петък, 24 март 2023 г.

Поредната известна тв водеща падна направо в ефир

 През 2021 г. в социалните мрежи и форуми се появи съвсем нов и много необичаен вид новини - хора в ефир или губят съзнание, или дори умират.

По-голямата част от видеата са заснети от камери за наблюдение и включват служители на определена институция, посетители на кафенета и т.н. На второ място по честота са спортисти: футболисти и тенисисти, които падат на тревата точно по време на игра. И накрая, третата група граждани, които са загубили съзнание, са водещи на новини или участници в различни предавания, такива епизоди се обсъждат особено често.

 А днес тази тема е попълнена с нов материал:



Във видеото участва Алиса Карлсън Шварц, която помогна на KCAL CBS Лос Анджелис да води емисията новини в събота сутрин. Историята беше за прогнозата за времето в града за следващата седмица. Въпреки това, преди Алиса да успее да изчака своята част от предаването, тя припадна.

За щастие засега всичко е горе-долу добре. Колегите от телевизията пишат следното в актуализациите:

„На нашата колежка Алиса Карлсън й стана лошо по време на предаването на новините в 7 сутринта. Искам да благодаря на нейните колеги, които веднага взеха мерки и се обадиха на 911. Сега Алиса е в болница. Надяваме се, че скоро ще разберем повече. Междувременно Алиса ще бъде в мислите ни и се молим тя да се почувства много по-добре скоро".

В 12:32 ч. тихоокеанско време Алиса се обърна чрез Facebook, за да уведоми всички, че ще се оправи, и съобщи диагнозата, която й поставиха местните лекари. Диагнозата е спукана сърдечна клапа, открита през 2014 г.

С други думи, говорим за някакъв сърдечен порок, с който момичето е живяло през целия си живот, който не я е притеснявал и най-вероятно случайно е открит по време на преглед по някаква друга причина. И щом лекуващият лекар видял този запис в медицинската история, той веднага възкликва от щастие, скача на стола си и рисува убедителна диагноза, за която главният лекар на болницата няма да му се скара.

Но всички ние знаем какво се случва и защо хората изведнъж зачестиха с падания в ефир, сякаш производителите започнаха да добавят смешен газ към микрофоните. Единственото нещо, което не знаем, е колко водещи предавания на живо има в света като цяло и колко от тях не са вече сред нас, тогава би било възможно да имаме точна статистика за цялата маса от населението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.