сряда, 12 ноември 2014 г.

Метафизика

"Мета" означава извън границата. Физиката не обхваща всичко, материята не обхваща всичко и тези, които си мислят, че извън тях няма нищо, са доволни, че са в периферията на живота. Те продължават да се движат в кръг, но никога не стигат у дома, защото той се намира в центъра.
Метафизика означава да се върнеш у дома, да знаеш, че си съзнание, да знаеш, че всичко съществуващо е изпълнено със съзнание, че съзнанието не е странично следствие на материята. Материята е само част от тялото на съзнанието - неговата дреха, неговият прият, неговата кръв, неговия храм - но божеството е съзнанието. Храмът е създаден за божеството, а не обратното. Материята съществува, защото съществува съзнанието, а не обратното.
Материята е спящо съзнание, съзнанието е пробудена материя. И всъщност съществува само едно - наречете го А, Б, В, Бог, истина, или както искате, което се проявява в две състояния - спящо и пробудено. Когато материята започне да осъзнава себе си, тя става съзнание. когато съзнанието забравя себе си, то става материя.
Тези, които мислят, че освен материята няма нищо друго, си остават спящи. Животът им е само блуждаене в тъмнината. Те никога няма да разберат, какво е светлината, никога няма да постигнат развиделяването призори. И разбира се, често се спъват в тъмнината, раняват себе си и другите и целият им живот е борба, война, търкания, насилие. Те никога няма да разберат, какво е това любов, защото любовта е възможна само, когато сте изпълнени със светлина.
Метафизиката е един вид добра мъдрост. Логиката е горчива на вкус и е пълна с битки, философите постоянно се карат. Този, който е познал себе си е добър, присъствието му е сладко като мед.

Превод и предложение: Анита

http://www.liveinternet.ru/users/light2811

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.