Тот или Хермес Трисмегистус, т.е. духовният учител на човечеството. Тот-Хермес е учил хората в Атлантида, която е станала най-напредналата цивилизация, преди да изчезне в големия потоп. Оцелелите от Атлантида са стигнали до няколко страни, в това число Египет, за да споделят получените от извънземните знания. Близостта на маите и египтяните може да се обясни с общия им контакт с атлантите.
   В днешните дни култът към Сириус е свързан с окултен символизъм и с тайните общества, т.е. с масонерията. Нещо повече. “Кучешката звезда” е фокус на символиката на тайните общества. Повечето от тях даже носят нейното име.
   Присвояването от масонерията на символиката на Сириус обаче не променя факта за нейното древно въздействие върху човечеството и възприемането на дуалистичната представа на света – добро и зло, мъжко и женско, черно и бяло и т.н.
   Египетският йероглиф, представляващ Сириус, се интерпретира като символ за космическо единство – фалусът , обелискът , представлява Озирис, лоното представлява Изис, а звездата – Хорус. Разбира се, и тази символика е била открадната от масонерията и е била използвана в техните структури в различните части на света.
   Може да се каже, че независимо от споровете, Сириус е възприемана като източник на сила и знания.


Източник : "Строго секретно"

2 коментара:

  1. "Няма дим без огън" - както и нищо от миналото не е казано или направено случайно. Веднъж дошли, разумните от Сириус някой ден може пак да дойдат и да пооправят малко сбъркалите пътя си ученици.

    ОтговорИзтриване
  2. сириус е кучешката звезда:]

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.