вторник, 20 септември 2022 г.

Опознай противника: демиургичните архонти - 1

 Архонтите не могат да се конкурират с човешкото въображение, самата способност, дар за човечеството, да открива и побеждава тези паразити на ума.

Но текстовете на Наг Хамади казват, че господарят на архонтите има определена власт над нас:

"... той докара транс на Адам", но не като транс, наложен на Моисей, сънна ступор, по-скоро "това беше в неговото възприятие (нагон)".

(пак там.)

Това означава, че архонтите действително могат да замъглят и изкривят нашето възприятие за реалността, което те правят главно чрез дигиталната симулация на нашите физически и нефизически реалности - HAL.

Но трябва да добавим, че ние лесно се поддаваме на техните симулации, актове на моделиране и имитация на реалността, с помощта на които те замъгляват възприятието ни за духовния свят, който е изпълнен само с любов. Дори в най-добрия случай архонтичната власт над човешкия ум е заимствана от нашия собствен ум.

 Въпреки че ние, хората, значително превъзхождаме архонтите в нашите духовни способности, ние не използваме автоматично нашето предимство: имаме нужда от жесток тласък, тест, за да го активираме. Точно както другите животни в природата се нуждаят от сигнал от околната среда, за да задействат инстинктивните си програми – бобрите реагират на сезонни знаци, като изграждат бентове, например – така и хората се възползват от задействането на тяхната уникална способност, светещата епиноя, силата на въображението. .

По този начин богинята - Еон София, която е надарена предимно с тези превъзходни способности в човешката раса, дава предимство на архонтите в играта им срещу човечеството, като им позволява да предоставят задействащи сигнали.

Изправено пред тези измамници, човечеството трябва да използва въображението си, за да оцелее.

Архонтите са едновременно агенти и изразители на силата на измамата в човешкия ум и не само в общ смисъл:

заедно с нас те допълват способността за самоизмама, присъща на целия човешки род.

Да разберем, че не сме сами в заблудата на себе си и винаги участваме в космическата оркестрация, великата игра за освобождаване на човечеството от всички форми на измама, манипулация и поробване.

Сляпа принуда.

Как архонтният принос „фалшифицира“ човешкия потенциал?

Умствената добавка (еквивалентна на царевичен сироп в мед) е нашата склонност към транс, самохипноза или самохипноза, както става ясно от текстовете на Наг Хамади. Тази тенденция е чисто архонтска.

По същество София позволява на архонтите да предизвикат фактор на транс в човешкия ум, сякаш се намесвате в механизма на вътрешното ухо, за да позволите леко замайване и загуба на равновесие. Нашият недостатък е, че възприятието ни се дължи на неясно предположение: просто предположете, че умственият манипулатор иска нещо да бъде видяно по определен начин и хората ще са склонни да го виждат по този начин.

Оттук и магията на рекламата. Оттук и влиянието на пси-операциите, използващи симулационна технология.

София прави това по такъв начин, че откривайки влиянието на самохипнозата, можем да спрем заблудата в корена й и да отключим истинския си потенциал, използвайки въображението, за да се слеем с възвишената реалност на земните замисли, а не за нелепа фантазия и укриване.

Добре. Ние сме на половината път към пълно тълкуване на пасажа за Химармене. Апокрифите на Йоан предполагат, че архонтичните заблуди не само остават на работа в мозъка като умствено отчуждение, но всъщност са функционално, анатомично „установени“ в механизма на човешкото поведение, телесно активни.

Сляпото насилване на съдбата идва от начина, по който поведението се повтаря, запечатва се в човешкото тяло, в стил НЛП.

Нашата зависимост от кармата е следната:

Поведенчески имитираме себе си.

Сега разбирам, че смесването на митологичен език с научен психологически анализ няма да бъде добре разбрано от някои хора. Но просто няма друг начин да се постави диагноза.

Митологична метафора:

„София сключва сделка с архонтите, позволявайки им функционално да свържат човешкото поведение с модели на сляпа принуда“ - така тя описва физически живата психологическа реалност.

Компулсивната дейност отпечатва външни психични импулси по такъв начин, че те се възпроизвеждат в непрекъснато повтарящи се модели (сменяеми окови), но след това непрекъснато се изпълняват с помощта на различни еднократни действия (сменяеми окови).

