понеделник, 1 юни 2020 г.

Холографският модел на Вселената. Произходът на материята - 4

Времеви вълни

Формирането на холограма на Вселената се основава на субстанцията на времето, т.е. във времето се създава холограма на света или интерференционна картина на Вселената. Въпреки това, да се каже, че намесата възниква в резултат на наслагването на времеви вълни, трябва да бъде с известна предпазливост. Концепцията за вълната включва нейното движение, разпространение, а както знаем, времето навсякъде се появява моментално. Вълните на времето могат да съществуват само под формата на стоящи вълни, които всъщност са хроно-черупки. Затова вместо вълни на времето е по-добре да се използва терминът хроно-черупки. Още веднъж отбелязвам, че няма пътуващи вълни на времето, защото времето се появява навсякъде моментално. И поради затвореността на времето, „стоящите“ времеви вълни моментално се появяват навсякъде и веднага под формата на хроно-черупки.
За да разберем как се образува холограма от хроно-черупки, формулираме за пореден път физическите свойства на времето, определени от Козирев, на които ще разчитаме при конструирането на вълновата картина.
1. Когато една система действа върху друга чрез времето, в системата се създават допълнителни напрежения, които променят нейните потенциална и пълна енергия. Следователно, времето носи енергия със себе си. Времето, прехвърляйки енергия, не предава импулс, т.е. времето е материална реалност без импулс. Липсата на импулс е основното свойство, поради което времето, първо, се разпространява с безкрайна скорост, и второ, се различава от материята и от силовите полета.
2. Времето има специално свойство, което създава разлика между причини и следствия, което се нарича посока или ход на времето. Това свойство определя разликата между миналото и бъдещето. С хода на времето е свързана скоростта на превръщане на причината в следствие.
3. В системата, когато курсът на времето се промени, се появяват допълнителни сили. Времето тече в системата чрез причината към следствието. Но хода на времето не може да предизвика уединена сила. Той задължително дава двойка противоположно насочени сили. Следователно, времето не предава импулс, но дава на системата допълнителна енергия и момент на въртене. Въртенето променя възможността за този приток, поради което с хода на времето се създават допълнителни напрежения в системата.
4. Посоката на хода на времето се определя от абсолютната разлика между бъдещето и миналото и се свързва със стойност, която има значението на линейна скорост на въртене. Доказано е, че всяка причинно-следствена връзка има пространствена посока и експериментално е определил, че ходът на времето в нашия свят е положителен в лявата координатна система. Т.е., посоката на преминаване на времето в нашия свят се върти по посока на часовниковата стрелка, ако погледнем от причината към следствието.
Въз основа на тези положения ще изградим физическа картина на формирането на холограмата на света от хроно-черупки. Изграждането на такава холограма, както е показано по-горе, започва с процесите на диференциация, които вече можем да си представим като квантуване на енергийния поток, постъпващ в системата. С други думи, процесите на диференциация са разделение на потока на времето на две части. И двата потока имат въртящ се момент. В този случай едната част от енергията остава в системата, а другата част се втурва към точката на следствието и навлиза в подсистемата. От гледна точка на системата, частта, която попада в подсистемата, е в нелокализирано състояние. Другата част, която остава в системата, е в локално състояние. Следователно, можем да разгледаме и квантуването на самите хроно-черупки като разделяне на енергия, на два въртящи се потока, единият от които е локализиран, а другият - не. Гледайки напред, можем да кажем, че проявяването на интерференционния модел възниква тогава, когато нелокализираната част от енергията преминава в локална форма. Долното изображение показва процеса на разделяне и въртене на двата енергийни потока.



Посоката на хода на времето в нашия свят се върти по посока на часовниковата стрелка, ако погледнем от следствието (L = 1) към причината (L = 0). В точката на изследване (L = 1) се появява двойка противоположно насочени сили

Посоката на хода на времето в нашия свят се върти по посока на часовниковата стрелка, ако погледнем от следствието (L = 1) към причината (L = 0). Освен това, ходът на времето не може да предизвика една-единствена сила, защото той задължително дава двойка противоположно насочени сили. Следователно, в резултат на това получаваме картина на разпределението на енергийните потоци, които образуват стоящи вълни, както е на горното изображение. Последващото квантуване на енергийните потоци води до картината на стоящите вълни, изображението отдолу.

