сряда, 23 април 2014 г.

Земята не се върти около Слънцето

Ако мислите, че теорията за въртене на Земята около Слънцето е абсолютно доказан факт, то вие сте, за съжаление, в голяма заблуда. В тази теория има толкова много несъответствия, че тя отдавна се намира на същия рафт с теорията на Дарвин за произхода на човека от маймуната.


На някого е изгодно, хората да не знаят истината и тази измама, втълпявана още от детството, от училище, след това на човека, израснал в едно напълно погрешно възприемане на света. Най-невероятното е, че толкова много хора вярват, че Земята се върти около Слънцето, че те не е са състояние да възприемат реалността. Смехът им е информация, която ги прави подобни на пациентите в психиатрична болница.
Колко ужасно може да прозвучи за вас сега, информацията, че Слънцето се върти около Земята? Вероятно у вас би се случила емоционална драма, вътре във вас. Вашият мозък би отказал да го приеме. Но за да разберете точно, трябва да се окажете на Слънце, за да видите, че Земята се върти около него. Това е невъзможно да се направи, така че всичко, което съществува е теория и друга теория.

Дори космически кораб не може да ви помогне да разберете, какво около какво се върти. Защото там няма и не може да има космически причини, някои точки, по които можем да съдим за движението на нещо. Например, вие седите във влак, или обратното, срещу вас седи влак. И тук виждате движение. Кой се движи? Влакът срещу вас или вашия влак? Вие гледате земята надолу, и знаете, че се движи. Но в пространството това е невъзможно, там всичко се движи. И е невъзможно, не само да се разбере това, което се движи, но и това, което се движи наоколо.

Все повече и повече учени в наше време са дошли до заключението, че е налице съвместно движение на Слънцето и Земята, по отношение едно към друго. Това означава, че няма (а в действителност няма как да има) твърда концепция, че Земята се върти около Слънцето. За това, в момента, има два най-важни факти: съществуването на аналемите и уравнението на времето. Но всичко това излиза извън простите думи и разговорът тече на по-високо ниво. Така че ако искате да знаете повече за това, го изучавайте. Познаването на истината е много важно. Особено, че може да разклати мащаба на измамата, която царува наоколо.


zahariada.blog.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.