петък, 7 септември 2018 г.

В. Ажажа: кой пробива нашата Земя?

Дълго време уфолозите се натъкваха на странни "дупки", останали в земята с неразбираеми инструменти или устройства. Диаметърът и дълбочината на тези дупки, отсъствието на изкопана почва и наличието на разтопени стени, както и разположението в много недостъпни места - като по правило върху върховете на хълмовете, са отрекли участие в това явление на представители на нашата цивилизация. С течение на времето стана възможно да се намерят онези, които са ангажирани с това на нашата планета.
Няколко подобни случая са описани от известния руски уфолог и кандидат по технически науки В. Ажажа в книгата му "Внимание: летящи чинии!". Ето това, което той пише: "Първият официален доклад за явлението странни кладенци с разтопени стени, намиращи се в най-разнообразни места на тогавашната огромна страна, от Прибалтика до Далечния изток, очевидно е направен на Всесъюзния семинар за необичайни явления в Петрозаводск през 1989 г. Оттогава са изминали много години, но тази тайна все още не е разгадана.
През лятото на 1989 г., експертите по AЯ близо до село Гладковская, на полуостров Таман, на върха на един от хълмовете, намериха равна площадка. На нея - чист кръг, с диаметър около 12 метра, имащ пет необичайни кладенци. Диаметърът на всеки от тях е 2 метра, дълбочина - 3 или повече метра. Доста необичайна беше формата им на обърнато ведро - диаметърът на кладенците нараства в дълбочина, а стените - образувани от твърда и разтопена земя. Наоколо - ни най-малка следа от извадената земя ( повече от дузина кубически метра от всеки кладенец), а зелената трева се приближава директно до ръба на кладенеца. Съдейки по проучванията на местните жители, тези странни образувания са се появили преди 1,5 до 2 години.
Образец на разтопената стена бе представен за изследване в Института за електрическо заваряване "Академик Патон". Материалът се оказва разширена глина, разтопена при температура от 1200 - 1300 градуса по Целзий. Не бяха открити никакви следи от човешка дейност, а местните не забелязали на хълма и нищо необичайно. Последващите анализи обаче донесоха само нови загадки: в почвените проби, взети в близост до кладенците, съдържанието на титан, стронций и други елементи на редкоземните елементи превишаваше нормата многократно. Експертите се съгласиха с мнението, че има краткосрочно излагане на силна радиация, при която част от скалата просто се изпарява и стените се разтопяват. Въпросът кой и защо е въздействал, разбира се, остава отворен.
През лятото на същата година подобна история се случва в южната част на Урал. Инженерът от Перм, Виталий Ашмарин, по време на отпуска си съчетал приятното с полезното - той води група туристи в подножието на Урал. През юли групата му се състои наполовината от жени и той ги води по традиционен, отдавна изследван маршрут, който не крие изненади. На една от нощувките той води туристите до обичайното място - плосък връх на един от хълмовете с необичайно име - Татарски курган, въпреки че в района нямаше селища на татари. Върхът на хълма беше обрасъл с гъста храсталак, а откритата поляна беше издухана от ветровете. И точно тук, в центъра на поляната, където уморените туристи очакваха да поставят шатри, беше открито нещо странно, което нямаше място преди: четири дълбоки, почти напълно кръгли кладенци, с диаметър от около един и половина метра, разположени на плосък квадрат. Разстоянието между кладенците по периметъра на квадрата е около 10 метра.
В полумрака никой не започнал да изследва кладенците, но открили, че стените им били или бетонирани, или разтопени. И друго било доста странно: кладенците били наклонени, така че продължението на осите им се пресича във въздуха над центъра на квадрата, образуван от тях. Имаше впечатление, че някой ги е изкопал или ги е построил по друг начин, за да инсталира гигантска електропроводна линия. Но наоколо нямаше линии. И едва тогава Виталий осъзна, че няма следи от изкопаната почва, а до върха на хълма имаше само тесен път.
По някаква причина беше особено неприятно да се видят разтопените рамена на тези странни кладенци, сякаш върховете на стволовете на някакви гигантски артилерийски оръдия стърчат от земята. Никой не смееше да се установи в този зловещ квадрат и бивакът трябваше да бъде избран на относително плосък склон. През нощта едно от момичетата излязла от палатката и заявила, че колона с мека светлина току-що е на зенита над върха на хълма. Но тя не събудила никого.
Сутринта Виталий с един от туристите се изкачил нагоре по хълма и след като се качил на раменете му, направил снимка на поляната с отворите на кладенеца от върха. До самите отвори те се приближили с голяма загриженост и по някаква причина не се осмелили да погледнат вътре, само хвърлили няколко камъка във всеки от тях. Съдейки по звука, който дошъл веднага, кладенците били глухи и празни, не повече от няколко десетки метра дълбоки. За всеки случай, те изкопали със сапьорна лопатка един малък хълм близо до един от тях и се натъкнали на невероятно нещо - стъклена бутилка, чието гърло било здраво закрепено в стената на кладенеца; тази бутилка с бележка била оставена тук от туристи по време на изкачването миналата година. Веднага станало ясно, че почвата на това място е подложена на локално нагряване с хиляди градуси.
Без устройства и дори дозиметри, Виталий решил да жертва един от филмите, като сложи касета с чист филм върху среза на отворите. След това, когато го проявил, вече се убедил, че напразно е използвал филма - нямало радиоактивно излъчване. Междувременно останалите туристи се присъединили към тях. Двама туристи имали познания за биолокацията и огънатите игли за плетене в ръцете им започнали да се въртят диво, когато се приближавали до ръба на кладенеца. А други две момичета внезапно получили главоболие и всички бързо напуснали това странно място.
За съжаление Виталий докладвал за наблюдаваното едва на конференцията в Томск за бързопротичащи аномални феномени в околната среда през 1990 г. През 1991 г. излседователи на томските аномалии се събрали през лятото, за да инспектират тези кладенци, но станаха необичайни събития в живота на нашата страна с всички последващи последствия. Въпреки това, през 1989 г. информацията за мистериозни дупки в земята с разтопени стени започва да идва от различни региони, включително от региона на Подмосковието. Практически във всички случаи става въпрос на няколко (3-5) симетрично разположени дупки, главно на възвишенията ...
Но през есента на 1989 г. виновникът бил очевидно хванат на мястото на престъплението: в района на Куйбишев група жители от две села видяла летяща топка с "проблясък", който плъзгал по земята ярък лъч от прожектор. В точката, където топката се приземила, бе открит кладенец с диаметър половин метър и дълбочина няколко метра. Но каква е връзката на този кладенец с други случаи на появата на множество кладенци с разтопени стени, не беше възможно да се разбере".
Като цяло, разбира се, тези "кладенци" много напомнят за следи от оборудването, което взема почвени проби. Но оборудването очевидно не е свързано с нашата цивилизация, а с научните сонди на "непознати". Най-вероятно е било геоложко проучване за намиране на минерални находища, на които нашата планета е богата. И очевидно не случайно някои независими изследователи вярват, че някои сили са я превърнали в извънземна "мина". И именно към тази цивилизация, която контролира човечеството чрез световния "елит" изтича голяма част от добитите от човечеството полезни изкопаеми.




По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.