вторник, 7 декември 2010 г.

Общи положения за самостоятелни занимания с медитация по вертикалните енергии (вибрации)

Вертикалните енергии – това са вибрациите, които идват от планетите, съзвездията, звездите. Имената на енергиите (вибрациите) носят в себе си максимално доближено до Изначалния еталон качество на звучене за дадена енергия. Работейки с тях, ние можем да хармонизираме нашите ефирни и плътни тела с техните вибрации, което носи отработване на нашите проблеми, болежки и ни води към ново енергийно ниво. Освен това спомага за повишение вибрациите на телата ни, което води до съзнателно създаване на Светлинно тяло, необходимо за прехода към други измерения на Сътворението.
Моето предложение от общ характер за медитация : седнете изправен(а), заемайки поза, която ви е удобна ( може също и в легнало или седнало положение ). По възможност си осигурете спокойствие. По-нататък, когато овладеете тази практика в достатъчно добра степен, ще можете да медитирате във всяка обстановка. След това е необходимо да произнесете ( било на глас или на ум ) името на вибрацията ( с напредъка на медитативния процес е нужно да се прави за всяка чакра поотделно ) и да се концентрирате върху горния край на главата, където е коронната чакра. През нея енергийния поток идва вътре в главата и се спуска надолу, към точката между веждите – чакрата Трето око. Съсредоточавайки се върху този център, може да усетите изпълването му с вибрацията ( с напрежение, пробождане, тежест или друго ; всичките усещания в чакрите и тялото са индивидуални ). После вибрацията протича надолу в гърлената чакра и по-надолу по гръбначния стълб към всички останали чакри : сърдечната, слънчевия сплит, половата и коренната чакри. След всчико това насочваме тази енергия обратно към върха, като отново следваме всички чакри, завършвайки с коронната.
Недейте по време на протичането на енергията да си представяте нещо странично или да се опитвате да ускорите движението й с волеви усилия. Всичко трябва да става естествено, при максимално възможна отпуснатост на съзнанието. Тогава всяка чакра ще пропусне през себе си вибрация с интезитета, на който максимално е способна в този момент, а ефирните тела ще попият толквоа енергия, колкото са способни да усвоят. Ние по този начин позволяваме на енергиите-вибрации да действат вътре в тялото ни.
При протичането на енергията някои започват да виждат цветове, други усещат раздуване, натиск, нагряване – не само в чакрите, но и в тялото и неговите различни части. Не се плашете : така се движи, тече и прониква у вас тази енергия. Освен това – дори да нямате усещания, това не означава , че енергията не действа ; както и наличието на усещания не значи, че всичко е нормално, някои от тях могат и да са изкривени от съзнанието. Излизането от медитативно състояние е добре да става постепенно, както например след ставане от сън и връщане към обичайното будно състояние. Понякога след медитацията известно време остава леко усещане от протеклата енергия.
Важно е да се спомене, че има и хора, които работят по-лесно с енергиите, започвайки от коренната чакра. В такъв случай се концентрирайте отначало върху нея, после насочете енергията към половата чакра, след това към слънчевия сплит, сърдечната, гърлената, Третото око и завършете с коронната чакра.
Можете да започнете занимание с която и да е от енергиите, така чакрите ви ще възприемат оптималното количество енергия през тях. Медитацията може да бъде с едно от названията или няколко на един път ( на названията ще се спра в следващите постинги ) , един път или няколко в деня, времето за медитиране остава по ваше усмотрение
При желание за видими резултати е желателно ежедневна практика, примерно по няколко пъти на ден и в началото времето за медитация да е от порядъка на 2-5 минути. Особено внимание обърнете в случай, че усетите как енергиите проникват нормално и всичко се получава добре. В такъв случай под влиянието на тези вибрации започва пренастройка на ефирните тела и чакри, и при енергетичното “пренабиране” са възможни непредсказуеми последици като например загуба на съзнание и нарушена координация, както и обостряне на хронични заболявания. Усвояването на новите енергии от организма на човека често е съпроводено от неприятни усещания или леки неразположения, които после изчезват : мигрена , емоционален срив . Всичко това е свидетелство за започналата пренастройка на ефирните ви тела.
Ако по време на медитацията вие почнете да заспивате, то не трябва да се плашите, понеже в първите опити е трудно да се задържи бодрото състояние при включени в медитацията ефирни тела и съзнанието ни като че ни “застрахова” от голямото изобилие на енергии. Понякога при медитация може да възникне усещане за разтягане, като че ли се е увеличил ръста. Не се противете на това, съзнанието и подсъзнанието знаят какво точно става с вас. Ако все пак през медитацията възникне постоянно чувство на дискомфорт, по-добре е да се прекрати.
Добър вариант е да медитирате в двойка с още някой човек. Разбира се, при възможност оптимален вариант е до вас да има човек с опит в медитативната работа.

Пожелавам успех на всички, които ще се решат на тези медитации !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.