неделя, 27 август 2017 г.

Вината според Ню Ейдж

Сега чета нещо на тази тема. Вината е част от Светлата полярност. Що се отнася до третирането на въпроса за вината от Ню Ейдж, при тях се вярва в това, че сте отговорни за всичко, което ви се случва и за всеки, с който осъществявате взаимодействие. Това е смесица от истина и лъжа – мръсно пране като това трябва да се изпере. Това е изкривен начин да се погледне на пътя, който вашият Висш Аз желае с оглед на своите преживявания във всяка инкарнация.
Някои казват, че никой не може да бъде обвиняван за ситуацията, в която се намираме, освен самите ние. Това не трябва да се приема буквално. Помнете, Светлата полярност обичат да страдат и да трупат вина върху самите себе си.
Пътят, която вашият Висш Аз е избрал (за инкарнацията, която чете настоящия сегмент), е пълен със ситуации, където необходимите преживявания ще бъдат преживени. Ще се окажете както в позитивни, така и в негативни ситуации, които ви дават възможност да преживеете и трупате опит и да израснете с цел да скъсате главните и второстепенни вериги от преживявания. Вашите вериги от преживявания са ключът към вашите преживявания. Това не означава, че всеки, който взаимодейства с вас и всички ситуации, в които се окажете, са ваше творение. Съществуват и произволни ситуации, които могат да се окажат просветляващи за вас, в зависимост от вашия Напредък. Например, когато бях в Мексико, след мен тръгнаха две тинейджърчета, които се опитваха да ми продадат наркотици. Продължих да вървя и просто казах „не”. След няколко такива „не” те попитаха „какво не ти е наред”? Това стана няколко години преди да науча за съществуването на Монро. За мен това беше произволно събитие – ако бях наркоман, то щеше да е събитие-част от верига от преживявания.
Друг пример: когато работите с други хора, възможно е да работите с добри хора, с любимци, задници, кучки и други подобни. НЕ ВИЕ сте отговорни за това, че те са там. Те НЕ са „ваши отражения” – съвсем друго е обаче, ако решите за завържете връзка с някои от тях в извънработно време. ТОГАВА вече работите на лично ниво и трябва да гледате на тези хора по различен начин. Определено не аз съм отговорен за тези боклуци по каменистия път, който виждам в живота. Както казах, гадости се случват. Това е част от живота на тази планета с едновременни инкарнации, където сте обградени от хора, които са далеч от вашето ниво на Напредък. Голяма част от конфликтите идват от ниските нива, които се сблъскват със Средните, които гледат от високо на Напредналите, които несправедливо изискват от Много Напредналите и Събудените Финални Инкарнации да угаждат на всяко тяхно желание. Това е част от едновременния път.
Никога не трябва да чувствате вина за начина, по който стоят нещата. Ако някой ви внушава обратното, трябва да го заобиколите и да го отминете. Накрая те ще Напреднат по своя път и ще преодолеят това. Те се стремят да се прилепят към другите и са психични вампири, които теглят от вашата енергия. Кажете им да си гледат работата – ако го направите, те ще започнат да ви вменяват вина и да хленчат и стенат, а накрая ще ви прикачат етикета „Тъмен”. Това е едно от ядрените оръжия в арсенала на Светлите. Ако ви нарекат така, усмихнете им се и си дайте сметка, че сте напреднали и сте се запътили към своя Ин-Ян баланс, защото се съпротивлявате на конформността. Това е добре за вас!

Вал Валериан

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.