понеделник, 4 март 2019 г.

Доказателство за реалността на излизанията извън тялото

Отношението към пътуванията извън тялото сега е доста неясно. От една страна, официалната наука ги счита за "илюзии" и "халюцинации", които се случват в мозъка и нямат нищо общо с реалните "излизания" на съзнанието от физическото тяло. От друга страна, независими изследователи са натрупали много фактически материали за това невероятно явление. Трябва да се каже, че някои от описаните случаи ясно свидетелстват за реалността на това явление.
Един такъв характерен случай е цитиран в книгата "Другата реалност" от руската изследователка Н. Ковалева. Ето как го описва: „През февруари 1977 г., 55-годишният Джеф Баркър бил отведен в болница в състояние на шок. Причината за това била малокръвие, заради което на Баркър са правени редовни преливания на кръв. Но този път не му направили навреме преливането, което довежда до шоково състояние.
Баркър е работил като инженер на телевизионна станция и тъй като кризата му се е случила в петък вечерта, след работа, никой на работното място не е знаел какво се е случило с него. Бил в безсъзнание в болницата. В същото време в петък директорът на ABC Шийла Ноулан - колежка на Баркър, докато вървяла по коридора на четвъртия етаж на телевизионното студио, усетила нечие присъствие. Поглеждайки, тя видяла Джеф Баркър.
Отначало Шийла била изненадана от присъствието му, защото знаела, че не е трябвало да той бъде дежурен тази нощ. Когато щателно разгледала Баркър, изненадата й бива заменена от страх: тя осъзнала, че вижда призрак! И въпреки разбираемия страх, Шийла все пак забелязва, че Баркър е някак странно облечен: носел зелен болничен халат, на едно място покрита с пурпурни петна. Призракът бързо и неочаквано изчезнал и Шийла се опитала да забрави за него, като била сигурна, че сънува.
Няколко дни по-късно Баркър, след като се възстановил, отива на работа. Той казал на един от колегите си за странните преживявания, които преживял в безсъзнание. Оказва се, че по време на болестта Баркър преживява пътуване извън тялото. Загубвайки съзнание, инженерът „по навик“, както той казва, се озовава в телевизионното студио. Видял толкова ясно обстановката на цялата стая, че е имал ясното усещане, че в този момент е на работа, въпреки че тялото му по това време лежало на разстояние от много километри от студиото, в болницата.
Чувайки тази история от колеги на Баркър, Шийла Ноулан, заинтересувана от случилото се, разказала на Джеф за видението си, споменавайки зелен болничен халат с пурпурни петна по него. По време на неговото "извънтелесно" пътуване в студиото Баркър не е видял Шийла, но от описанието й осъзнал, че наистина тя е видяла призрака му. Пурпурните петна по зеленото палто били пръски кръв, които, както Джеф знаел от предишния си опит, са паднали върху дрехите му по време на кръвопреливане. На зелен фон кръвта винаги изглежда пурпурно ... "
Както виждате, в този случай, в допълнение към свидетелствата на човека, който е преживял "пътуването извън тялото", има и свидетелство на независим свидетел, който е видял енергийното му тяло на същото място и в същото време, както го е описал Баркър. Следователно, той преживява истинско пътешествие на съзнанието до телевизионното студио в енергийно тяло, което дори се вижда с невъоръжено зрение. И такива случаи по време на тежки заболявания и травми, както и по време на операции не са толкова редки. Но не при всеки случай околните хора виждат енергийното тяло.
Този случай обаче предполага, че не всички случаи на виждане на призраци са свързани с астралните черупки на мъртвите хора. Това могат да бъдат и енергийните тела на хората, живеещи в нашия свят, които могат да бъдат отделени от физическото тяло в резултат на използването на определени практики както съзнателно, така и спонтанно по време на тежък стрес, болест и сериозни травми. Всичко това може да се изследва с помощта на научни прибори, както го прави групата на руския учен К. Коротков, или изследователите от института Монро. А голословните твърдения за "халюцинации" и "илюзии" на нашия мозък са достойни само за слугите на същата паразитна сила, за която е изгодно човечеството да се задържа дълго време на полуживотинско ниво на условно интелигентни същества с блокирани способности за собствената си еволюция и накрая да се превърнат в придатъци на различни технически средства или в напълно контролирани от Матрицата (ИИ) киборги.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.