вторник, 7 януари 2020 г.

Разобличаване на митовете на "борците с псевдонауката" относно ефекта на Кирлиан

Дълго време, след като информацията за "Кирлиановия ефект" и разработеният на неговата база метод за визуализация на газовия разряд (ВГР) бяха изтекли в съветската и след това руската преса, паразитните слуги се опитваха да заблудят обикновените хора с фалшиви твърдения в лъженаучни комисии. Това е разбираемо, защото не е само въпрос на тесен кръгозор и невъзможност да се усвоят нови направления в науката, но и в отработването на „поръчки“ и „субсидии“ от различни неправителствени фондове, като например „Фондация Рокфелер“, които са пряко свързани с глобалния паразитен „елит“. И така - с какво точно пречи на глобалните паразити и техните слуги "Кирлиановият ефект"? Не е ли с това, че той отново доказа истинността на езотеричното знание, което официалната наука отдавна безразборно обявява за "мистицизъм" и "суеверие", не без помощта на същите слуги на паразитите от псевдонаучните комисии, създадени от паразитите по целия свят?
В същото време ефектът на Кирлиан вече е признат в целия свят, както и методът на ВГР, разработен въз основа на него, който дава възможност да се диагностицира здравето на хората с помощта на прибори, базирайки се на състоянието на тяхното биополе. Ето, например какво пише в книгата си “Енергията на нашите мисли” един от руските учени, докторът на техническите науки, професор К. Коротков, който се занимава с дългосрочни изследвания в тази област: „През 1978 г. под егидата на Академията на науките на СССР в нашата страна започнаха експерименти за изучаване на кирлиановото сияние. Учените са успели да разберат физическата природа на необичайния ефект. Около всеки човек има слабо електромагнитно поле. Електроните във въздуха, попадайки в това поле, започват да се самоускоряват и йонизират молекулите на въздуха. Те от своя страна започват да излъчват фотони, главно в синята и ултравиолетовата части на спектъра. Полето издърпва частиците от обекта и ги усилва в газовия разряд, също както при фотоелектронните умножители и броячите на радиоактивни частици. В резултат на това всеки човек е заобиколен от уникална за него невидима светлинна обвивка.
В продължение на много години продължи работата по създаването на специално оборудване, с помощта на което би било възможно да се записва и изследва сиянието. В резултат на това беше разработена така наречената камера за визуализация на газовия разряд (ВГР). С нейна помощ успяхме да разберем най-важното: създавайки електрическо поле, ние стимулираме квантовите процеси - излъчването на фотони и електрони от повърхността на обект, например кожа. И целият организъм участва в тези процеси като единно цяло. Така получаваме възможност да видим на екрана на компютъра невидимата за обикновеното око човешка аура. Техниката на ВГР е, образно казано, цифров компютърен етап на ефекта на Кирлиан. Разликата между тях е същата като между стария велосипед и модерния Meрцедес - и двете са  превозни средства, но скоростта е различна. В западната литература този метод се нарича "електрофотоника".
Принципът на камерата, създадена от учени от Санкт Петербург е изключително прост. Към пръста на човека се подава къс електрически импулс. Защо пръста? Ръцете са много тънък и чувствителен орган и най-мощният информационен фактор за човека. С помощта на ръцете получаваме много информация от външния свят. На пръстите са разположени точки, които са свързани с почти всички системи на тялото. Между другото, този фактор е бил използван от традиционната китайска медицина в продължение на много хилядолетия, която взема за основа концепцията за енергийните канали, които проникват в човешкото тяло. И така, електрическият импулс възбужда поток от фотони и електрони. Устройството ги регистрира и показва изображението на екрана на компютъра. Процедурата по “четене” на енергийното поле на човека е напълно безболезнена и безвредна. При изследване на десетте пръста, обработката на данни от компютър отнема само 3-5 минути.
