петък, 31 юли 2020 г.

Митовете - не лъжат!

Руският физик А. Скляров е един от най-известните привърженици на алтернативната версия на историята. Той е член на много научни експедиции, чиито материали са в основата на филми, книги и статии за изследване на всички видове артефакти на древните цивилизации, които не се вписват в официалната версия на историята.
Проучванията на А. Скляров и неговите колеги за пореден път потвърждават, че няма установени истини веднъж и завинаги, особено в историческата наука, където историята често се пише по указание на управляващите елити. Ето какво пише самият той по въпроса:
"Има само версии, хипотези и теории. И те могат да грешат. Освен това те грешат и дават в най-добрия случай някакво приближение към истината. По някое време това приближение описва реалността с достатъчна степен на точност. Но неизменно идва моментът, когато тази точност престава да ни устройва. Една теория се заменя с друга. И в това няма нищо "страшно". Това е естествен процес на развитие на знанието ...
Така се случи в живота ми, че някъде в средата на 90-те се потопих в темата за древните легенди и традиции, както и проблема за премълчаването на фактите от съвременната историческа наука, които противоречат на приетата понастоящем картина на миналото на човечеството, която се рисува и разпространява от тази наука в книги и учебници.
Със значителна изненада за себе си открих, че един доста голям слой информация, заключен в древни легенди и считан от историците за прости измислици на далечните ни предци, се потвърждава от реалните факти, събрани от съвременната наука в различни области на познанието.
А опитът да се комбинират научни данни и „митологична“ информация дава в крайна сметка много подробна и самосъгласуваща се картина на далечното минало - само картина, много далеч от тази, която историците рисуват за нас.
По-специално, добре познатият сюжет от древни легенди за световния потоп не само намира пълно потвърждение, но и ни позволява да изясним данните, натрупани от археологията, геологията, климатологията и други науки“.
И така, - митовете не лъжат и Е. Блаватска има право като твърдеше, че нито една легенда не се ражда от нулата и че в основата на всяка митология лежат реални исторически събития?




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.