петък, 11 юли 2014 г.

Дистанционно виждане и НЛО (част 1)

Информацията, свързана с НЛО идва от най-различни източници - визуални наблюдения, фото и видео заснемане, исторически записи и т.н. Оказва се, че има още един много необичаен и интересен източник на информация - съобщения от т. нар. "дистанционно виждащи" или "remote viewers".

Чувал съм нещо за дистанционното виждане и преди, но не му отдавах голямо значение, докато не прочетох книгата "Agenda Aliens", която е написана от известния американски журналист Джим Марс.

Веднага ще отбележа, че тази книга е много интересна и ценена от много изследователи.

В тази книга на Д. Марс, по-специално е приведена много подробна и интересна информация за дистанционно виждащите, както и за това, което са научили за НЛО и техните обитатели.

Можем да предположим, че съвременната история на дистанционното виждане започва в САЩ през есента на 1985 г., когато в Белия дом се събира група от висши офицери, за да видят дистанционно виждащите в действие.

Там са присъствали освен президентския съветник по науката, двама учени от Станфордския изследователски институт, както и човек, известен със своите парапсихически способности.

Това било демонстрация на явлението, известно като "дистанционно виждане" - възможността да се види мисловно, да се почувства определен човек, събитие, място или нещо, намиращо се на всякакво разстояние, без използването на известните пет сетива.

Този въпрос е интересувал американското разузнаване в продължение на повече 10 години, и ето че е уредена "висока" генерална проверка.
След като дистанционно виждащият успешно описал вилата на М. Горбачов по съобщените му координати, започва втория тест. Той има за цел да демонстрират използването на RV търсенето за откриване на подводници.

На изпитвания били показани снимки на различни видове подводници и той спокойно съобщил къде се намират сега. Една от съветските подводници била край бреговете на Исландия, а друга - в международни води край бреговете на Южна Каролина.

Но третата снимка на съветска подводница предизвиква у дистанционно виждащия очевидно объркване. Той казал, че тя патрулира в океана между щата Мейн и канадската провинция Нова Скотия.

Въпреки това, там е имало и нещо друго, но дистанционно виждащия изглеждал несигурен и дори почти уплашен.
Какво е това ? - Попитал го ученият.

Изпитваният обяснил, че търсейки подводница, той намира и нещо друго в същите координати, разположено непосредствено над подводницата.

Дали това е самолет ? - Отново попитал ученият.

Д-виждащият свил рамене.

Той бил помолен да скицира това, което е "видял". Набързо скицирал контурите на подводницата, а над нея - кръг, но без крила. На въпроса дали това е ракета, д-виждащият отново не отговорил утвърдително.

Накрая ученият попитал дали не предполага, че това е НЛО ?

Да , - казал д-виждащият - именно това е.
Този тест е отчетен като успех и през следващите шест месеца била предприета секретна операция, включваща д-виждащи за търсене на съветски подводници и други секретни обекти.

През първите 14 месеца от работата на групата са били регистрирани най-малко 17 случая с наблюдения на "извисяващи се" НЛО. Това всъщност не е изненадващо, тъй като в почти всички съвременни контакти с НЛО и техните обитатели участва телепатията или директната връзка между две съзнания.

И ако пришълците използват телепатични или подобни начини за взаимодействие с хората, най-вероятно и хората също могат да използват своите аналогични способности, за да осъзнаят целите на извънземните. Въпросът е дали на резултатите от тези наблюдения може да се вярва ?
Сега малко за историята на феномена дистанционно гледане.

От древни времена, включително библейските, ние знаем за много случаи, които могат да се характеризират като имащи непосредствено отношение към това явление.

Всевъзможните пророци и гадатели са били, казано модерно, същите д-виждащи : от Делфийския оракул от древна Гърция до Нострадамус. Един от най-известните и най-успешните съвременни д-виждащи бе нюйоркският художник и учен Инго Суон. Той в частност е разработил метод за дистанционно виждане само по координати, когато на изпитвания не се казва нищо предварително относно това, което там може да има.
Например, като използва определени географски координати, той би могъл да опише точно какво е там - това веднага се проверява на големите световни атласи. Естествено, уникалните способности на Инго Суон са широко използвани от американската армия.

Човек трудно може да се съмнява, че такива проучвания също са провеждани в СССР и Русия.

