четвъртък, 26 май 2022 г.

В Унгария е обявено военно положение. За какво се подготвят там?

 Правителството се възползва от конституционното си право да обяви военно положение от полунощ днес, заяви министър-председателят Виктор Орбан във видеоклип, публикуван във Facebook късно вечерта във вторник.

"Правителството, което положи клетва днес, започна работа веднага. Не губихме и минута, защото в съседство се води война. Война, чийто край все още никой не е видял", каза министър-председателят.

Виктор Орбан подчерта, че тази война е постоянна заплаха за Унгария, която застрашава физическата ни сигурност, както и енергийните доставки и финансовата сигурност на икономиката и семействата.

"Виждаме, че войната и санкциите в Брюксел доведоха до огромни икономически сътресения и покачване на цените. Светът е на ръба на икономическа криза. Унгария трябва да остане извън тази война и да защити финансовата сигурност на семействата си", каза премиерът.

Според Виктор Орбан това изисква пространство за маневриране и незабавни действия, така че от полунощ тази вечер правителството обявява военно положение, упражнявайки правото си, гарантирано от Основния закон. Подобно на извънредното положение, въведено по време на епидемията, това ще позволи на правителството да реагира незабавно и да защити Унгария и унгарските семейства с всички възможни средства.

https://fb.watch/deqDS8HwUq/

blikk. hu

Коментар: Въвеждането на военно положение в дадена страна или част от територията на дадена страна винаги е извънредно събитие, но дори и такива извънредни събития винаги имат съвсем обикновени обяснения: война, епидемия, бедствие и т. н. Но в момента нищо от това не съществува в Унгария.

Военните истории са бла, бла, бла. Много държави граничат с Украйна, но никъде и никой не е обявил военно положение, тъй като руските ракети почти винаги попадат в кръг с диаметър 1000 км, а разпространението е малко. Затова възниква въпросът: какво се случва?

Не е излишно да се припомни, че Орбан е бил стипендиант на Джордж Сорос, така че ще следим събитията и нататък. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.