неделя, 5 януари 2014 г.

Пътешествие във времето. Науката отрича, но фактите са други

Пътешествие във времето: 
науката отрича, но фактите го подтвърждават!

Машина на времето — понятие, което стана знаково и популярно след появата на едноименния роман на Хърбърт Уелс през 1895 год. Но възможно пи такова пътешествие в действителност? Официалната наука на този етап, засега се произнася твърдо отрицателно. Обаче фактите говорят за обратното.

Разсекретени наблюдения


Те станаха известни на широката общественост съвсем наскоро. Става дума за  спонтанно по своя характер, проникване на случайни наблюдатели в минали епохи, където са видяли всичко, което се случва, без да имат възможност да се намесват в събитията от онези дни. Това се доказва от по-рано скриваната информация от архивите на правителството на Съединените американски щати и Съветския съюз, за повече от 20 години наблюдения.
Например, през 1976 г., военният пилот Виктор Орлов, който прелита над Съветския съюз на своя МиГ , за негова изненада и ужас, наблюдава под себе си, долу, какво се случва в сражение, което няма нищо общо със сегашната действителност. Свойте преживявания той отразява в доклада.Специалисти историци заключават, че съветският пилот някак необяснимо се е преместил в Америка в XIX век, и изглежда е станал принудително свидетел на една от най-важните битки в тогавашната Гражданската война между Севера и Юга.
Точно 20 години по-късно друг съветски пилот Александър Устимов, който летейки над територията на Съветския съюз, се озовал над древния Египет и наблюдавал дъното на прясно построена пирамида и фундаменти на други в близост, където е наблюдавал много полуголи работници да я изграждат.
През 1994 г., военният пилот от САЩ стр. Уитман, който прелита над Флорида, изведнъж се оказва, както той си мисли, че е над територията на средновековна Европа. Той вижда огромни пожари и купища изгорени трупове. Очевидно, той се премества, не само в пространството, но и във времето, след като е попаднал във време, когато Европа е поразена от чумата ...
Такива случаи има десетки. Въпреки това, повечето от тях, най-малко в СССР, не са достигали до ръководството на страната. Пилотите основателно твърдят, че изпращането на такава информация до високопоставени служители, ще предизвика отстраняването им от бъдещи полети, задаване на въпроси, както и за тяхната психична устойчивост. Информацията, която е стигала до управляващите, веднага е била засекретявана, въпреки че генералите не са знаели какво да правят с нея, но в същото време са се страхували да я публикуват ...
Датският физик KSIP Höglund (Покс Хьоглунд), по-късно анализирайки тези и подобни случаи, казва, че виждането на картини от миналото е продължавало около 20 секунди и не е зависело от скоростта на самолета. Също така, не се спомена нито един случай на проникване на пилотите в бъдещето.

Спонтанни пътешествия във времето

Ако случаите с пилотите, по някакъв начин, може да се свърже с хипноза, измислица или дори временно разстройство на съзнанието, причинени от кислороден глад на мозъка на голяма надморска височина, то другите случаи, не могат да бъдат отнесени до прояви на измама или на лудост.
Не става дума за наблюдаване на картини от миналото, а за моментно физическо преместване на хора от една епоха в друга, извършвано от неизвестна сила против тяхната воля и желание. Например, по време на движение на влак от Лондон до Глазгоу, Шотландия през 1912 г., в един от вагоните, внезапно се появил уплашен старец, облечен по модата от ХVIII век.
Пътниците се опитали да успокоят странния спътник. "Аз съм  Пимп Дрейк, водачът на Chetnem" Къде съм попаднал? " - извикал човека, като се тресял от страх. Някой отишъл да извика кондуктора, но когато се върнал, човекът вече го нямало ... Като доказателство за присъствието му, на мястото останали триътълна шапка и камшик, който той държал в ръцете си ... Експерти-етнографи, ги разгледали и подтвъдили с увереност, че тези два предмета, наистина принадлежат на времето преди почти повече от два века. По-късно било установено, че селището Четнем продължава да съществува в района, където влакът минавал, а в общинско-църковния регистър на селото е открито името Пимп Дрейк. Освен това в документа била написана история за това как Пимп Дрейк видял "дишащ огън и дим, дяволски екипаж", където той внезапно попаднал и след това също толкова бързо изчезнал от него ...

