събота, 2 февруари 2013 г.

Подземна база на дъното на кладенец


 В порутена църква, която се намира в една от "мечите части " на Естония, е налице фреска, която изобразява "летяща чиния". И местните жители отдавна знаят за легенда, която казва, че до това тъмно място не е добре да се приближаваш на повече от половин километър и още повече - да се изгради дом в близост до него...   Историята започва преди повече от десет години на естонския остров Сааремаа. Момчето, което живее там настоявало, че през нощта говори с извънземни и дори скицирало част от това, което е видяло: необичайни пултове за контрол на въздухоплавателни средства, изглеждащи като космически кораби и обслужващи ги био-роботи. Всичко това можеше да се дължи на въображението на детето, ако не беше една рисунка:  обикновена селска къща с дворни постройки и под къщата - предмет, контурите на който вече са много сходни с въздухоплавателните средства - "чиниите" - на извънземните . Ервин Клаас, 11 -годишният контактьор, заяви: "Това е междупланетен космически кораб .Той е тук, недалеч, в Естония ...!"

   И мястото, за което съобщил Ервин било намерено от уфолозите !

   По това време в дома на един от жителите на едно селце до Талин – Вирго Мит – не за пръв път ставали странни неща : сами се движели тиганите, чували се стъпки и странни почуквания, в мазето сама се запалвала крушката. Неговото семейство доста време се чудело какво причинява тези странни явления, докато накрая не се усъмнило в ... кладенеца. Обикновен кладенец, който Мит решил да изкопае в двора си.

   Отначало всичко минало добре. Но изведнъж лопатата разтресла метал . "Съкровище!" - помислил Вирго в началото, но опитите да откопае ценното откритие не успяват. Това е била плоча, която не свършва ...

   Часове и дни се борел упорития селянин с неочакваното препятствие, но без успех. Едва след една седмица на него му се удало с голяма трудност да пробие в плочата достатъчно за отвора на кладенеца. Водата се издигала. С това историята щяла да приключи, ако Вирго не бе прибрал за спомен половин дузина парчета от злополучната плоча.

   Той веднъж заявил пред един приятел, който му идвал на гости, химик по професия,  за интересната история с кладенеца. Гостът взима няколко фрагмента от плочата и ги дава в Талинския политехнически институт. След няколко години веднъж до фрагмента се докоснал един от персонала на Института. За миг последвал удар, като мощен електрически заряд и пострадалият инженер, който загубил съзнание и oтлетял на няколко метра разстояние е трябвало да бъде хоспитализиран. От този ден започва серия от експерименти.

   Хората реагирали на парчето метал по различни начини: някои не чувствали нищо, някои мощно били удряни от ток , други почувствали вибрации и няколко души получили дълбоки изгаряния ...

   Най-новите методи за химично изследване върху неизвестния на науката метал показали, че съдържа 38 елемента от периодичната таблица, много от които в природата никога не се срещат в съединение. И най-важното, на сегашното ниво на развитие на науката и технологиите, тази сплав засега в нито една лаборатория в света не може да бъде получена !

   Между другото, водата от "аномалния кладенец" се оказва с изключително лош вкус, предизвиквала гадене и кладенеца се наложило да бъде засипан. И тогава започва да се случва нещо странно. От всички страни на селото до мястото, където е бил изкопан кладенеца започнали да се събират ... котки! Те дошли от всякъде и лежали в продължение на часове по тази "кръпка" (и в действителност за котките патогенната зона - все едно, че е валериан). С хората, поне за няколко минути постояли в "епицентъра", също така се случвало нещо необяснимо : започнали да им падат зъбите и косата, влошавало се зрението, възпалявал се максиларния синус …

   Но най-много от това страшно откритие пострадал стопанина на дома. Краката му не можели да ходят, той прекарал няколко години в неподвижност, след което умрял.

   Въпреки това, историята на това тъмно място не е приключила. Първо направили експериментален тест за въздействието на D-полето (под това кодово име се провеждали проучванията) от групата към института за изследване към Министерство на отбраната. На дълбочина от шест метра в земята намерили два метални предмета с формата на елипса и други предмети, подробности за които не са оповестени (теглото им е определено на около 200 тона). Но изследванията на аномалната зона скоро завършили, участниците в разкопките започнали да получават удари в стомаха от странен "зелен триъгълник", който се появявал от стените на кладенеца. Ударите са били толкова тежки, че хората загубвали съзнание за няколко часа, но най-важното е, че по телата им оставали ужасни клейма - внимателно прогорени през дрехите ромбове!

   ... През следващите три години умряли много от тези, които били част от тайното изследване на на D-полето (7 души от общо 12), безследно изчезнали всички документи, свързани с този случай , както и пробите от метала.

   В крайна сметка, "чинията" или "сондата" (учените не са се споразумели какво може да е това?) била оставена на мира. В края на краищата, обектът е попаднал под земята (това според тях е станало около X-XI в.) и как той може да отговори на нашето нахлуване никой не знае. В разпадащата се църква, която се намира в затънтен край на Естония е открита фреска, която много ясно показва "летяща чиния". И местните жители от дълго време си предават легенда, която казва, че не е добре да се приближавате на повече от половин километър до това “тъмно място” , също и да не строите там жилище. А ако “чинията” бъде измъкната на “белия” свят, може да се разрази невиждана катастрофа...

   Уфолозите в това отношение имат свои версии. Една от тях е тази: обектът, както и подобни на него, но все още неоткрити обекти, затаени доста дълбоко под земята, не са единствени и са предвидени в случай на ядрена война (т.е. - експлозия) да неутрализират наоколо всички последици. Има и друго предположение: много наблюдения на НЛО и бързо движещи се НПО (неидентифицирани подводни обекти) показват, че плътната среда за тях не е пречка. Някак си те свободно могат да преминават през плътни структури, и дори притежават свойствата да се появяват и изчезват.

   Друга версия предполага, че извънземната сонда също играе ролята на генератор, който настройва наред с други, пси-полето на Земята.

   Известният естонски медиум и лечител Витолд Ан след извършването на всички "експерименти" с намерените предмети, също препоръчва да засипят добре кладенеца и дори указал конкретните дати. И те го направили. По времето, когато първата кофа пясък паднала в ямата, се чула оглушителна експлозия. Усилията на правителството да разследва причината са се провалили ; в областта не са имали каквато и да е повреда или необичайни прояви. Военните също озадачени свили рамене.

   В края на 90-те години аномалната зона се опитали да проучат група японски учени, но всички кладенци, които са били пробити, след това незабавно се напълвали с тъмна вода с остър мирис. А след това става ясен много любопитен факт : разрешение за изследвания естонското правителство не им е давало, и изследователите отвъд океана е трябвало да се махнат.
   През последните години истерията около необичайните открития утихна до известна степен, но да се сложи край на този въпрос все още е рано. Всяка година "тъмното" място събира своята смъртоносна пътна такса. Така че тази история е все още недовършена ..

По материали от Интернет 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.