сряда, 11 декември 2013 г.

Звездните дискове от Байан-Кара-Ула

Тази история започва през 1937 г. в планините на Баян-Кара-Ула - непривлекателни отдалечени склонове по протежение на границата, която разделя Китай и Тибет. Археологическа експедиция, водена от един уважаван учен Чи Пу Тей открила редица уникални пещерни погребения. Това, което професорът и колегите му откриват в тези неизвестни досега пещери, скоро ще се разглежда като нещо много необичайно.

   За много от членовете на експедицията това се превръща в едно от най-големите открития на века, и променило всичко, което знаят за далечното минало на човечеството и неговия истински произход.
   Чи Пу Тей, професор по археология в Пекинския университет, водел археологическо проучване на поредица от свързани помежду си пещери. В своя доклад той отбелязва, че "пещерите" може да са имали изкуствен произход и приличат на сложна система от тунели и подземни складове. Стените били квадратни и много гладки, сякаш някой е проправял дупки в планината чрез механизъм, способен на това. Вътре в пещерите имало няколко древни, но добре запазени и добре поддържани гробове със скелети на хора в тях - много странни хора. Скелетите са малко повече от метър дълги изключително крехки и с непропорционално големи черепи. Първо се предполага, че това може да са останките на неизвестен вид планински горили. Странични изследователи първоначално подигравали Тей за публикуваните резултати. Концепцията, според която горилите се погребват една друга е наистина смешна, но в този случай остават без отговор много важни въпроси: "Какви биха могли да са тези хора, дали изобщо са били хора ??"

   Други открития в тази загадъчна пещера мрежа елиминират вероятността там да са живели маймуни. По стените са открити издълбани пиктограми. Земята Слънцето, Луната и звездите били изобразени по стените на тези тайнствени пещери. Прокараните тънки линии между космическите обекти ги свързвали в нещо като карти и диаграми, но най-важното е очевидно - те са създадени от разумни същества.
След това групата прави най-невероятното откритие от всичките. В пода на всяка от пещерите, наполовина погребани в пръстта, те открили необичайни дискове. Тези дискове били около 25 см в диаметър и дебелина около два сантиметра. Точно в центъра билa разположена съвършено кръгла малка дупка, от която чрез "канали" излизали спирали , разтягащи се до горе и правещи всеки диск подобен на "примитивен фонографен запис."
   Оказва се, че възрастта на един от най-добре запазените дискове може се датира към периода между 10 000 и 12 000 година преди Христа - по-стар дори от най-старите оценки на възрастта на Великата пирамида в Египет . Това е една невероятна новина, но какво предстояло, то е още по-изненадващо. Като цяло са открити 716 такива дискове, и всеки пази тайната си: каналите при по-внимателно вглеждане, не са просто канали, а записи на непознат език.
   След това много експерти опитали да преведат йероглифите, но всички опити са били неуспешни. Това продължило докато професор Цум Ум Нуи разгадал кода и заставил ,каналите да проговорят., Обаче изводите относно информацията на професора от тези дискове са толкова невероятни, че те са били игнорирани от традиционната наука. Дисковете разказали на професора една история за "космическа станция на жители от друга планета, която се разбила в Баян-Кара-Ула. За съжаление мирните намерения на" извънземните "са били разбрани неправилно и те са били унищожени от племето Хам, което е живяло в близките пещери.

По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.