сряда, 2 декември 2020 г.

Фанатизмът е признак за обсебване от адски същности

 Знаете ли как обикновеният психически адекватен човек се различава от фанатика, който сляпо вярва в някаква догма? Само от отсъствието на тази сляпа вяра. Всеки адекватен човек смята критериите за истина не за неоснователно бърборене на религиозни или дори научни "авторитети", а за практическо потвърждение. Например можем да хвърлим ябълка нагоре и да се уверим, че тя пада точно надолу. Това е истината, потвърдена от практически опит, експеримент или наблюдение. По същия начин може на практика да се провери твърдението, че Волга в момента се влива в Каспийско море. Това се нарича знание.
За разлика от знанието, понятието сляпа вяра предполага сляпо приемане на недоказани практически истини като такива. Да предположим една и съща сляпа вяра в „теорията на относителността“ или „теорията за еволюцията на видовете“ или че еврейският народ е „Божият избран народ“, а истинската история на човечеството е ограничена само до няколко хиляди години. На практика не можем да проверим всичко това. Как можем на практика да докажем отсъствието или присъствието на живот на Марс. Следователно всякакви твърдения, че има живот на Марс или няма живот на Марс, до момента, в който се изучи цялата планета, нямат нищо общо с истинските знания.
Така че фанатичните натури са склонни към сляпа вяра в някакъв вид догма. А фанатизмът е истинско психично заболяване, което се проявява, когато съзнанието е обладано от адски паразитни същности. Вижте как лицето на всеки фанатик се изкривява, когато започнете да изразявате съмнението си за истинността на самите религиозни, идеологически или псевдонаучни догми, в които той сляпо вярва. В този момент се проявява една същност или дори една от цяла група адски същности, които контролират неговото съзнание. Изследователите на езотеричните знания наричат ​​тези образувания ларви, демони, бесове и т.н. Нещо повече, въпросът не е в самото име, а в тяхната паразитна същност.
Ето например какво пише руският изследовател В. Бухарин за истинската същност на фанатизма и сляпата вяра в книгата си "Ларвология. Как да се противопоставим на адските паразити": "Имахме с моя приятел Игор един познат, викаха му Дима-атеиста. Той постъпи в сектата „Църквата на живия Бог“, зае някаква управленска позиция там и буквално ни подтикна да дойдем и да се присъединим към тяхната общност, колкото по-скоро, толкова по-добре, преди да е станало късно. И това всичкото защото само те имат истинска вяра. Божията майка за тях е курва и е недостойна за споменаване и все подобни неща на принципа „в опозиция на християнството“.
И когато той най-накрая ни подтикна, започнахме да му се присмиваме злобно. Отначало той снизходително, но вдъхновено ни обясни „елементарните понятия“ за това какво са Бог и небето, а ние, като че ли сме се заинтересували, с цялата сериозност задавахме водещи въпроси. И разговорът се получи така:

- Не, но защо твоят Бог е жив?

- Тъй като християнството доведе до задънена улица и те вече не вярват в жив Бог, тяхната вяра вече не е жива, разбирате ли?

—... Значи вие там в Христос вярвате ли?

- В Христос! Но не в това ... или по-скоро - в това ... Но не е така! Няма да отидете в рая, ако отидете в обикновена църква, разбирате ли? Там всичко умря!

- Какво е рай? Това градина с ябълкови дървета ли е, или е по-добре там? Може би не е нужно да работиш?

- Да, това е градина ... или може би не градина ... по дяволите, защо ме притеснявате?

Игорян е толкова сърдечен:
- Защо си нервен? Притеснява ли те нещо?

- По дяволите, притеснявате ме !!!

- Но ти самият искаше да обясниш защо трябва да отидем именно в църквата ти - ние се гледаме, но усърдно сдържаме ха-ха.

- Да, това не е моята църква! - Дима хвърля и с титанично усилие потиска раздразнението. - Или по-скоро и моята! .. Вие също трябва да работите там, но за Бога. Това е радостна работа, а не това, което е тук - за всеки ...