Образуването на интерференционния модел

 

Квантуване на пространството

По-горе разгледахме квантуването на енергиен поток от един тип. Както знаем обаче, хроно-черупките съществуват като три U, D, S-типа, следователно процесите на диференциация са сложни. В хода на диференциацията, която се случва по време на формирането на всички хроно-черупки, получаваме доста сложна структура. Ако разгледаме математически процеса на диференциация, тогава получаваме сложни диференциални уравнения от втори или трети ред, а и по-високи. Освен това, те все още са фрактални диференциални уравнения.

Фрактална диференциация под формата на формули и под формата на картина

Можем да получим уравнението за сферичната вълна в най-простата форма само за S-хроно-черупката.



Параметърът t, включен в уравнението, не е време, а продължителността на един цикъл T (0 Първо, като се има предвид формирането на пространството, ние установихме, че няма абстрактно празно пространство като такова. Природата около нас се състои изключително от пространствата на естествените тела, например, пространството на Метагалактиката, пространството на галактиката, пространството на Слънчевата система, пространството, създадено от планетите вътре в нея, пространството на всяка отделна планета и т.н.
Тази идея за първи път е изразена от Вернадски. Обсъждайки природата на времето и пространството, Вернадски обърнал внимание на факта, че двете концепции на Нютон и Айнщайн, които съществуват в научния свят, не съответстват на системните възгледи. "На какви природни явления принадлежи пространството-времето на Айнщайн или пространството на Нютон?" - пита Вернадски. И обяснява, че Нютон се е занимавал с пространството на нашата Слънчева система, а Айнщайн и физиците от XIX-XX век. всъщност се занимаваха главно с нашата Галактика. Т.е., както Слънчевата система, така и галактиката не са нищо повече от естествени тела на природата. Но нито Нютон, нито Айнщайн са подозирали за такова съдържание, с други думи, не са мислили системно. За тях пространството беше просто празно, описано в геометрични термини, докато всеки учен, независимо дали е астроном, физик или геолог, се занимава не с абстрактно празно пространство, а с естествени тела. Следователно, всеки от тези космически обекти има свое време и се формира от своя собствена хроно-черупка.
Второ, беше установено, че хроно-черупката на етапа на интеграция се трансформира в гравитиращо вещество и заобикалящото го пространство. Следователно твърдението, че пространството и материята съществуват завинаги, не е вярно. Материята и пространството, по силата на втория принцип на самоорганизация на материята, се появяват заедно и едновременно като два „антипода“, или като две противоположности, които се отричат и допълват взаимно. Ако времето навсякъде възникне веднага, тогава пространството се появява едновременно с материята с определена крайна скорост c2, която е скоростта на преобразуване на причината (времето) в следствие (пространство-материя).
Основната идея за трансформиране на хроно-черупката е, че енергия-времето, преминавайки през точката на настоящето, се превръща в пространство и материя. Т.е. времето, прехвърляйки енергия от точката на причината към точката на следствието, се реорганизира, в резултат на което причината и следствието са от различни страни на "настоящето". Ние се движим към времето. Следователно, ако за нас причината е в миналото, а следствието е в бъдещето, то за самото време причината е „в бъдещето“ под формата на поток от време, а следствието е „в миналото“ под формата на материя-пространство. Следователно, ние считаме, че времето, което първоначално е под формата на поток от енергия, преминаващ през момента на настоящето, се оказва в миналото в свързано състояние, под формата на частици (корпускуларна материя) и заобикалящата ги област на пространството.
Трето, въпреки факта, че обяснението за квантуване на хроно-черупките се дава главно с илюстрации, което опростява разбирането, тъй като математически могат да бъдат описани само общи моменти, но може да се види, че такъв подход всъщност представлява квантова гравитация. Квантуването на хроно-черупките и формирането на система от квантувани гравитационни пространства съответстват на основните принципи на квантовата механика. Всяко ниво на квантуване се характеризира с определено състояние на системата, които са описани с помощта на числата N, L, M. Тези числа са хронални признаци. В схемата за фрактална диференциация те графично показват реда за квантуване, където всяка квантова система има своя тройка от числа. Процесът на квантуване протича по такъв начин, че всеки път се получават вторични субхармонии на изходните вълни, защото всяка вълна се преобразува в две вълни с еднаква стойност.