Най-важното започва после. Задачата на специалистите е да интерпретират картината, да обяснят как природата на сиянието е свързана с функционалното състояние на човека. При хората, изпълнени с жизненост и здраве, сиянието е ярко и равномерно. Нарушенията на енергията, възпалителните процеси причиняват в сиянието пропуски, спадове, нееднородности. Предстоящото заболяване, което все още не се е появило, се сигнализира с избледняло, неравномерно, разпръснато сияние. Всички потенциални проблеми се проявяват предимно в полевата картина. Това могат да бъдат временни функционални отклонения, които преминават бързо и не оставят белези, или по-дълбоки смущения, които възникват, когато има постоянно негативни фактори - лоша екология, лошо хранене, преживявания, стрес. Човешкото поле става разкъсано, дефектно - това е сигнал за възможността за проникване на злонамерени агенти. И в един момент, функционално слаба или претоварена система не издържа и проблемът отива на физическо ниво - човекът се разболява ...
Описаният метод може да се използва в различни области, но основната насока, разбира се, е медицината. В Санкт Петербургската военномедицинска академия с помощта на ВГР камерата бяха прегледани стотици хора - преди и след операция. Преди операцията устройството регистрира промяна в параметрите на енергийното поле. При благоприятен изход веднага след операцията, параметрите на полето непременно се увеличават, а след това постепенно намаляват до първоначалното си, предоперативно състояние. Освен това, ако се наблюдава подобно увеличение, операцията в повечето случаи е била успешна. Лекарите забелязаха: енергийното поле реагира на стресовата ситуация за тялото, каквато е операцията. Ако реакция не се наблюдава, това е много тревожен знак, сигнал за специални събития. В момента лекарите от медицинската академия работят за подобряване на тази методика. Например, те биха искали да разберат как според състоянието на енергийното поле да се предвиди дали пациентът ще може да претърпи тази или онази операция и как ще продължи постоперативният период.
В сочинския клон на Руския университет за приятелство на народите е направен сравнителен анализ на резултатите от биоелектрографията на ВГР в клиничната практика въз основа на анализ на 542 пациенти. Показано е, че сравняването на биоелектрографските данни от ВГР с резултатите от клинични и функционални анализи дава от 74 до 94%  съвпадения с клиничните диагностични методи. Методът на ВГР се оказа изключително информативен по отношение на прогнозиране и ранно диагностициране на предклинични състояния на “пред-болест”, което открива възможността за използване на ВГР биоелектрографията в превантивната медицина. Според лекарите рентабилността, лесната достъпност, неинвазивността, надеждността и информативността на метода на биоелектрографията на ВГР изисква активно прилагане в превантивните лечебни заведения и включването на този метод в програми, които гарантират запазването на здравето на нацията.
В Центъра за изследване на рака в Тбилиси лекарите изследваха енергийното поле на няколкостотин пациенти. Оказа се, че след успешно лечение, енергията на човек със сигурност се променя. Ако няма промяна към по-добро, тогава полето не реагира. Това означава, че можете да оцените резултата от лечението във всеки отделен случай".
Така че, както виждаме, тук няма дори намек на "мистицизъм", "суеверие" и "псевдонаука". Напротив, чисто научни практически изследвания и експерименти доказаха ефективността на ВГР метода, разработен на базата на „ефекта на Кирлиан“. Това означава, че цялото поколение лъжци с научни звания напразно изсипваха на главата на този учен (Кирлиан) купища от собствените си миризливи глупости. Или не е напразно? В края на краищата, през цялото това време те заблуждаваха обикновените хора с приказките си за „псевдонаука“ и защитаваха интересите на техните паразитни господари. Освен това, съвременните слуги на паразитите успяха да впишат сред „фалшивите учени” и професор К. Коротков.
