четвъртък, 16 декември 2021 г.

Хитлер, тайни йезуитски и масонски знаци

 Въпреки официалната позиция на масонските историци относно преследването на масонството по време на Третия райх в Германия и Франция, контролирана от марионетното правителство във Виши, снимки на лидери на НСДАП показват, че те принадлежат към масонско-йезуитската йерархия.


На снимките ясно се виждат поредица от масонски ръкостискания на Хитлер, Химлер, маршал Петен и други:









Според документите в края на 20-те и началото на 30-те години дейността на германското масонство рязко се засилва. Провеждат се безкрайни конференции, конгреси и, което е най-показателно, откриват се нови ложи. Има широк поток от новоприети "братя". Все пак трябва да се отбележи, че ложите са съществували съвсем законно в Германия. Те изпращат списък на членовете си в полицейското управление на града, в който се намират. Сред документите по този въпрос има един, който, макар и свързан с Италия, не може да не привлече вниманието. По време на управлението на Мусолини италианските ложи, обявявайки "silanum", сякаш спират да "работят". Ръководството на италианските масони заминава за съседните страни, където продължава дейността си. Фонд 1412 съдържа голям брой документи, свързани с дейността на италианските ложи в чужбина: в Швейцария, Париж, Унгария и Румъния. Но тук, в папка № 40, се намират писма от Италианската ложа № 450 в Париж относно политическото значение на конкордата между Ватикана и Мусолини и отрицателната оценка на този акт от страна на капитула "Италия либера № 538".

Германия. През 1933 г. членовете на Националсоциалистическата германска работническа партия се оттеглят от Ордена и започват да се водят дела, свързани с разпускането на масонските ложи (1933 г. , ф. 1412, оп. 1, дела 8382 и 8383). Процесът е много спокоен. През юни 1934 г. Фриц Вернер, член на нацистката партия, моли председателя на Ордена на илюминатите да му издаде сертификат за оттегляне от Ордена, който да представи на партийното ръководство. През юни 1933 г. е издадено циркулярно писмо от Ордена на илюминатите за разпускане на Ордена поради идването на нацистите на власт. Почти едновременно с това циркулярно писмо се води кореспонденция между Ордена и Полицейския президиум на Гестапо относно преобразуването на Ордена на илюминатите в "Световен съюз на илюминатите" и изпращането на списъци на членовете на ложите. Трансформацията на самия орден започва през 1926 г. Още през 1932 г. илюминатите активно набират нови членове. (№ 8543). През 1935 г. масонските ложи в Германия продължават да кореспондират помежду си, сякаш нищо не се е случило във връзка с искането на нацистката партия членовете ѝ да се оттеглят от масонските ложи и с искането за разпускане на масонските организации. През 1934 г. Великата ложа на Германия се преименува на "Германски християнски орден". Дейността на масонските ложи продължава и през следващите години на "фашисткото" управление в Германия. И съвсем законно писмата се изпращат от ложа до ложа по пощата. Така например през 1937 г. Великата ложа на Германия, вече преименувана като такава, информира своите кореспонденти за основаването на асоциацията Zur Barhat на масоните от най-високите степени в Найденбург. Присъственият дневник на членовете на катедрата Indisolubilis в Берлин от 1935 г. (№ 8917) се намира в Специалния архив. Позволете ми да ви напомня, че капитулът е върховният ръководен орган на Масонския съюз. В същото време работата по преобразуването на Ордена е в ход. Това е предмет на циркулярни писма от Великата ложа Роял Йорк в Берлин (№ 7502)

През 1934 г. в Кьонигсберг е основана нова ложа, а през същата година в Тилзит Гестапо конфискува имуществото на ложата "Генхе". Изглежда - приключили са ги. . . Но документите сочат друго. През 1939 г. оцелява ложата "Андреас Стриноа" в Тилзит, а през 1940 г. тихомълком е ликвидирана ложата "Ирене" в Тилзит. Между 1926 и 1936 г. Великата ложа на Германия води кореспонденция с ложата Zur Edlen Auszich във Фрайбург относно присъединяването на нейни членове към нацистката партия. В Бреслау ликвидацията на ложата "Монтана" продължава от 1933 до 1938 г. Изглежда, че онези гадни щурмоваци и още по-гадни офицери от Гестапо не са нахлули в ложата, за да отстранят "юдаистите-масони". Шестлъчната звезда на Давид, както и петолъчната на Соломон, горяха със същите зловещи пламъци на демонизъм в масонските ложи. И под знака на "свастиката" дори по-ярко, отколкото в Русия. . .

През август 1933 г. Върховният съвет на Шотландския ритуал също решава да прекрати дейността си. Любопитно е обаче, че при вземането на това решение ръководството на съвета изисква от бившия Велик майстор Ребер и масона Либерман да покрият просрочените задължения за членски внос. Ложата "Цуриниг" във Франкфурт на Майн прекратява "работата" си едва през 1941 г. По същото време се закриват и редица ложи в Мариенбург, Щетхен и други градове. Тоест, вече в разгара на световна война. Затварянето на ложите в такъв момент е най-малко вероятно да има нещо общо с преследването на масони от нацистите. Мирното съществуване на масонски ложи в Германия по време на нацисткия период не буди съмнение.

В средата на 30-те години на ХХ век Върховният съвет на Шотландския ритуал обсъжда с Великите провинции на Германия в Берлин положението на масонството при нацизма, приспособяването към новия ред на нещата и провеждането на нови срещи (№ 8898). Докато някои ложи обсъждат защо Националсоциалистическата партия е враждебна към масоните, ръководството на същата тази нацистка партия пише много учтиви писма до масонските ложи с молба за помощ при разпространението на брошури на нацистката партия сред членовете на ложите. Подобна молба например е отправена от отдела за пропаганда на градската управа в Берлин до една ложа през януари 1934 г. В края на писмото има обичайното "Heil Hitler" (f. 1412. op. 1, no. 4932). Както казах, през юни 1933 г. ръководството на Ордена на илюминатите изпраща циркулярно писмо до своите ложи за прекратяване на дейността на Ордена в Германия. Това решение е предшествано от писмо от германското Министерство на вътрешните работи (№ 8540).


Хитлер през 1925 г. , малко след освобождаването му от затвора в Ландсберг. Обърнете внимание на пръстите на дясната ръка.



На друга снимка той дори сочи с пръст жеста на другата си ръка.




Подобен жест на папа Бенедикт XVI и Христофор Колумб





Хитлер демонстрира жеста "Лъвска лапа" през 1935 г. Ръката е наклонена към земята по такъв начин, че е напълно неестествена.



Два портрета от Хайнрих Книр. Обърнете внимание на лъвската лапа и жеста с пръсти, подобен на този на първата снимка.





Според мен този жест не се нуждае от коментар:







Валтер Шеленберг, генерал Волф, Вернер фон Браун





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.