вторник, 9 август 2022 г.

Клаус Шваб предлага Земята да бъде предпазена от Слънцето с мехури с размер B

 В неотдавнашен видеоклип в TikTok Световният икономически форум (СИФ) предложи да се използва "сал" от "космически балони" с размерите на Бразилия, за да се отразяват слънчевите лъчи от Земята.



"Учени от Масачузетския технологичен институт твърдят, че "космическите балони" могат да помогнат за обратното изменение на климата, като отразяват слънчевата топлина далеч от Земята", започва видеото. "Учените твърдят, че ако се премахнат само 1,8% от слънчевите лъчи, глобалното затопляне може да се обърне напълно. "

Но СИФ предупреждава своята млада аудитория, като я уверява, че това са технологии на бъдещето и че "предизвикателството за декарбонизиране на живота на Земята" е не по-малко спешно.

"Мехурчетата ще се произвеждат в космоса от роботи. Те ще образуват "сал" с размерите на Бразилия. Той ще бъде разположен в точката на Лагранж", продължава СИФ. "Тоест в точката в пространството, където привличането на Слънцето и Земята се уравновесява. Това ще позволи салът да се поддържа във фиксирано положение".

"Това широкомащабно физическо решение на проблема с изменението на климата се нарича геоинженерство", обяснява СИФ.

"Предложени са няколко подобни идеи - от разпръскване на аерозоли в горните слоеве на атмосферата до раздвижване на малки мехурчета на повърхността на океана - всички с цел отразяване на слънчевата радиация обратно в космоса".

СИФ добавя, че според изследователи от Масачузетския технологичен институт това "може да е твърде рисковано" и да има "непредвидени последици за биосферата".

Какво мислите?

Любимият на всички експерт по пандемиите Бил Гейтс в миналото също си играеше на Бог и опитваше да затъмни Слънцето, предлагайки гореспоменатата възможност за замърсяване на атмосферата с химически аерозоли.

Всъщност през 2019 г. Бил Гейтс проведе 300 теста със стратосферен балон, за да провери дали е възможно да се изстрелят устройства, способни да разпръскват частици, отразяващи слънчевата светлина, в стратосферата, което меко казано разтревожи много противници на геоинженерството.

Освен очевидната загриженост за унищожаването на екосистемите по света, мнозина критикуват самото провеждане на тестовете, като твърдят, че те могат само да доведат до действителното прилагане на такъв план.

"От това изпитание няма никаква полза, освен възможността да направим следващата стъпка. Не можете да изпробвате спусъка на бомба и да кажете: "Той не може да навреди", казва директорът на WhatNext Никлас Халстрьом.

https://thecountersignal.com/wef-suggests-blotting-out-the-sun-to-fight-climate-change/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.