Пришълци от бъдещето

Преди няколко години в Ню-Йорк по обвинения в измама е бил задържан един човек, Андрю Карлсън-син. Той инвестира в акции по-малко от хиляда долара, а след 2 седмици на фондовата борса спечелил 350 милиона долара. Следва да се отбележи, че ангажиментите за търговия с акциите, първоначално не е предвещавала печалба. Щатските власти обвиняват Kaрлсън, че е получил изгодна информация за себе си незаконно, защото те не са намерили други причини за тези изумителни резултати.
Въпреки това, по време на разпита Kaрлсън неочаквано обявява, че се връща от   2256 год., с информация за всички банкови операции през годините, за да спечели. Той категорично отказва да покаже машината на времето, но прави изкушаващо предложение на властите: информирайте обществеността за няколко предстоящи големи събития, включително местонахождението на Бин Ладен и изобретяването на лекарството за СПИН ...
Според непотвърдена информация, някой е направил залог от един милион долара, че той ще излезе от затвора, след което Karlsin изчезва, очевидно завинаги ...
Друг пътешественик във времето, както се твърди, идва при нас от 2034 година, наричайки себе си Джон Tиътър. Той е този човек, който казва, броя на невероятни събития, които, според него, ще се случват през следващите години. Например, той казва, че около 2034 ще има възможност,  която да позволява висока скорост на пътуване, не само в пространството, но и във времето. Той също говори за целта на пътуването в нашето време. По думите му, той посещава за първи път 1975 год.., за да вземе един от първите компютри на компанията IBM, най-важните подробности за които се предполагаше, че са се загубили, но са били необходими за времето си за създаване на нови модели.
Изпълнявайки обещаното, Teator решил да разгледа  2000 год., и да се срещне с родителите си и със себе си на двегодишна възраст. Било трудно да убеди родителите си, че това е техният пораснал син, Teator използвал своя компютър за достъп до света, а след това се върнал назад във времето. Той не е назовавал датите на прогнозите за няколко събития: полетите на китайските астронавти, лудата крава, войната в Ирак и т.н. До 2036 година, според Teator,  Интернет най-накрая ще замени телевизията и телефона, и пътуването във времето и пространство ще стане банално действие...

Пътешествениците във времето са оставили добро наследство в своето минало


Ако всички предходни описани случаи все още по някакъв начин могат да бъдат заподозрени в несигурност, преувеличение, или грешка, фактите по-долу,  не могат да бъдат класифицирани като такива. Това е т. нар. хронални артефакти - неща, предмети, изрично, направени от човека, намерени при археологически разкопки и геоложки пластове, свързани с онова време, където нито човек, нито самите вещи, не би трябвало да бъдат.
Така например, китайски археолози са объркани, когато намерили модерни швейцарски часовници в 400-годишен китайски саркофаг, който до момента никой не е отварял. Часовниците са с метални браслети и са наистина с вид, като че са били погребани преди почти половин хилядолетие.Часовникът завинаги е спрял, а от вътрешната страна на гривната има надпис с името на швейцарската компания Swiss. Часовници от тази марка, и сега са популярни в цял свят ...
През 80 години на XIX век, по време на сондиране на кладенци в един от щатите в САЩ  е открит метален предмет, очевидно с изкуствен произход. Възрастта на открития предмет е около 400 хиляди години. Това е монета от неизвестна сплав и с йероглифи от двете страни, които не могли да се разчетат. Известно е, че съвременните хора се появили на Земята преди около сто хиляди години, а в Северна и Южна Америка, дори по-късно.
Почти по същото време в Айдахо на голяма дълбочина е открита изящна скулптура на жена, изработени от керамика. Нейната възраст е около два милиона години.
През четиридесетте години на XIX век във Великобритания работници в кариера са намерили златна нишка, буквално вградена в стена от камък. Тя е на повече от 300 хиляди години. През същите тези години в САЩ в буца от въглища, било открита, здраво споена, като паяжина златна верига. Възрастта на тази декорация,  може да се сравни с динозаврите, т. е. преди няколко милиона години.
Също така в XIX век в Обединеното кралство по време на добив на естествен камък е открита метална ваза,  върху  чиято повърхност е имало отпечатани венци от цветя. Възрастта на вазата е 600 милиона години.
С една дума, късмет е за пътуващите във времето, при това наследство в различните епохи. Човек може само да си представя колко още, повече от това, може да намери, намиращо се скрито в недрата на нашата планета!
Пътуването във времето, разбира се, ще се наблюдава, когато те станат ежедневие. В противен случай всеки авантюрист ще поиска, например, да променя историята чрез предоставяне на пистолети и картечници от армията на Чингис хан или при Хитлер - модерни ракети с ядрени заряди ...
Това, което ние можем само да се надяваме, че нашите потомци няма да рискуват с пътуването във времето!

А. Вяткин, парапсихолог
Източник : zahariada.blog.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.