- Странно е, защо не искаш да работите за Бога тук? Какво те спира?..

- Значи тук работиш за дявола? - невинно добавя Игорян.

- Не, не работя за дявола !!! - извива Дима. - Работя за Бога !!!

- Е, добре, ако можеш да работиш за него тук, защо трябва да отиваш в рая? Нещо не сме разбирали ...

- Това е за вас, вие трябва да отидеш в рая! Защото сте грешници и задници! Ясно?! За какво ме взимате ?! Вървете на майната, изроди !!!

Тук вече ревем от смях, а рекламната кампания се разпада. Гордостта кара човек да приема концепции, предадени от някой друг, „силно авторитетен“, за смисъла на които човек не мисли, бидейки под хипноза, което професионално предизвиква необходимите вътрешни конфликти в бъдеще. Както в нашия случай - под формата на двама "изроди, които не разбират понятието", паднали на глави.

Мъдростта, от друга страна, е тиха и знае, че е невъзможно да се знае всичко и не приема лозунги на едната вяра, а се стреми да ги провери. Това, което е проверено, се превръща в стойност, защото се превръща в истинско знание. Религиозната концепция „Вяра“ е метод за приемане в себе си на онова, което в действителност човек не е вкусил, не е разбрал, не е станал свидетел и всичко това е взето от думите на други хора от книги и от други непроверими източници. И има Ве-Ра като знание за Ра - основният източник на творение, разкрит ни под формата на природните закони.
Например, едно дете може да повярва, че ще се качи за първи път на колело и как ще кара! А познанието е вече да знаеш и да можеш да го направиш на практика. Мечката не вярва, че медът е в хралупата на дървото, тя го знае. Не е нужно да вярвам, че моят приятел, моите родители, къща, кола и всичко, което ме заобикаля, съществуват, защото аз го знам. А какво знаят религиозните водачи за своите богове? Освен от писанията, нищо. Защо хората предпочитат да вярват с религиозна вяра в научните постулати, в медицината, историята, а не да знаят?

