сряда, 9 декември 2015 г.

Тайните на марсианските спътници

През последните години става все по-популярна хипотезата, че не само нашата Луна, но също така и "естествените" спътници на нашия космически съсед - Maрс - са изкуствени тела, създадени в древни времена от някаква космическа супер цивилизация, която ги е извела в орбита около Земята и Марс.

Не случайно, всички опити да се изследват по-внимателно луните на Марс - Фобос и Деймос чрез космически апарати неизменно се провалят, сякаш неизвестни на човечеството сили прихващат контрол върху  изследователските космически апарати на земляните. И това не са единствените странности, свързани със спътниците на Марс.
Ето какво пише за тези странности изследователят И. Прокопенко: "Maрс е четвъртата планета от Слънцето. Тя се намира между Земята и Юпитер. Независимо от факта, че размерът на Марс е дори и по-малък от Венера и по законите на физиката не му се полагат естествени спътници, тази планета има цели два - Фобос и Деймос. Астрофизиците сме сигурни, че тези два спътника просто не трябва да се намират в своите орбити. Да се обясни по друг начин ставащото с тях е просто невъзможно.
Факт е, че Фобос и Деймос имат странна особеност - тези спътници не се движат с една и съща скорост, а с ускорение, периодично или забавяйки, или увеличавайки скоростта си.
Пръв върху тази странност обърнал внимание руския астроном Герман Струве - през XIX век. Тогава учените от цял свят започнали да измерват скоростта на Фобос. Половин век по-късно, американският учен Бари Шарплес потвърди: спътникът на Maрс Фобос наистина се движи с ускорение. За половин век този спътник се е оказал в орбита на пет градуса  по-напред от мястото, където би бил, ако не е имало ускорение.
Но това не е всичко. Фобос се движи почти два пъти по-бързо, отколкото неговата планета, и два пъти в денонощието успява да лети около Марс. А Фобос изгрява не на изток от планетата, а на запад и залязва обратно - на изток.
Известно е, че Фобос е най-тъмния спътник в цялата слънчева система. Той абсолютно не отразява слънчевите лъчи - напротив, поглъща ги. Така че, когато астрофизиците започнали да сравняват инфрачервените снимки на Фобос, разкрили невероятното: точно след залез тъмните области на Фобос мигновено изстиват. А това, според учените е възможно само в един случай - ако сателитът е направен от метал, под който е празно пространство. Като метален покрив - в горещ ден се нагрява, а се охлажда през нощта.
С тази версия някои учени не са съгласни. Те вярват, че двете луни на Марс са съставени от скали, които са все още неизвестни на човечеството. Въпреки това, тази хипотеза не обяснява странното поведение на спътниците, противоречащо на всички закони на съществуването на естествените космически тела.
И странностите не свършват дотук. Фобос и Деймос са единствените в цялата Слънчева системи спътници, които обикалят около екватора на планетата. Всички други спътници на другите планети се въртят по други траектории, и никога - по екватора. Оказва се, че тези небесни тела не може да са се образували в пространството просто ей така. Експертите смятат, че те специално са предвидени за орбита около Марс".
Очевидно е, че говорим за независими експерти, защото ортодоксалните учени никога няма да изговарят информацията, за която нямат позволение от техните господари. Същата НАСА, без да чувства особени угризения, ретушира сателитни снимки, ако на тях изведнъж се появяват изкуствени обекти, които не могат да бъдат еднозначно тълкувани като естествени.

А за тези снимки, които все още попадат на обществеността без ретуш, експертите от масонските агенции измислят смешни обяснения за "пиксели" и "брак на снимката". Въпреки това, истината за наличието на извънземен разум и артефактите от древните допотопни цивилизации започва бавно да се показва. И този процес е необратим.

По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.