петък, 8 септември 2017 г.

Кой взриви "Колумбия" и "Чалънджър"?

Инцидентите при стартиране и кацане на различни космически апарати всъщност не са толкова редки и стават с удивителна редовност. В същото време някои независими изследователи отбелязват странната връзка на тези неразбираеми бедствия с появата на неидентифицирани летящи обекти. Така например, точно преди експлозията на ракетата "Falcon-9" на корпорацията "SpaceX", един такъв обект летеше над стартовата площадка при висока скорост. И това не е изолиран случай.




Ето например какво пише за катастрофите на американските космически совалки Колумбия и Чалънджър известният руски уфолог, кандидат на техническите науки В. Ажажа в книгата си "Внимание: летящи чинии!": "Отделно внимание заслужават данните за възможната връзка между гибелта на американските космически кораби "Чалънджър" и "Колумбия" с НЛО. През януари 1986 г., 73 секунди след изстрелването от нос Канаверал на ракета-носител с присъединен към нея "Чалънджър" стана тежка експлозия, след която повредения "Challenger" падна в океана.
Но според изявлението на известния специалист от НАСА Р. Дюпрон, направено през 1995 г., в резултат на дешифрирането на лентата от "черната кутия" на Challenger се оказва, че в рамките на три минути между експлозията и падането на кораба в океана астронавтите все още са живи и се молели, надявайки се на спасение.
Също така е интересно, че точно преди експлозията тънък лъч от намиращо се близко дискообразно НЛО е бил изпратен на ракетата с Challenger и веднага след това е имало експлозия. И всичко това било заснето от любител на видеокасета, чиято автентичност бе потвърдена с експертиза. Въпреки това, НАСА отказа да коментира както магнетофонния запис на "черната кутия", така и видеозаписа с лъча, насочен към "Challenger". Причината за гибелта на "Чалънджър" никога не е била установена. Официално беше заявено, че е настъпила поради свободното прилепване на ускорителите на твърдо гориво към тялото на носещата ракета.
През февруари 2003 г., десет минути преди кацането на нос Канаверал, друг космически кораб, Колумбия, експлодира, а на пет от поредицата от снимки, направени от астроном-любител от Сан Франциско малко преди експлозията на кораба, Ясно се вижда как в "Колумбия" попада тайнствен розов "кабел", подобен на електрически заряд, след което кораба става все по-широк, сякаш започва да се разклаща.
А на две снимки, направени последователно от друг очевидец точно преди експлозията става ясно, как Колумбия е догонена и изпреварена от неизвестен обект, който лети над нея по паралелна траектория и в същото време изниква ярка светкавица на Колумбия, Тоест, възниква експлозия, след което следата зад летящите останки от "Колумбия" вече не е бяла, а огнена.
Очевидно, предвид тези данни, НАСА първоначално заяви, че причината за аварията на "Колумбия" може да е неидентифициран предмет, наблюдаван в непосредствена близост до кораба. Но през август шефът на Комисията, разследващ причините за бедствието заяви, че най-вероятната причина за гибелта на "Колумбия" е повреда на лявото крило на падналата част от термичната защита.
В същото време обаче нямаше обяснение за тайнствения "шнур", който попадна в кораба и за изпреварилия "Колумбия" по време на експлозията  неизвестен обект. В допълнение, ръководителят на НАСА О. Киф твърди, че падналото парче не би могло да бъде причина за аварията на кораба. Изглежда, че истинската причина за аварията на "Колумбия" е била скрита и официално обяснение беше дадено за успокоение на общественото мнение".
Това в никакъв случай не е единственият случай, когато официалната информация на властите няма нищо общо с реалните събития. Следователно, към всяка "официална" информация трябва да се отнасяте достатъчно критично и не забравяйте да включите собствения си мозък. Освен това видеото, направено от борда на "Колумбия" няколко минути преди аварията ясно показва, че два неидентифицирани обекта летят близо до кораба.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.