Отговорът е прост: вярата е душевен мързел, а мързелът е едно от качествата на адския паразит. За гордостта е изключително полезно човек да вярва във всичко и да не знае. Такава изолация от реалността винаги ще създаде много конфликти и е идеален механизъм за манипулиране на съзнанието. Заключение: вярата и фанатизмът за паразитите е тяхната област. Следователно и за ларвата, и за религията, и за всички структури на обществото вярата е толкова важна, а хората, които знаят, са толкова вредни и опасни".
Ето как само на примера на една от религиозните секти, много добре е показан типичният опит на обсебеност от адски паразитни същности на който и да е религиозен, идеологически, научен и дори езотеричен фанатик. Ако някой настойчиво се опитва да ви внуши сляпа вяра в концепции, които не могат да бъдат проверени чрез практически практики и експерименти, тогава можете да бъдете сигурни, че това е истински обсебен фанатик. Същността на обсебването на тези фанатици е, че „заселниците“ се нуждаят от постоянна енергия, за да се хранят и следователно от нови „жертви“. Така че такива „авторитети“, „гурута“, „водачи“, „пророци“, „ясновидци“, „месии“ и дори „велики учени“ и „велики откриватели и изобретатели“ канят и вербуват адепти.
Сега има много от тях в мрежата. И всички усърдно се опитват да ни „спасят“ и за това ни налагат сляпа вяра в „истинския Бог“, в „истинското знание“, „истинските пророчества“ и „истинските открития“. Между другото, забелязах, че сред болната част от фанатичните езотерици има много жени, които си представят, че са „велики ясновидци“ или „велики пророчици“, които получават информация от комуникацията с „ангели, архангели, древни богове и герои“ и други подобни герои от „заселниците"към тяхното съзнание. И все пак никоя от тези истерични особи, страдащи от мегаломания и преследване, както и от съвсем истинската параноя, причините за която са напълно разбираеми, никога не ми е казвала точната информация за мене, която доста лесно може да бъде проверена от самия мен. И за мен е съвсем очевидно кои са всъщност тези „ясновидци“.
Всичко това не означава, че в нашия свят няма истински ясновидци и предсказатели на бъдещето, които са в състояние да предоставят надеждна информация. В крайна сметка надеждността на тази информация се проверява с течение на времето. Но все пак, всъщност няма толкова много такива уникални. И те не се нуждаят от самореклама и следователно не налагат услугите си на никого. И, разбира се, нямат нищо общо с различни религиозни, псевдонаучни или окултни секти.
В по-малка степен жените се позиционират като „пророчици“ или „светии“ в рамките на ортодоксалните религии от „библейския проект“. Но от друга страна тук действат мъжки „проповедници“, които всъщност не се различават от всички останали религиозни сектанти. Друга група обсебени, също съставени предимно от мъже, са „непризнатите“ „велики откриватели“ и „велики изобретатели“, авторите на всякакви „теории за всичко“, чието поведение също е типично за обсебения фанатик. Те се държат по същия начин досадно в блоговете на други хора, както и в различни чатове и форуми, като участват в откровена самореклама, и то в доста агресивна форма. Например, същността на посланието на такива фигури е приблизително следното: „Какви глупаци сте всички и вместо да пишете каквито и да е глупости и, прочетете „истински знания“ за това „как всъщност е всичко“.
По принцип това не се различава от посланията на религиозните фанатици-сектанти, които налагат „истински Бог“ и „истинско спасение“ и „истинска вяра“. Фанатиците от сектата, които сляпо вярват в учебниците, се държат по абсолютно същия начин. Например доста често пишат на тези, които изразяват собствените си възгледи за науката и историята, различни от изложените в учебниците, често практически недоказани догми, нещо като следното: „Какви глупости!“, „Какви глупости!“, „Вземете учебници и прочетете!". Обърнете внимание, че никой от тези натрапчиви фанатици не ви кани да проверите истинността на тези измислени догми, в които те сляпо вярват, с помощта на практически експерименти или с помощта на наблюдение на природни явления. Но от друга страна ви предлагат сляпо да вярвате във всичко това, само защото някои „авторитети“ го изразили. И между другото, често именно като такива „авторитети“ се позиционират типичните обсебени от адските паразити.
Следователно е възможно да се направи напълно разумен извод, че фанатизмът и сляпата вяра са болести на обсебването на съзнанието. По правило общуването с такива обсебени хора не носи нищо добро и дори ако те, след като ви дебалансират, не успеят да добавят своите ларви към вашето съзнание, това е загуба на време. Признаците за контрол на съзнанието на адската паразитна система винаги са следните:
- фанатична вяра в истинността на практически недоказани догми за нечия „религия“ или „наука“, или за собствения субективен възглед за реалността;
- нетърпимост към всякаква форма на несъгласие и желание за "борба срещу еретиците", "борба срещу псевдоучените", "борба срещу неверниците" и др .;
- натрапчиво и агресивно желание да "спаси" всички, "да им отвори очите", "да даде истински знания", "да ги доведе до истинския Бог" и т.н .;
- сляпо поклонение на йерархията на определени „авторитети“ и „гурута“ без критично разбиране на всичко казано и направено от тях;
- емоционален дисбаланс и заплахи от всякакви наказания към всички, които не са съгласни да приемат „истинска вяра“, „истинско знание“ или „истински Бог“;
- откровена самореклама на своите „открития“, „откровения“, „визии“, граничещи с най-истинското самохвалство и чувство за собствена значимост, надуто до етапа на мегаломанията.
И ако поредната такава натрапчиво обсебен от адските паразити проникне във вашия блог, тогава е най-добре дори да не губите времето си в разговори с него или нея. Това няма да ви даде нищо полезно, освен за обучение на самоконтрол. И само зрял майстор, който вече се е научил как да се защитава срещу адските паразити, като В. Бухарин, може да си позволи да се подиграва с такива места за размножаване на ларви. Но все пак помнете, че не е добре да се смеете на болни хора. Особено - над болните по цялата глава.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.