сряда, 26 септември 2018 г.

Г. Тимнетагин: всеки има своя път и свои уроци

На определен етап от развитието на съзнанието си човек внезапно осъзнава, че е в доста странна реалност, в която "спящото" и нищо неподозиращо човечество се манипулира от паразитни сили, чието съществуване мнозинството от човечеството дори не подозира, продължавайки да преследва илюзорните миражи, предложени от паразитите като стръв. И основният проблем за такъв "събуден" е абсолютното неразбиране от близкото обкръжение и повечето други хора.
Как тогава, в тази ситуация, виждайки напълно тази лъжа на паразитната цивилизация, е необходимо да действаме "събудени"? Ето например какво съветва руският пътешественик, изследователят на шаманизма и културата на малките сибирски народи Г. Тимнетагин в своята книга "Пазителят на севера" по този въпрос:
"На определен етап от пътя си изведнъж започваш да разбираш, че всичко не е просто така, всичко има свое собствено значение и разум, но истинското винаги е заменено от нещо друго - картонно, нереално. И именно това "картонно" се опитват да ти го представят за твърдина, на която се крепи всичко останало. Но вече няма как да те излъжат...
Можеш лесно и безпрепятствено да започнеш да разбираш дълбочинната същност на причините и явленията, но бедата ти е в категоричното нежелание да се разберат и приемат твоите аргументи от абсолютното мнозинство на хората около теб. Отначало започваш да се ядосваш, да спориш, да продължиш да убеждаваш, докато ... докато не осъзнаеш, че това е просто друг вид твое изкушение. И не трябва да губиш енергия, енергия, време, за да докажеш очевидните за теб неща на "тъпи овце", а да спреш напълно, защото те не са глупави и не са овце, а просто не са готови за това.
Те са деца. Спящи деца. Не забравяй, че до скоро беше същия. И ето - спираш да спориш за политиката и религията, за структурата на вселената, вече не те достигат иронични и саркастични забележки. Изведнъж идва една дълбока и точна мисъл: отговаря се на този, който задава правилния въпрос. Също така, помага се на някой, който иска помощ ...
Става ти тясно и задушно в този свят на шаблони и раздути авторитети. И  се втурваш към планините, тайгата, тундрата, към пустия бряг на далечното море - където няма "всезнайковците" на Уикипедия, където електронните приспособления не работят, няма го убиващият душата комфорт ... Разбираш и осъзнаваш, че не е нужно да си никъде другаде, освен тук. Не е нужно да бързаш никъде, но трябва да бъдеш там, където се чувстваш добре. Ако смяташ, че не си някъде там, стани и отиди там, където зове вътрешният глас. Но помни: за да намериш, не е необходимо да отиваш някъде (това е една много фина граница), ключът на разбирането е в постоянното присъствие.
Позволи на всичко да бъде. Не се опитвай да контролираш хората и събитията около теб. Никога не планирай (ако искаш да накараш Бог да се смее - разкажи му за своите планове), не чакай, но желай. От време на време отслабвай хватката, умей да издържиш паузата, през която нищо не се случва. Не винаги търси сам, нека хората да идват при теб и да се случват събитията. Запомни: те се случват с теб по някаква причина. Дай си свободата да бъдеш себе си, а другите да бъдат различни. Не забравяй, че всеки има своя път и уроци. И ако вашите пътеки се пресичат тук - това е чудесно! Ако обаче се разделят, това също е добро, защото ВСИЧКО ВИНАГИ Е ЗА ДОБРО. И за теб, за него и нея, и за всеки.
Не се страхувай никога от нищо. Колкото е възможно по-често прави необичайната за теб крачка в ляво, а не в дясно - променяй, опитвай. Ако смяташ, че трябва да кажеш нещо или да направиш нещо, кажи и го направи, и то без никакви формалности като "Имам билет за връщане" или "Нямам пари за това" или просто "нищо няма да се получи". Не се страхувай за физическото си тяло. Запомни: винаги си в утробата на Майката Вселена. Така че няма ли тя да се погрижи за теб? Винаги, когато си на кръстопът, избери свобода от страховете.
Никога не се стреми да има всичко наведнъж: дори когато изглежда, че нямаш нищо - винаги имаш нещо. И ако нещо липсва, ще се простре ръката на приятел, брат, сестра, неслучайна минувачка. Просто бъди умерен във всичко. И уверен в бъдещето. Не се придържай към хората, в противен случай няма да получиш своя опит. Не се притеснявай - никога няма да бъдеш сам, защото където и да отиваш, ще намериш хора навсякъде: своите хора, които те изпълват, вдъхновяват, научават, отразяват.
Бъди в състояние да пуснеш. Винаги пускай с усмивка, с любовта към всеки и всичко. Но никога не казвай сбогом завинаги, защото нищо не е свършено. Кажи: "Благодаря и до нови срещи". Запомни: "това, което нямаш - не губиш, което имаш - не го запазваш". Винаги бъди вода и помни принципа на вълната - вълната идва, вълната изчезва. Това важи за всичко: държави, пари, хора, вещи. Има приливи, но има и отливи. В този свят няма статичност. Ние всички живеем в един свят на движение. Колкото и да се потопиш в това или онова състояние - не можеш да го задържиш, то все пак ще се промени. Така че не се опитвай да се държиш, по-добре да си благодарен за секундата, когато то, той, тя е.
Слушай вътрешния си глас, но слушай и съветите на другите. Вярвай на хората, космоса, Бог. Довери се на разбирането, че всичко в живота ти се развива по най-добрият начин за теб. Дори когато изглежда, че ситуацията около теб е по-лоша от всякога. Не забравяй, че "никога не знаеш къде ще намериш и къде ще изгубиш". Дай си поне няколко минути на ден за себе си: съзерцавай, рисувай, пиши, ходи сред природата или просто бъди в тишина. Само няколко минути сам със себе си ще ти помогнат да разбереш от какво наистина имаш нужда и какво се налага от ума, други хора, илюзиите и т.н."
Ето какви съвети Г. Тиметагин дава на "пробуждащите се", за да не попаднат във фалшивата стръв и "куките" на паразитната сатанинска система, поставени в нашия свят на обикновените хора, чието съзнание все още е далеч от "пробуждането". Надявам се, че за тези, за които е написана тази публикация, всички тези съвети ще се окажат много полезни.




По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.