сряда, 9 юли 2014 г.

НАБЛЮДАТЕЛЯ

Квантовата физика изчислява само вероятности, но ако приемем това, което виждаме, веднага възниква въпросът, какво или кой е този, който избира измежду безбройните възможности, и решава коя от всичките да бъде проявена?

Оттук неизбежно стигаме до извода, че трябва да включим и Съзнанието. Не можем да игнорираме Наблюдателя. Ние знаем как взаимодейства наблюдателят от гледна точка на квантовата физика, но не знаем Кой или Какво представлява този Наблюдател.

Това не означава, че не сме търсили отговор. Търсили сме го. Проучили сме какво става в главите ни. изследвали сме най-внимателно цялото тяло с цел да открием нещо, наречено "Наблюдател".
И установихме, че "няма никой вкъщи". Няма никой в нашия мозък. Няма никой в ключовите дялове на мозъка. Няма никой в подкорието, нито в лимбичните дялове на мозъка. Не намерихме никой, който да бъде наречен "Наблюдател".

И въпреки това, ние всички се изживяваме като нещо, което наричаме "наблюдател" ние наблюдаваме света около нас. Тогава кой е наблюдателят и кое е толкова сложно за разбиране в този странен, невероятен свят съставен от квантови частици, които си взаимодействат? Те ли са Наблюдателят?

В моя научен модел наблюдател е Духът, който е облечен в четирислойния костюм на биологичното тяло. Това е като духа в машината. Съзнанието е това, което кара колата и то наблюдава околния пейзаж. Четирите слоя на биологичния ни костюм имат всевъзможни сетивни системи с които улавят проявленията на околния свят.

http://www.occultism.biz/content/view/555/78/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.