петък, 23 ноември 2018 г.

Г.Сидоров за особеностите на контакта с елемента огън

Елементът огън в много народи от древни времена беше смятан за свещен, защото беше свързан с нашия светилник, с древните ведически слънчеви култове на Светлината. Интересна информация по тази тема получи от един сибирски старейшина руският пътешественик, биолог, антрополог Г. Сидоров. Ето какво можете да прочетете в книгата му "Наследството на белите богове":
- Знаеш ли защо по време на Ведическите празници се запалват огньове? - показа купчината дърва пазителят.
- За да може плазмата им да предаде информация за това, което се случва тук на Земята, до силите на сътворението.
- Точно така, но има един детайл, който забравяш. С помощта на огньовете циркулацията на слънчевата енергия Слънце-Земя-Слънце се затваря, това е много важно. От нашето светило, чрез топлина и светлина тече информация към Земята.
- Каква?
- От хората малцина са наясно с този поток от сила и знания, те се използват на чувствената равнина от растения и животни, а не от хора. Но само човек може съзнателно да освободи енергията на Слънцето и запълвайки я със своята информация, да я върне към светилото.
- Защо точно към него? - изненадан попитах.
- Тъй като Законът за подобието работи по този начин, един от общите закони на Вселената: подобните се стремят към подобни. Тук става дума за честоти: близките честоти се интегрират в едно цяло. Ще поговорим за този закон по-късно, сега се интересуваме от възможностите на живия огън и човека. Само човек може да запълни пламтящия пламък със своята информация, никой друг на Земята не е способен на това. Тази информация автоматично, според Закона за подобието, се стреми към светилото и от него, засилена многократно, се втурва все по-навътре във Вселената.
- Оказва се, че Слънцето е един вид мощен трансформатор?
- Нещо такова. В допълнение, светилото има своя собствена интелигентност, която филтрира информацията, идваща към него. Безполезна или злонамерена не преминава по-нататък - това е законът.
- Какъв механизъм!
- Защо ти разказах всичко това? За да знаеш за свойствата на огъня, не само празничния, но и всеки друг. Ето защо, когато огънят гори, не трябва да ругаеш, забранено е да лъжеш, да бъдеш зъл, алчен и подъл. Огънят е контролиращ нашето поведение, той има право да накаже човек и да го насърчи за добро дело.
- А какво да кажем за огньовете на Инквизицията? - попитах аз. - Хората са били изгорени живи на клада и огънят служи като палач.
- Палачите бяха онези, които осъдиха хората да бъдат изгорени, младежо. Огънят не е виновен за това, че има свойството да превръща всичкото органично вещество в енергия. Но трябва да знаеш, че докато изгаря невинни хора, огънят винаги е нанасял чрез своите съзнание и сила удари върху здравето на онези, които го принуждавали да го стори, поради което инквизиторите умрели като мухи. Този факт накара католическата църква да отхвърли такава екзекуция. Спомни си Жак Моле, последният магистър на ордена на тамплиерите: именно на кладата той проклина и папата, и краля на Франция. Защо го е направил на кладата? Би могъл да прокълне двамата и в затвора, но той знае добре качеството на огъня. В резултат на това юдейско-християнският егрегор не могъл да спаси нито единия, нито другия, и двамата протегнаха крака след няколко месеца".
Както можете да видите, контактът с елемента на огъня има свои собствени характеристики и дори запалвайки обикновен огън трябва да знаете, че той не харесва лъжци, злобари, глупаци и продажни твари. Менталният контакт с този космически елемент ще бъде още по-опасен за човека, ако той не се е отървал от цялото това наследство на паразитната система. Но може искрено да помолите огъня да ви отърве от паразитите и отрицателните им програми и установки. Вярно е, че за това е необходимо да се постигне специално променено състояние на съзнанието.






По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.