неделя, 15 декември 2013 г.

Откровенията на един илюминат. Или урок по античовечност - 1

  Мацини - Тук съм, за да разговарям с Вас, господин Ц, по малко по-различен начин, при специални обстоятелства. По наше мнение хората се разделят на две категории: такива които могат да бъдат манипулирани и ръководени, - те представляват по-голямата част от човечеството – и такива , които имат някакви добродетели, които имат някакви сили и имат много силна индивидуалност.

-         Ц. - Фактически  Вие кое мнение представлявате тук?


-         - Господин Ц, Вие сте младеж в разцвета на силите си, достигнал до този пост, който парадоксално представлява затвор за гражданската свобода, но който в същото време Ви предлага удовлетворението от познаването и изследването на неща , за които почти никой не знае почти нищо. Подобна позиция не се достига лесно, понеже тя изисква гаранция за изключителни вътрешни способности. Все пак и дори на много надарена личност като Вас й остават непознати много аспекти, а някои от тях могат да бъдат изключително привлекателни. Групата , която представлявам и от чието име дойдох, е част от най-висшият масонски орден. Орденът силно се интересува от резултата от дискусията, която водим.

-          - Познавам някои аспекти, свързани с масонството. Организацията е строго пирамидално йерархична. Ритуалите за посвещение са строго окултни, а истинските и намерения са неясни за по-голяма част от хората.


-         - От няколкото изречения, които казахте, и аз не бих се справил по-добре. Майстор съм в най-силната масонска ложа в света, и докато за повечето хора това трябва да остане добре пазена тайна, е ненужно да крия този факт от Вас, защото темата, която искам да засегна в нашата дискусия, надминава важноста на моята окултна позиция. Напротив, дори е наложително да знаете още от самото начало с кого говорите.

-         - Тоест постът, който заемате , е един от най-високите. Знам, че йерархията се основава на т. нар. „степени” , които са 33.


-         - Групата Билдерберг не е точно ложа.... Тя представлява много повече от това, но не е необходимо да влизам в подробности. Наистина на нивото на ложите съществува такава йерархия от 33 степени, а посвещаването в стълбицата се съобразява с някои ясни критерии. Трябва да знаеш също, че тези степени са вид фасада. Истинската власт е много отвъд тези 33 степени и изисква други условия, които ще ти разкрия само при определени обстоятелства. Зависи единствено от теб да бъдеш отворен към такава ситуация. Представи си голяма къща. За да изглежда колкото се може по-хубаво, тя трябва да бъде боядисана от вън с финес и голямо внимание за детайла. Образно казано, това са степените на посвещение. Големите тайни и богатства се намират вътре в къщата, невиждани и неизвестни на никого, освен на стопаните на къщата, които са много малко и управляват в сянка цялата сграда. Те имат грижата за поддръжката, администрацията и просперитета й. За да се случи това, не е нужно стопаните и начините им на действие да бъдат познавани от други хора. Интелигентен си и лесно можеш да разбереш какво имам предвид.
Поисках тази среща посредством властта  и връзките, които притежаваме, понеже познаваме силите и възможностите ти за действие.  Оценяваме ги високо, особено ако подпомагат интересите ни.

-         - Господин Мацини, ако трябва да разбера нещо конкретно и ако проблемът се поставя по специален начин, тогава уточнете това от самото начало. Например коя е главното причина на искането Ви да стана част от групата на Билдерберг?

