сряда, 23 февруари 2011 г.

Непознатата мислеграфия

Мислеграфията , известна още като проектирана термография е способността да се "възпламенят" картини от ума на човек върху физическа повърхност, както и от един човешки ум в друг. Най - известните изследователи в тази област са  :

     Томокичи Фукурай

   Обратната страна на Луната била фотографирана с технически средства през 1959 г. благодарение на съветската сонда “Луна 3”. Но малцина знаят, че още през юни 1931 г. японски ясновидец представил фотографска пластина, на която нанесъл изображение на невидимата страна на Луната благодарение на своята психическа енергия.
   На 24 юни 1931 г. проф. Томокичи Фукурай поставил 2 фотографски плаки в кутия. На разстояние 40 км от нея Коичи Мита – авторитетен медиум, с помощта на ясновидство се опитал да запечата образа на скритата половина на Луната върху поставените в кутията плаки. Когато те били проявени, върху тях се появило отчетливо изображение на лунната повърхност.
   Фукурай и Мита били помолени да повторят опита публично и на 12 ноември 1933 г. 4000 души запълнили градската зала в Хифу . Фукурай поставил 12 запечатани фотографски плаки на масата и накарал Мита да проектира изображението на обратната страна на Луната върху 6-та поред отгоре надолу. Негативите били проявени в присъствието на свидетели и след 5 минути на шестата плака се появило ясно изображение на Луната.
   Автор на думата “мислеграфия” е самият Фукурай, когато през 1910 г. открил, че някои хора могат да проектират физически свои мисли и образи върху фотолента. През 1913 г. в книгата си “Ясновидство и мислеграфия” той публикувал резултати от дотогавашната си работа.
  Както е известно, когато някое ново познание се опитва да си пробие път преждевременно , винаги се натъква на яростна опозиция . Така се е случило и с опитите на д-р Фукурай. Животът му се превърнал в трагедия . Той бил принуден да напусне работата си в Токийския Императорски университет ( сега Токийски университет ) . Преди смъртта си през 1952 г. д-р Фукурай основава Институт по психология “Фукурай”, който продължава изследването на паранормални явления и в наши дни.

     Тед Сириос
   През 1960 г. Тед Сириос започнал да получава изображения, като просто гледал през обектива и натискал копчето на своя полароид. Джулия Айзенбад – психиатър от Денвър, се заела с изучаването на необичайните способности на Сириос и направила каталог на повече от 400 получени от него тайнствени изображения.

Обратна страна на Луната


Снимки на Тед Сириос

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.