неделя, 11 ноември 2012 г.

Дърветата - наши помощници и приятели

  Енергия от Космоса

   “Дървото представлява идеалния тип растение; то показва влиянието на планетите, елементите, Духовния свят и на Великия Аркан, който е огън и светлина, гняв и любов, като словото изреченo от Вечния Отец," – пише известния френски окултист Пол Седир.

   А ето и съвет на докторa на медицинските науки, народен лечител Джордж Левинсън: "Отивайки към дървото, трябва да си поставите за задача да попълните запасите си от биоенергия или да възстановите енергийния баланс. Поставете дланта на ръката си върху ствола и се отпуснете. Съсредоточете се върху ръцете. Представете си енергията на дървото как минава през дланта към тялото ви. Ако сте уморени, ако смятате, че имате нужда от повече енергия, представете си, че от космоса към дървото е насочен голям енергиен поток и после този поток преминава в тялото ви. Резултатът ще бъде значително подобрение на самочувствието. “

               Брезата - бяла приятелка   Терапевтичните свойства на дърветата отдавна са известни. Като растителен материал медицината използва плодовете, пъпките, кората. Но това не е всичко. Както бе посочено по-горе и дърветата сами по себе си могат да имат положително въздействие върху хората.

   Преди да поискате помощ от някое дърво, опитайте се да го почувствате. Поставете дланта на ръката си върху ствола. Почувствайте приятна топлота - така дървото "приема" вас и желае да сподели своята енергия. Ако "отблъсне" или "остане безразлично", може би не е дървото, от което имате нужда сега.

   Смята се, че брезата е в състояние да предпази от зло. Ако докосвате леко болен човек с брезова пръчка, можете да сложите край на болестта му. Ако искате да спасите семейството си от бедност посадете в непосредствена близост до къщата бреза: според легендата, в клоновете на брезите почиват духовете на предците , те стават защитници на вашия дом.

                Дъбът обича силните духом

   Прекрасен енергиен донор е дъба. Той ще сподели с вас дълъг живот, ще ви дава сила на волята. Между другото, великото дърво, на чиито клони според легендата се е държала Вселената до създаването на света – това е именно дъба.   Ако трябва да се отговори на мъчителен въпрос - потърсете бор или орех, стойте близо до тях - ще дойде и вашия отговор. Между другото, нашите предци са вярвали, че ако обграждате къщата по периметъра на ореховите прътове, вътре не може да проникне злото.   Младите момичета, които мечтаят за любов, могат да поискат помощ от ябълково дърво. Но ябълката е дърво капризно, трябва да й се дават подаръци - например, да окачите на клон сребърно звънче, може и украшение, изработено от естествени камъни. Този подарък не може да се вземе, иначе дървото ще се обиди.


                        Опазвания

   Хвойната и смърча могат да се справят с депресия, нервност, натрапчиви страхове.   Двойка , желаеща раждане на дете трябва да потърси помощта на акацията.   Брезов прът под леглото или под възглавницата ще доведе до дълголетие.
   Носете парче от трепетлика - то защитава от енергийни вампири, стабилизира кръвното налягане.   Парченца от глог ще ви пазят от “зли очи”. Върбови клонки в къщата предпазват семейството от болести.   Но най-добрият талисман ще е дърво, посадено от ръцете ви. То никога не ще ви откаже помощ и всички ваши грижи ще се обърнат в добро.


    По материали от Интернет 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.