събота, 11 август 2012 г.

Загадките на Тибет : Портали за други измерения ?

   Участниците в последната научна експедиция през 1999 г. разкрили, че ако се прекара ос от основната планина на Тибет – Кайлас към противоположния край на земното кълбо, то тя ще се озове право на остров Пасха, където се намират каменните статуи с неизвестен произход. Когато съединим чрез въображаема линия този остров с мексиканските пирамиди и я продължим по-нататък , ще се озовем точно в планината Кайлас.


   А ако с подобен меридиан съединим Кайлас с египетските пирамиди, отново ще излезем на остров Пасха ! Разстоянието от тибетските до египетските пирамиди , както и от остров Пасха до мексиканските са абсолютно еднакви. В наши дни няма съмнение, че световната система от пирамиди е била отдавна построена с цел връзка на планетата ни с космоса.

                      Тибет – място на боговете

   Тибетската група пирамиди е най-голямата на Земята. Представете си стотици пирамиди, които са разположени равномерно, в строга математическа зависимост от 4-те посоки на света, около основната пирамида – свещената планина Кайлас. Височината на тази планина – 6714 м.

   Всичките останали тибетски пирамиди учудват с разнообразието във формите си, височината им варира между 100 и 1800 метра. За сравнение височината на Хеопсовата пирамида е “само” 146 метра. Всички пирамиди на Земята си приличат, но само в Тибет между пирамидите има интересни каменни конструкции, които заради плоските или вдлъбнати повърхности биват наричани огледала. Стара тибетска легенда разказва, че някога на Земята от Небето дошли Божии синове. Това било много отдавна. Те владеели удивителната сила на петте елемента, с чиято помощ построили гигантски град. Именно там , както утвърждават в източните религии, се намирал Северния полюс допреди Всемирния потоп.



   В много източни страни Кайлас се смята за свещена планина. Тя и околните планини били построени с помощта на могъщите сили от петте елемента : въздух, вода, земя, вятър и огън. В Тибет считат тази сила за психична енергия на Вселената, нещо недостъпно и недостижимо за осмисляне от човешкия ум ! А пак тук, на височина 5680 м се намира и знаменитата “Долина на Смъртта”, като през нея може да се мине само по свещена пътека. Ако кривнеш от пътеката – попадаш в зона, където действат тантрически сили. А каменните огледала така изменят хода на времето за хората, попаднали тук, че за броени години те се превръщали в старци.

                                 Каменните огледала

   Тези уникални каменни конструкции имат гладка или вдлъбната повърхност. Най-голямата загадка за науката е способността им да изменят времето. “Времето” – това е енергия, спосбна да се концентрира и разпространява. Пример за времевото действие на тибетските огледала е загадъчната смърт на 4 алпиниста, които по време на експедицията кривнали от свещената пътека, а след завръщането си в разстояние на една година се състарили и починали. Медицината не успяла да установи причина за тяхната смърт.



   Всичките каменни огледала имат различна форма и размери. Едно от тях, с височина 800 м се нарича “Каменен дворец на щастието”. Счита се, че то е място за преход в други, паралелни светове. Най-големите огледала са склоновете откъм запад и север на главната пирамида на Кайлас, те имат ясно изразена вдлъбната форма. Височината на всяко от тях е 1800 м. Учените твърдят, че такива големи повърхности имат способност да предават енергия, която се натрупва в самите пирамиди и се съединява с потоците на други енергийни вселенски сили.

                                   Загадъчни строители

    Творците на пирамидите без съмнение са познавали законите на ефирните енергии и са умеели да ги управляват. Но кои са били те ? Хипотези има много . Едни смятат, че пирамидите са построени от обикновени хора. Други пък – че са резултат от намесата на извънземни. На някои конструкции са останали следи от рисунки, приличащи на човешки лица. Така излиза, че пирамидите са построени от представители на високоразвита цивилизация. От известните на човечеството най-развита цивилизация е лемурийската – тя е владеела енергиите на Духа. Но те са имали според сведенията големи очи и малки носове, докато лицата от рисунките приличат повече на наши съвременници. А на един от камъните са изсечени 4 фигури. Редом с тях има овал с два процепа, който напомня за летателен апарат на атлантите. Атлантите , както са описани в тибетските документи, в определен период от своето съществуване получили достъп до знанията на лемурийците, записани на специални златни плочи.

   На един от тибетските върхове като доказателство седи човек – не е жив разбира се, а каменен. На височина е като приблизително 16 етажна сграда. Човекът седи в позата на Буда, държейки на коленете голяма плочка. Главата му е наведена, все едно чете. Обърната е на югоизток, там , където на територията на Тихия океан някога е била легендарната Лемурия. С този монумент се символизира предаването на знанията от лемурийците на атлантите. Но сега никой не може да достигне до четящата фигура, понеже тя “седи” в зоната на действие на едно от тибетските огледала. Навярно хората от настоящата цивилизация трябва да имат много търпение и голям запас от духовна чистота, за да се доберат към тези тайни познания, които е възможно да изменят за добро целия бъдещ живот.

   По материали от Интернет 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.