вторник, 20 октомври 2015 г.

За вредата от хоспитализирането и медикаментозната терапия

 Материалният свят се цепи по шевовете и остарелите възгледи вече не издържат на никаква критика. И за това си има не само обяснение, но и теоретична обосновка и практично потвърждение.
    Но, така или иначе, една от най-напредничавите науки - доказателната медицина, изисква конкретни и истински свидетелства, ефективност и безопасност на едни или други методи на лечение или диагностика.
    От установяването й в началото на 90-те години на миналия век, тя все повече и повече подлага на съмнение днешните академични подходи и методи на терапия. И тя не е единствената с такива възгледи и утвърждения.
    МЕДИКАМЕНТОЗНАТА ТЕРАПИЯ Е ВАРВАРСТВО!
    Чрез практическия си опит много лекари се убедиха във хегемонията на фармацевтиката. И гласът им трябва да бъде чут от всички нас, подлагани неведнъж в живота си на многократни лекарствени бомбардировки. Заложени са не само здравето, което може сериозно да пострада, но и самия живот.
    И най-същественото в този контекст е това, че до извода "медикаментозната терапия е варварството на 20 и 21 век" стигат специалистите от граничните области на медицината, а именно реанимацията.
    Ако в този, както ми се струва, изконен фармакологичен отрасъл зреят подобни настроения, които отричат лечебно-лекарствените методи, то какво да говорим вече за традиционната ортодоксална терапия.
    Вероятно за някого ще кажа тайна. Повярвайте, тя ще е много ценна, ако се възползвате от нея. Ето я - в човешкото тяло има всичко за самовъзстановяването, включително регенериране (обновяването) и прочистването. И за това е нужно да се възстанови природната хармония и равновесие (хомеостазата), като се ползват естествени начини и методи. Считам тази информация не само за обнадеждаваща, но и за жизнеутвърждаваща.


    ВРЕДАТА ОТ ИЗОЛАЦИЯТА И ХОСПИТАЛИЗИРАНЕТО
    Снежната топка от възмущение към действащото положение, а именно фармацевтичния безкрай, не е станала лавина за един миг. Топенето й започна малко по-рано - още в средата на миналия век.
    Един от ентусиастите за здравословен подход към възстановяването бе известния руски лекар А. Залманов, практикувал успешно в Русия, Франция и Германия. Неговата мисъл е с повече от половин век давност, въпреки това не губи своята актуалност и значимост, дори нещо повече - стана свръхзлободневна. "Терапията забрави автофармакологията (самолечението) на организма. Неумолим свидетел за вредността на съвременната терапия е хоспитализацията". В конкретния случай е ставало дума за инфекциите и атмосферата в болничните стаи.
    След повече от половин век, в огромната мрежа от болници и клиники не секва енергийната вълна от болести, страх, смърт. Така например е било забелязано, че в онкологичните клиники, ако пациент се върне отново и попадне на леглото на наскоро починал пациент, то вероятността от летален изход е близка до 80 %. И такива примери могат да се приведат с хиляди.
    Освен това, въпросните учреждения от лечебен тип са жив и постоянно действащ разсадник на златистия стафилокок, гъбичните и вирусни инфекции, от които можем да се избавим само с унищожаването им в пряк смисъл – на сградите.
    Основоположникът на метода позитивна психотерапия Носпрат Пезешкиан, почетен професор и доктор по медицина, е смятал, че хоспитализирането и изолацията са най-лошите от възможните начини за терапия. Във източните традиции е прието не да изолират заболелия, а да го настанят в гостната, където е центърът на всички събития в къщата, посещаван от близки, родственици и приятели повече от обичайното, което в крайна сметка спомага за бързото му възстановяване. А отказът от посещение се смята за оскърбление.
    Когато човек развие осъзнатостта, тогава ще е трудно да се хване на въдицата на страха. И тогава е възможно и най-представителните медицински учреждения да не успеят да му наложат представата за правилност на едно или друго лечение с внушителни и постоянно попълващи се списъци от лекарства. И тъй като знанието за вредата от фармакотерапията не е от вчера, за това говорят самите медицински препарати с огромните листовки със списъци от противопоказания и странични ефекти.
    В същото време това знание действа, когато се осъзнае, в противен случай е като рекламата на цигарите с предупреждението за вредата им - само влияе на подсъзнанието и се пази в безсъзнателното.
    Човек трябва да помни, че винаги има ИЗБОР - да възстанови загубеното си здраве сам, като промени преди всичко отношението си към болестта и като ползва народни, природни и естествени начини и методи, или да се довери на традиционната алма матер.
    ЛЕКАРСТВАТА УБИВАТ
    Последните научни изследвания хвърлиха в шок много медицински кръгове и развалиха имиджа на фармацевтичните компании. Цялата работа е в това, че както се оказа, едновременния прием на повече от три лекарства от една или различни групи предизвиква:
    - сериозни нарушения във функционирането на главните системи на организма;
    - значително съкращава продължителността на живота;
    - може да доведе до летален изход във всеки момент.
    Как ви изглежда такъв криминален поврат на събитията? А това са данни от получените резултати в самата медицинска система на научно-изследователските институти.
    Как да се справите с набора от хронични болести, ли? Както винаги, изход има.
    Първо - колкото и фантастично да ви звучи, хронични болести няма. Това е поредният мит от редицата известни на света като СПИН, свински и птичи грип - масова фалшификация.
    Няма хронично състояние, а само хронично невнимание към знаците на тялото и неговите нужди. Хроничен може да е само приема на лекарства, разрушаващ фината екосистема на организма. Тялото е физически манифест на микрокосмоса в човека. Замислете се над това. Но за да овладеете този сложен микрокосмос и законите на природата, първоначално трябва да ги постигнете, след това да се научите да се контролирате и след това можете да ги управлявате и дори промените.
    РАЗБИВАНЕТО НА МИТОВЕТЕ. АЛТЕРНАТИВНИТЕ НАЧИНИ НА ИЗЦЕЛЕНИЕ
    Когато човек започне да постига етика във взаимоотношенията с външния и вътрешен свят, като изучава педя по педя себе си, тогава той отново се връща към естествеността и хармонията. Безусловно, можете самостоятелно да развиете в себе си способността към точното различаване и избора на нужното решение по здравословните въпроси. Във всеки случай, знанието за възможностите разширява границите на неговото прилагане и използване.
    Днес акцентът към физическия модел на човека се придвижи съществено в посока духовна и многомерна парадигма. А тя включва в себе си всичките тела на човека - физическо, ефирно, емоционално, ментално и духовно, светлината в кристалната биоплазмена решетка, съ-настройваща се фино с кристалната решетка на Земята и другите вселенски енергийни структури чрез енергиите на любовта. И тази енергия не разрушава, а меко подготвя физическите ни тела към следващото функциониране в условията на новите планетарни преобразувания.
    Иска се само нещо малко - да позволите на тази енергия да реализира целебното си действие без болнична изолация, фармацевтични инжекции и лекарства, а с вяра в своя божествен произход, внимателно и грижливо отношение към себе си и здравето си.
    Сергей Колеша
    Превод и предложение: Анита


http://vlajniochi.blog.bg/drugi/2014/08/12/za-vredata-ot-hospitaliziraneto-i-medikamentoznata-terapiia.1288689

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.