-         - Наистина ли това е проблем за Вас, господин Ц.? Мислите, че имате свободата да избирате и да поставяте условия? И кой ви каза, че ще станете част от групата Билдерберг? Имате ли представа кои са в действителност тези които я съставляват, кои са критериите за достъп до това ниво? Казвам Ви, че сте много далеч от тази позиция в йерархията и дори повече- никога няма да успеете да проникнете в тесният кръг на тази група поради причини, които ако бихте разбрали , щяхте да  останете напълно смаян. Те не са част от този свят . Така че се върнете към по човешките идеи и разберете, че предложението, което Ви направих косвено,  е свързано с приемането Ви в една от най-големите масонски ложи в света, пряко подчинена на Билдерберг. Нашата организация ще има нужда от твоят специален принос. Фактът че аз самият дойдох дотук, да проведа този личен разговор с теб, може да те накара да разбереш факта, че ние те оценяваме изключително високо. Според информацията, която имаме, трябва да призная, че силите и възможностите ти за действие са забележителни. Както ти казах, заинтересовани сме да си сътрудничим с теб. Съществува таен съвет към тази ложа (към ложата в която предлагат да се присъедини Ц.), който прави предложения за основните насоки на действие в света, а тези предложения в последствие се анализират от Билдерберг. Това е нещо като обратна връзка. Можеш да бъдеш много важна фигура в този съвет и да получиш всичко в този свят, което някога си си представял, тайно притежавайки всичко, което искаш – бизнес, хора, лукс, закони и дори правителства. Нищо не може да те спре. Ние не сме свикнали да преговаряме, защото това което предлагаме, е огромно. Какъв е смисълът да водим други безполезни дискусии, когато нещата са така добре изяснени? Честно да ти кажа, нямаш друга възможност, освен да приемеш сътрудничеството.

-         - Вълнуващо е това което ми казвате, господин Мацини. Бих искал все пак да разбера как е възможно да притежавате такова голямо влияние. Признавам, че това ми се струва много интересно.


-         - О, скъпи мой, много са начините за получаване на влияние и в тази област трябва да ти призная, че сме невероятни майстори. Основното нещо което се изисква за това, е ТЪРПЕНИЕ. Не можеш да построиш грандиозни и изящни палати, за да се радваш на всички удоволствия, които ще имаш на разположение, без да си упорит, бдителен и най-вече търпелив, дори и пред лицето на привидният неуспех. Всички добива някаква форма с времето и понякога този период може да бъде твърде дълъг. Нашите почитаеми майстори от миналото са имали невероятна всеобхватна визия за финалния резултат, който сега е много близо. Те не се полакомиха с дребнави, егоистични интереси и с всички сили искаха да затвърдят и укрепят основите на масонството, адаптирайки с течение на вековете ръководните му принципи според спецификата на човешката еволюция. Защо да се грижат само за себе си и за семействата си? Нямаха ли и без това най-голямото богатство и най-добрите условия за живот? Не бяха ли си дали твърдо обещание да си помагат и да се подкрепят взаимно при нужда? Казвам ти: те бяха истинските архитекти, които създадоха и след това утвърдиха принципите, според които функционира днешната социална система. На този етап не мога да ти разкрия нищо повече, свързано с тези „архитекти”, които са създали целия план още преди хиляди години, защото това е голяма тайна, която не всички от групата Билдерберг знаят. В модерния свят – имам предвид последните 200-300 години – почитаемите майстори не са правили нищо друго, освен да прилагат интелигентно основните принципи, които са били утвърдени, и да ги приспособяват към структурата на времето, в което са живели. Действията им са били развивани от поколение на поколение,  запазвайки същият импулс и същите основни идеи, защото трябва да ти кажа, че на върха на нашата йерархия се намират не само потомци по кралска линия, чието родословие може да бъде проследено стотици, дори хиляди години назад. Много внимаваме да не се смесим с други раси. Въпреки всичко са съществували някои изключения, но с времето сме успели да елиминираме рецесивните гени.

-         - Говорите вероятно за европейските кралски фамилии и тези на големите банкери от края на Средновековието?

           Мацини - И не само за тях . Те не бяха революционери, не подкрепяха никаква конкретна или стабилна идеология, нито пък имали собствена комплексна идеология. Тяхната мощ никога не е била в мускулите, нито в експанзивният им дух.  От редовете им никога не са се раждали герои и активисти. За сметка на това те бързо разбрали, че, за да успеят, имат нужда от по-различен алгоритъм, който да извлече силата и енергията от самите решения и действия на хората. Били фини психолози и още от самото начало направили някой основни наблюдения. Установили например,  че животът на обществото, независимо дали основната му форма на управление е монархия, република или някакъв друг вид управление, се основава на лидерството.  Тази ситуация се изразява в две т. нар. „групи”. От една страна, тълпата, т.е.по-голямата част от населението, и от другата – управляващият елит, който по един или друг начин се опитва да води „стадото”. Това обикновено наблюдение било основата, на която са изградили целия си план.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.