Един от аспектите на тези шпионски програми е, че всеки д-виждащ рано или късно се среща с НЛО и техните обитатели. Но преди да преминем към по-задълбочено обсъждане на това, да кажем няколко думи за изследването на космоса, предприето с помощта на д-виждането.
По-специално, И. Суон описва физическите характеристики на планетата Юпитер, което противоречи на възгледите на астрономите по това време. Въпреки това, след полетите на безпилотни междупланетни сонди до тази планета информацията му е напълно потвърдена. Същото нещо се случва с планетата Меркурий, когато необичайните на пръв поглед данни, получени от Суон по-късно бяха потвърдени от БMC.

През юни 1992 г., група от петима д-виждащи експериментира относно причините за появата на мистериозните "кръгове" по полетата на Англия.

В окончателния доклад те пишат, че такива "кръгове" не представляват никакви послания към хората. Един вид това са предупредителни знаци, оставени от извънземните за самите себе си, движейки се едновременно във времето и пространството.
Най-малко 12 различни вида извънземни от различен произход използват такива житни кръгове. Определено тези знаци са важни за тях, тъй като НЛО често променят посоката си на движение, преминавайки покрай "кръговете".

Някои НЛO дори временно спират в близост до "кръговете", вероятно за по-нататъшно уточняване на маршрута. В доклада също така се посочва, че "кръговете" по полетата са използвани като временни знаци, тъй като пришълцците не искат да оставят трайни следи, които привличат вниманието на обществеността. Така че това е една интересна гледна точка за произхода и предназначението на "кръговете" из полетата.
Въпреки това, един от д-виждащите, участващи в проучването на "кръговете" казал, че е получил друга картина (обяснение) за това, което се случва. Той не знаеше че ще "разглежда" "кръговете" из полето и останал с впечатлението, че те са само един от резултатите на "тренировъчните маневри на НЛО", използвали вместо обичайната висока трева за своите тренировки - един вид на излитанията и кацанията на "курсантите от лятното училище"... Напълно възможно е в действителност и двете гледни точки да са правилни.

Също така е интересно да се отбележи , че описаните в отчета на д-виждащите физически механизми за създаване на "кръгове", включително и молекулярните промени в стъблата са изцяло в съответствие с най-новите изследвания, публикувани по тази тема.

Разбира се, д-виждащите не се ограничават само до близкия космос в своите сеанси.
Те описват различните планети в други звездни системи, както и световете на други измерения, всички пълни със странни и причудливи същества.

Според д-виждащите е трудно да се концентрираш върху ежедневните проблеми на земята, след като си пътувал из Вселената и други измерения. Както един от тях каза: "Когато можете да отидете отвъд нашата планета и да видите цялата вселена, кой ще иска да търси руски подводници ?"

Но има един проблем. Д-виждащите могат да посетят най-необичайни места и измерения, но тук свършва тяхната способност да се опише видяното, не стигат думи и понятия.
"Другите измерения са с безброй светове - нашия свят е като една страница в дебела енциклопедия, която се простира до безкрайност. Светове вътре в световете, местата са толкова красиви, че не можем да ги опишем " ...

Едно от най-необичайните наблюдения на д-виждащите не са препускащите НЛО с техните обитатели, а кулите, намиращи се в безвъздушните светове и разпространени из цялата галактика. Те изглеждат своего рода релейни кули, помагащи на свръхсветлинните апарати да пътуват от една галактика в друга, заобикаляйки времето и пространството.

Между другото, кулата с подобна структура на Луната - не е ли една от тези релейни станции?...

Д-виждащите също така получили доста мрачна картина на бъдещето, свързана с озоновия слой, но това е извън обхвата на статията.
Но да се върнем към д-виждащите и НЛО.

Когато те проследили откъде се появяват НЛО, било установено, че най-често идват изпод повърхността на Луната и Марс. На свой ред тяхното пътуване завършва на различни места под повърхността на земята или под водата.

Тук бих искал да отворя една скоба. Известните видеоклипове "Проход 1 и 2", освен ако разбира се не са фалшиви, показват многочислени и разнообразни НЛО, влизащи в планината и заминаващи от нея в района на Сочи.

