понеделник, 5 юни 2023 г.

Забравете всичко, което сте знаели за Антарктида

 И така, приятели, забелязах такава странност или модел ... Защо в интернет няма снимка на Антарктида от така наречените сателити? Разбира се, вие ще си помислите - що за глупости? А после ще потърсите в търсачката - и всичко, което ще намерите, ще е фотошоп. Нека някой даде адекватен отговор - защо спътниците не фотографират Антарктида? Е, би могло да се каже - какво толкова има за снимане там, нали са само едни снегове и ледове... Може да се каже и така, ако нямаше едно "но": а защо тогава снимат и ни показва пустините? Излиза, че да гледаш пясъците е интересно (от гледна точка на НАСА), докато за загадъчната Антарктида се счита, че не е интересно. Ама разбира се, там са само снегове и ледове... Не е интересно - отсича НАСА. Другояче стои въпроса с пясъка - той е истинска красота :) 

Сега вече Гугъл Мапс не дава да се разгледа Антарктида - това е възможно само чрез Гугъл Планет Ърт. Но сигурно скоро и там ще стане недостъпно. Но защо има толкова загадки около Антарктида? Не се знае дали е техен пропуск, или специално правят така. А започва да ми се оформя мисъл, че май изобщо няма Антарктида - имайки предвид това, което ни показват. Защо? Вижте сами: 



Те постоянно крият това място, налагат филтри и размазват снимки. А там имало много научни станции. И да си зададем въпрос: какво може да се прави там толкова дълго време и какво се изучава? Ледове и снегове? Но това може да се направи за няколко години. Но не - там са около 90 научни станции, които изучават нещо повече от 70 години. И какво - за 70 години не успяха да проучат снега??  Аха, разбира се, ние им вярваме :) А може би те дори не се намират в Антарктида? Може Северния и Южния полюс да са едно и също място, а истинската Антарктида да е укрита от нас. Какво им пречи например да представят Арктика за Антарктида? Да, възможно е да има станции там, но те изучават нещо съвсем различно от снега, понеже повече от 90 станции от различни страни - това е много подозрително. А ако например изучават портал - това вече звучи по-достоверно. Или древен град на изчезнала свръхцивилизация, който са намерили и разбира се, няма да разкажат на никого за това. И под предлога за изучаване на снега ще могат спокойно да вършат своята работа, докато ни разкават своите приказки. 

Ето някои станции в Антарктида:



Обърнете внимание, че в центъра е разположена станцията на САЩ. Тя е там още от 1956 г. Искате ли да се посмеете? Ето снимка на Антарктида от спътник на НАСА:



Та това не е снимка, а графика. А сега още нещо - това е Арктика:



Навярно разбрахте :) Макар че повечето биха им повярвали, особено тези, които редовно гледат телевизия. 

В общи линии, може да се направи такъв извод: на това място, където на картата се намира Антарктида, всъщност е някакво друго място, което всячески бива променяно с фоторедактори, за да не можем да разберем какво реално се случва там. Не бих се учудил, ако и самия материк там изглежда другояче - ако можем да го видим от стратосферата. Ако там наистина нямаше нищо, те нямаше да го укриват. А така - никакви снимки от спътника, защото бихме видела неща, които не трябва да виждаме. Като цяло тази ферма на име "Земя" е пълна със загадки, които ни предстои да разкрием.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.