сряда, 2 август 2017 г.

Планината "Пирамида" на Шпицберген. Или все пак не е планина?

На архипелага Шпицберген, в близост до едноименното населено място, където някога са работили и живели съветски граждани, има интересна планина с точно такова име "Пирамида", която наистина има странен външен вид. Нейният връх очевидно напомня по форма на пресечена пирамида от древни цивилизации и рязко контрастира с останалата част на планината.Не е за вярване, че върха на планината, която има явни признаци на механична обработка - като от резци на гигантски земекопни машини или крачещ екскаватор, да се предполага, че това е резултат от влиянието на стихийните сили на природата. И тази планина очевидно напомня на легендарния Кайлас в Тибет.
А "Пирамида" не е единствената подобна планина на Шпицберген, с доста интересен "връх". Доста необичайна изглежда и съседната планина.
И ако в наше време хората добиват в Шпицберген полезни изкопаеми, защо същото не са могли да направят много допотопни цивилизации? Например същите тези атланти или хиперборейци? Така че, може би Шпицберген е "парче" от самата легендарна Арктида-Хиперборея - прародина на всички хора от бялата раса?


И може би ненапразно планината има точно такова име, а и на места повърхността й е с много подозрително плоска форма? Бихте ли казали, че това е в резултат от въздействието на естествената ерозия на вятъра и дъжда? По-добре се опитайте да мислите самостоятелно, вместо да  повтаряте някои псевдонаучни глупости, предназначени за безмозъчни идиоти.

Аз обаче не налагам своите становища. Сами вижте тези и други снимки, които са в нета и направете изводите за себе си. Но не забравяйте най-важното: по-добре е да се заблудите от самостоятелните заключения, отколкото да се доверите сляпо на мнението на другите. Веднага след като човек спира да мисли самостоятелно и се учи от oколния свят, той се превръща в безмозъчен биоробот, заживяващ "на автопилот".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.