Това може да послужи като потвърждение на информацията, получена от д-виждащите, както и на множеството информация относно съществуването на подземни бази на извънземните, за някои от които може да се предполага, че са дори "коренните" жители на земята, живеещи под повърхността на планетата ...
По-нататък д-виждащите започнали по-систематично да изучават извънземните кораби посетителите ни, като ставали и все по-очаровани от тях.

Въпреки това, те не са могли да се запознаят от близо с всички срещащи се извънземни кораби, тъй като те били твърде много.

"Много от тези устройства просто летят покрай нас. Може да се каже, че това са просто галактическите "хора на кораби" - казва един от д-виждащите. В крайна сметка, всички д-виждащи възприели идеята за съществуването на НЛО, извънземни култури и други измерения като факт: "Това тук е просто част от целия Космос. Те са били тук винаги, и преди появяването на хората, и ще бъдат тук, когато вече ни няма".

Д-виждащите също така казват, че има различни конфедерации на пришълци, които имат различни цели.

Също така е интересен приносът на д-виждащите за разрешаване на случаите с мистериозното изчезване на автоматичните междупланетни станции в района на Марс.
По-малко от седмица след изчезването през 1993 г. на американския апарат "MARS Observer", д-виждащите казали, че съдбата му е подобна на съдбата на съветския "Фобос -2", който изведнъж спря да работи през 1989 година.

А именно, малко след влизането в орбита около Марс, "Фобос - 2" влиза в нещо като зона за опознаване "свой-чужд", което е причинило отговор.

Дископодобен апарат се повдигнал от повърхността на Марс направо към сондата, внимателно го разгледал, след това се върнал на повърхността на планетата. Друг апарат, намиращ се в пространството също е бил замесен. Той се приближил до "Фобос - 2" и го "осветил" с много мощен "сноп" лъч, а след това се отдалечил.

Този лъч е причинил много сериозни щети на електрониката на сондата, поради което, въпреки опитите да бъде оправена, тя излязла от строя. След това един малък метеорит довършил нейното пълно унищожение.
Въпреки всичко това, д-виждащите не са видяли враждебност в действията на двата обекта, наближили "Фобос - 2" - те просто показали интерес към него и го подложили на проверка. Наистина, този тест се оказва фатална за сондата ...

Както може да се види, наблюденията на д-виждащите доста съответстват на последните снимки, направени с "Фобос - 2", които са станали известни по-късно.

Д-виждащите също така обърнали внимание на обект с пирамидална форма, който се намира на повърхността на Марс и представлява един вид навигационен фар. Близо до него те също "видяли" нещо под повърхността, нещо живо, което се посещава периодично от "други" на "стопански" мисии.

Усещанията, свързани с намиращи се там форми на живот включвали древност, изоставяне и отчаяние, заедно с чувствата на голяма трагедия и скръб.
Що се отнася до случаите с земните апарати, то, както коментира един от д-виждащите коментира е, че нещо или някой не иска да знаем за тяхното съществуване.

Също така изглежда много вероятно, че "микрометеоритът", ударил "Фобос -2" не е случаен. Същото може да се каже за някои други случаи , когато земните космическите технологии изведнъж се проваляли. Особено в случаите, когато с тяхна помощ можело да се забележи дейността на извънземни.

Интересен случай е свързан също и с експлозията малко след старта на американската ракета "Титан 4", носеща свръхсекретен военен спътник, станала на 2-ри август 1993.

Видеото, заснето по време на стартиране показва, че "Титан - 4" очевидно е "обстрелян" от НЛО на височина от около 35 км, след което ракетата се взривила.
Д-виждащите считат, че всички тези мистични космически загуби са причинени от една и съща причина - малки "шлифовани" обекти, които те виждат появяващи се в орбита около Земята и поразяващи земни космически апарати.

Тези предмети са описани от тях като "многофасетъчни" устройства, подобни на окото на насекомо, и които изглеждат като направени от "блестящ полиран графит".

Според някои д-виждащи те имат размери около 20 см ширина и 30 см височина. Те също така казват, че около Земята винаги кръжат от 50 до 60 такива обекти, които имат извънземен произход и въоръжение.

Един от д-виждащите описва, че "Титан -4" е бил унищожен от нещо като малък снаряд с размерите на пръст, изстрелян от един от "многофасетъчните" обекти в околоземна орбита.

Някои д-виждащи считат, че нашата планета по някаква причина е под карантина.

Автор - В. И. Лещьов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.