Например, пияница, който бие жена си, което допринася за неговото пристрастяване, повтаря натрапчив модел на злоупотреба с нея и тя постоянно повтаря своето участие в този модел, но всеки път, когато това се случи, тези двама души, извършващи различни действия в този момент, стават едно цяло. Всеки път, когато той я удари в лицето, е уникален случай на физическо насилие, но актът му демонстрира повтарящия се характер на насилието.

Телесната сила на принудата да се повтаря обвързва човечеството с кармата на съдбата:

„Все по-силен и по-силен, с който са се обединили до днес боговете, ангелите, демоните и всички поколения“.

София наистина ни рискува жестоко, като позволява на кармата да функционира телесно, а не само като умствен процес. Бих си позволил да кажа, че тя прави това, защото нашата божествена дарба на епиноите също е телесна и за да се съчетаем и справим с другия, това е необходимо.

За това вижте "Не по Неговия образ", гл. 22, „Божествено въображение“:

Епиноята е управляващата сила на въображението, истинският фактор на спасението в ученията на Гнозиса. Апокрифът на Йоан разказва как Божествената София, когато осъзнала проблема, пред който човечеството ще се сблъска с архонтите, поставила в нас „светещата Епиноя“, така че в нашия биологичен облик да имаме способността за Въображение.

Същността на кармата в гностическия модел на света не е награда и наказание, както се вижда от вероизповеданието на Авраам за божественото възмездие и индуистката будистка доктрина за прераждането, а по-скоро това е просто принуда, която се храни от себе си и се разрушава в шаблонно повторение.

Сделката с архонтите свързва всяко човешко действие с телесното увлечение, така че предприетото действие автоматично води до аналогично действие или противоположно компенсиращо действие на същия човек. Ключовата идея тук е увлечението, което означава химармен.

Веригата на кармичното робство не води до това, че едно добро дело поражда друго добро дело, и не кара едно зло дело да поражда друго зло, с други думи. Това просто прави всеки вид бизнес да се повтаря и да заживее свой собствен живот, да се превърне в един вид егрегор.

Като се има предвид това, всеки, който наранява другите, е обречен от собствените си действия да продължава да го прави, докато не коригира този модел на поведение или докато някой друг не го коригира или спре смъртоносно студено.

Принудата да се повтаря принуждава агента да се самокоригира, в противен случай чистата физическа ентропия на повторението в крайна сметка ще доведе до отмяна на действието.

Ето как София създава човешката карма: без система от награди и наказания, с изключение на наградата или наказанието, което сляпото, обсебващо постоянно действие си налага.

Едно наистина свободно действие няма награда или щети, нито механични, нито телесни, но води до последствия за извършителя.

Свободното действие няма външни или странични последици за актьора. Неговите последствия, ако има такива, се крият в истинското удоволствие от неговото изпълнение, жест в съвършена преходност.

Заключението на тази тайна поведенческа диагноза от здравия разум е следното:

онези, които причиняват вреда, ще продължат да го правят и никога няма да получат наказание от космическия ред, тъй като такава система на възмездие не съществува.

Но те или ще видят какво правят и ще се поправят, или просто ще стигнат до края, когато са физически изтощени, или ще се самоунищожат с огромен удар върху здравето, освен ако някой друг не ги спре първо.

Опцията за самокоригиране означава, че няма отговорност извън суверенната воля на всеки индивид.

Няма космическа система за морална компенсация. Във Вселената няма предварително определена справедливост, въпреки че в определени ситуации справедливостта понякога може да бъде постигната чрез човешка инициатива. Злодей, който наранява и мами другите и който не може да се самокоригира, може да бъде спрян само от друг човек в пряко и незабавно взаимодействие.

Колко холивудски филма показват тази очевидна истина?

Анархията в кармата като морална компенсация е лъжа, но поведенческата игра на Hiemarmene работи точно по начина, по който трябва да работи.

 Играта е подправена с архонтско влияние, което се позволява от София.

Преходен фактор или сила на внушението.

Механизмът на моралната ентропия действа в човешкото тяло, във физиологични и неврологични вериги, които поддържат поведението и запазват поведенческите модели.

Джон. Л. Лаш




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.