Фракталният принцип на Вселената определя нивата на йерархия. Най-важното за всяко ниво на йерархията е концепцията за долната граница на квантуването. Това означава, че за всяко ниво на йерархията има неделим квант. Тази концепция има свои особености, затова ги обясняваме с пример. В системата на „човечеството“ неделим квант е човекът, въпреки факта, че има вътрешна структура. Но ние разбираме, че нито една част от човешкото тяло, нито който и да е от човешките органи не могат да бъдат причислени към системата на „човечеството“. Понятието „неделим квант“ е условно, тъй като на следващото ниво на йерархията той е сложна диференцирана система, но въпреки това, на своето ниво той завършва системата за квантуване.
Вселената, или по-скоро нейната видима част, Meтагалактиката, се формира от хроно-черупката на нулевия модул, който представлява сфера. Квантуването на хроно-черупките започва с образуването на квадрупол. Това са четири взаимосвързани сфери, които отново се квантуват и образуват още 16 хроно-черупки. В пространството те са разположени така, че четири от тях да са в центъра, а останалите 12 са разположени отвън, образувайки обща енергийна структура под формата на 12-тахедрон (додекаедър). После квантуването се извършва по същите правила още много  пъти, докато се определи границата на квантуване. Галактиките са станали такава граница. В този смисъл, Вселената може да бъде представена под формата на „супер-вещество“, което се състои от галактики-молекули.
Квантуването на хроно-черупките на галактиките повтаря в себе си същия принцип на делене като предишния. Също така, първоначално се образува квадрупол, след това додекаедър, след това се получава раздробяване на още 256 елемента и т.н. Пределът на квантуване на галактиките са звездите и звездните системи. Сега в нашето „супер-вещество“ - Вселената, в молекулите-галактики се появиха „атоми“ под формата на звезди. Една от тези звезди е нашето Слънце със собствената си система от планети. Квантуването на хроно-черупките на звездите, подобно на планетите, отново започва с образуването на квадрупол, след това с образуването на 12-тиграна и т.н.
Основната особеност на това представяне на пространството е, че показахме създаването на различни космически системи от една позиция. Видяхме, че формирането на пространството на Метагалактиката, галактиките, звездите и планетите става по еднакви закони, спазвайки еднакви правила. Освен това, с тяхна помощ обяснихме много феномени, получени от космическите наблюдения, включително разсейването на галактиките и техните структури. Сега въз основа на същите закони можем да покажем как се създават електроните и протоните, атомите и молекулите, т.е. веществото под всякаква форма.
Общият вид на квантуването на хроно-черупките е показан на фигурата по-горе, където са показани няколко нива на квантуване. Получихме тази картина, когато разгледахме квантуването на хроно-черупките на нашата планета. Тази фигура изобразява много подпространства, формирани от първичната хроно-черупка на планетата. В центъра на всяка хроно-черупка се образува специална точка, която от своя страна се превръща в източник на енергия и ново ниво на квантуване. Следователно, процесът на по-нататъшното квантуване може да се представи така, сякаш във всяка точка се създава подобна на нея структура и се реализира фракталният принцип на Вселената. По принцип се получава интерферентен модел, образуван от „вълните“ на времето, т.е. хроно-черупките. Следователно, можем да разгледаме получената картина като холограма на нашата планета, макар и в малко опростена форма. Тъй като хроно-черупките се трансформират, вътре в тях се образува пространство, което започва да расте и поради това настъпва пресичане на хроно-черупките, което допълнително усложнява картината на интерференцията.
Всъщност тази структура, формирана от квантувани хроно-черупки, е холограмата на света. Както се вижда, тя напълно отговаря на всички условия за формиране на интерференционни полета. Общият модел на интерференция е доста сложен, тъй като в интерференцията участват не само кохерентни вълни, но и техните субхармонии, които се формират в резултат на квантуване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.