И аз питам - защо? Лично вие открихте ли някакъв намек за „псевдонаука“ в горния фрагмент от книгата му? Лично аз - не. И мисля, че всеки честен учен, който не се е продал на паразитите, също няма да го намери. Въпросът тук е не само, че ВГР методиката, както и „Кирлиановия ефект” потвърждават съществуването на биополе и способността да се диагностицира организма според неговото състояние, т.е. всичко това, което от официалните трибуни в продължение на много години е било обявено за “мистицизъм” и “суеверие”, или “шарлатанство” и “фалшива наука”.
Но накрая се оказва, че не само истински лъжци, но и истински фалшиви учени са именно членовете на „комисиите за борба с псевдонауката“, образувани от паразитите по света, чиято истинска цел не е борба с псевдонауката, а контрол на нивото на човешкото познание. Същността на този контрол е да държи обикновените хора далеч от "забранените" знания, които биха могли да подкопаят силата на световната паразитна система. Всъщност, чрез разработване на метода на ВГР човек може да се научи не само да диагностицира болести и да идентифицира посредствените шарлатани не само сред медиумите и лечителите (за това вече е писано преди), но и сред самите учени и дори сред политиците на власт. Представете си, че с помощта на метода ВГР ще могат да се идентифицират фалшивите учени, много преди това, когато те, вместо да изследват и експериментират, криейки се зад незнайно защо получените научни звания, да започнат да се популяризират в медиите и в различни псевдо-научни проекти в областта на “борбата с псевдонаука”.
А в бъдеще ще бъде възможно да се диагностицира с помощта на този метод склонността на длъжностни лица и държавници (още на ниво кандидати) към корупция, престъпления и лъжи. Естествено, слугите на паразитите не можеха да не се опълчат на тази методика. Но дори и по отношение на медицината, те никога не са запитали: „Защо, въпреки препоръките на самите лекари и многото предимства, споменати по-горе, ние все още не виждаме широкото използване на метода на ВГР в лечебните заведения за простосмъртните?” Да, защото с този метод можете да определите и ефективността на лечението, и употребата на различни лекарства. А съвременната медицина в тандем с фармакологията изобщо не се „задълбават” да лекуват хората от болести, а само за облекчаване на симптомите на тези заболявания, което в крайна сметка води до преминаване на болестта към хроничната фаза и превръща хората в постоянни клиенти на клиники и аптеки, осигурявайки високи печалби на фармакологичните компании.
Методиката на ВГР позволява диагностициране на болестта на етапа, когато тя още не е засегнала физическото тяло. По принцип, същото се прави от лечители и екстрасенси, които могат или да видят, или да усетят енергийните полета на хората. Няма нищо „мистично“ или „свръхестествено“ в това, още повече, че дори и безпристрастните инструменти могат да направят същото сега. И е невъзможно да бъдат обвинени в „псевдонаука“ и „шарлатанство“.
Но има и друга причина, поради която такива методики не се използват широко в конвенционалните медицински институции, освен това те са подложени на фалшив натиск от страна на слугите на паразитите, които са се продали за пари (и други блага и привилегии). Ако някой внимателно е прочел "Вирджинските скрижали", в които паразитите-глобалисти изразиха някои от своите планове, а в тях има ясен намек за необходимостта от намаляване на световното население до 500 милиона души. Ето защо в много страни служителите на глобалните паразити приемат антинародни закони и „реформи“, което всъщност допринася за намаляване на жизнения стандарт на населението.
По същата причина лекарствата и методите, които удължават живота и възстановяват здравето на хората, се изземват от свободен достъп и се обявяват за „псевдонаука“ (както например беше наскоро с хомеопатията), а същите слуги на паразитите разказват за „безвредността на ГМО” и всякакви други глупости, с помощта на които тровят обикновените хора. Ето защо, ако искате гарантирано да попаднете в числото на "съкратените" от паразитите население на Земята, тогава можете да продължите сляпо да вярвате на лъжливите митове за "борците с псевдонауката" и на другите слуги на паразитите.




По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.